Contact
Mijn UnitedConsumers

Collega aan het woord

Wie kan er beter vertellen hoe het is om bij UnitedConsumers te werken, dan je toekomstige collega’s? Waarom kozen zij voor UnitedConsumers, wat vinden zij leuk aan hun baan en wat zijn hun uitdagingen en ervaringen? Je leest het in de verhalen van onze collega’s!

Marijke

Marijke

Trainer / Coach
 

Lees het verhaal

 

Jannes

Jannes

Software Engineer
 

Lees het verhaal

 

Inge

Inge

Assistent teamleider zorgverzekeringen

Lees het verhaal 

 

Selma

Selma

Affiliate Marketeer


Lees het verhaal


 

Het verhaal van Marijke - Trainer/Coach 

"Continu nieuwe dingen leren, bedenken en ontwikkelen." 

Marijke Klevant Groen - Gunneman werkt sinds 2010 bij UnitedConsumers. Ze vertelt hoe ze begon op de serviceafdeling en nu werkt als trainer/coach en stagebegeleider.

Marijke

Hoe kwam je bij UnitedConsumers terecht?

"In 2010 was ik op zoek naar een andere baan. Een vriendin werkte toen al bij UnitedConsumers en vertelde over een vacature. Elk jaar opnieuw wordt in de laatste maanden van het jaar het serviceteam zorgverzekeringen tijdelijk uitgebreid vanwege de topdrukte. Ik heb gesolliciteerd en ging aan de slag als Consumer Service Advisor Zorgverzekeringen."

En daarna werd je teamleider van de afdeling? Hoe ging dat?

"Twee maanden later zag UnitedConsumers in mij een teamleider voor meer stabiliteit binnen de serviceafdeling van zorgverzekeringen. Dit was toen door het jaar heen de kleinste afdeling en in de laatste drie maanden van het jaar de grootste. Het is super om aan zo’n groot team te bouwen in korte tijd. Iedereen met de schouders eronder en knallen. Des te vervelender om in het nieuwe jaar weer afscheid te nemen van je topteam, maar gelukkig vervullen er velen inmiddels een andere functie binnen UnitedConsumers!"

Nu ben je trainer/coach van de UnitedConsumers Academy, wat houdt dat in?

"Na zes jaar als teamleider te hebben gewerkt, en inmiddels moeder van twee kindjes, wilde ik iets anders. Het leukste in de functie van teamleider vond ik het laten groeien van mensen in hun werk. Dit gebeurde bij alle andere afdelingen van UnitedConsumers natuurlijk ook, maar nog niet gecentraliseerd. (Nieuwe) collega’s inwerken, trainingen ontwikkelen en meedenken over persoonlijke ambities, dat werden mijn nieuwe werkzaamheden.

Alle trainingen en opleidingen binnen UnitedConsumers vallen nu onder mijn hoede en noemen we de UnitedConsumers Academy. Inmiddels hebben we een groot deel hiervan ook gedigitaliseerd. We hebben een online leersysteem waar medewerkers allerlei cursussen kunnen volgen, afgestemd op functie, benodigde certificeringen of de persoonlijke behoefte."

Wat vind je leuk aan jouw werk?

"Geen dag is hetzelfde klinkt heel cliché, maar dat is het zeker. Ik ben continu nieuwe dingen aan het leren, bedenken en ontwikkelen om hier de kennis en ervaring van mijn collega’s mee te kunnen verhogen. Ook geef ik een groot deel van de trainingen zelf.

Nog steeds ben ik nauw betrokken bij afdeling zorgverzekeringen in het piekseizoen, vooral omdat alle collega’s in het bezit moeten zijn van een geldig Wft-diploma (Wet op het financieel toezicht). De andere Wft-diploma’s en certificeringen zijn gelukkig meer over het jaar verspreid. Om zoveel collega’s het officiële Wft-examen te laten behalen, is wel een sport. Maar samen met het team lukt het gelukkig keer op keer!

Daarnaast ben ik ook stagebegeleider. UnitedConsumers is een erkend stagebedrijf. Ik ben het aanspreekpunt voor de stagiairs en de scholen en regel de praktische zaken van het stagelopen. Om studenten een kijkje in onze ‘keuken’ te geven is erg leuk en leerzaam voor beide partijen. En op deze manier krijgen we ook regelmatig nieuwe collega’s, die na hun stage bij ons komen werken!"


 

Het verhaal van Jannes - Software Engineer

"Ik werd direct betrokken bij grote projecten, dat gaf vertrouwen."

Jannes Melis werkt sinds september 2019 bij UnitedConsumers. Hij kreeg na afloop van zijn afstudeerstage direct een baan aangeboden!

Jannes

Hoe kwam je bij UnitedConsumers terecht?

"Begin 2019 liep ik drie maanden stage bij UnitedConsumers voor mijn studie IT (information technology) aan de Thomas More Hogeschool. Ik kom uit België en woon dichtbij de Nederlandse grens. Het was erg leuk dat ik mijn stage bij een Nederlands bedrijf kon doen. Ik heb veel nieuwe dingen geleerd en vond de samenwerking ook leuk omdat Nederlanders vaak lekker direct zijn!

Na afloop van mijn stage kreeg ik een baan aangeboden. Dat was natuurlijk een mooi compliment! Ik heb toen wel nog een aantal andere bedrijven gesproken, zodat ik een weloverwogen keuze kon maken. En het werd UnitedConsumers! Ik ben wel pas later dat jaar gestart, zodat ik eerst nog even van een lange vakantie kon genieten."

Was het anders om na je stage in dienst te zijn bij UnitedConsumers?

"Doordat ik het team al kende, voelde het als een warm welkom. Het was natuurlijk wel anders dan tijdens mijn stage. In de eerste maanden heb ik voor mijn gevoel al zoveel meer geleerd dan tijdens mijn studie, dat was heel tof!

Ik heb samen met een andere collega meteen een extra opleiding gevolgd (C# programmeertaal) en er staat er ook nog eentje op de planning. Daarnaast werd ik vrijwel direct betrokken bij grotere projecten, dat gaf me wel vertrouwen.

Inmiddels ben ik voornamelijk bezig met het product autoverzekeringen. Ik werk dan ook veel samen met onze productmanager autoverzekeringen, Marlou. Ik houd me onder andere bezig met het ondersteunen/ontwikkelen van (nieuwe) processen, de aanmeldmodule en ons intranet. Ook heb ik enkele vaste taken gekregen die maandelijks terugkomen, zoals het wijzigen van de kortingsacties."

Wat vind je leuk aan jouw werk?

"Het werken aan grotere projecten geeft me veel voldoening. Kleine klusjes tussendoor horen er natuurlijk ook bij. Doordat we sinds kort Agile/Scrum werken, worden de tussendoortjes goed gemanaged door onze Scrummaster. Ik vind het heel fijn om samen met een andere collega aan een project te werken, we maken dan vooraf een taakverdeling en kunnen samen overleggen. Het is heel leerzaam en er ontstaan vaak goede ideeën, dat motiveert enorm!"

"Het Agile/Scrum werken geeft een geweldig overzicht van waar we met elkaar mee bezig zijn. Ik maak onderdeel uit van één van de multidisciplinaire development teams. Elk multidisciplinair team beheert haar eigen domein binnen het landschap. Ik vind het leuk dat de teams veranderingen van A-Z zelfstandig uitvoeren en dat we nauw samenwerken met elkaar. Ons applicatielandschap is volledig in eigen beheer en dat geeft mij een apetrots gevoel." 

Het verhaal van Inge - Assistent teamleider zorgverzekeringen

"De onderlinge samenwerking is voor mij heel waardevol." 

Inge Hollander werkt sinds 2006 bij UnitedConsumers. Een leuk sollicitatiegesprek en een goede klik vormden de basis voor jarenlang werkplezier!

Inge

Hoe ben je bij UnitedConsumers terechtgekomen?

Ik was op zoek naar een nieuwe baan en had mijn CV op een vacaturebank geplaatst. Binnen een paar dagen werd ik gebeld door UnitedConsumers en mocht ik op gesprek komen! Er was direct een klik en ik kreeg meteen na het gesprek te horen dat ik kon beginnen.

Toen ik bij UnitedConsumers startte, hadden we nog maar één product: korting op tanken. Ik ging aan de slag als medewerker klantenservice en had tien collega’s; inmiddels zijn dat er meer dan 100!

Na een paar jaar zocht ik meer uitdaging en maakte ik de overstap naar de serviceafdeling energie. In eerste instantie had ik voornamelijk telefonisch klantcontact. Later werden mijn werkzaamheden uitgebreid en werd ik o.a. medeverantwoordelijk voor debiteurenbeheer.

Wat doe je nu?

Ik werk nu als assistent teamleider op de serviceafdeling zorgverzekeringen. Toen UnitedConsumers zorgverzekeringen ging aanbieden, had dat direct mijn interesse. Eind 2012 heb ik de overstap naar deze afdeling kunnen maken en heb ik mijn Wft-diploma (Wet financieel toezicht) behaald. Dit is verplicht als je in de verzekeringswereld werkt.

Wat doet een assistent teamleider?

Ik ondersteun mijn collega Nienke, teamleider zorgverzekeringen, en houd me onder andere bezig met controles op kwaliteit. Dit doe ik door mee te luisteren bij klantgespreken, e-mails te controleren en social media kanalen en processen te monitoren. Daarnaast neem ik de tijd om naar ideeën van collega’s te luisteren en kijken we samen hoe we er vorm aan kunnen geven. Ook heb ik regelmatig contact met VGZ over klachten of administratieve zaken.

Inge is ook de stem van UnitedConsumers. Dus als je een bandje te horen krijgt, als je bijvoorbeeld buiten de openingstijden belt, vertelt Inge je wanneer je ons weer kunt bereiken

Wat vind je leuk aan je werk?

Ik vind de persoonlijke sfeer bij UnitedConsumers super fijn. Ook mijn directeur heeft tijd voor een praatje en vraagt oprecht hoe het met je gaat. De onderlinge samenwerking met collega’s en de teamuitjes zijn voor mij heel waardevol. Ik heb samen met een paar collega’s UC fun opgestart en in de afgelopen jaren veel leuke dingen voor collega’s kunnen organiseren.

Het is ook iedere keer weer een mooie uitdaging om onze deelnemers blij te maken. Als iemand die een klacht had later een positieve review schrijft, is mijn doel bereikt!


 

Het verhaal van Selma - Online Marketeer

"Ik zit nog vol met nieuwe en leuke ideeën." 

Selma Bouman is in juli 2020 bij UnitedConsumers gestart. Ze vertelt over haar werkzaamheden, wat deze baan leuk maakt en welke ambities ze heeft.

Selma

Hoe ben je bij UnitedConsumers terechtgekomen?

Via LinkedIn werd ik door UnitedConsumers benaderd voor de functie van marketeer. Ik dacht eerst dat UnitedConsumers niks voor mij zou zijn, ik vond verzekeringen niet echt sexy. Na een belletje met een van de marketingmanagers werd ik toch enthousiast. Op dat moment werkte ik als projectmanager bij een marketingbureau, waar ik ook mijn afstudeerscriptie voor mijn studie Business Innovation had gemaakt. Het was een klein team en er was te weinig tijd om nieuwe dingen te leren. Daarom vond ik deze functie juist zo interessant. UnitedConsumers is een groot bedrijf en dit biedt mij de juiste kennis en kunde om mijn ervaring professioneel uit te breiden. Dus ik solliciteerde en een week later had ik een nieuwe baan!

Wat doe je als Online Marketeer?

Mijn functie is heel divers, ik werk veel met externe partners en zet samenwerkingen op. Toen ik begon kreeg ik een fijn inwerkprogramma en heb ik het bedrijf en de markt goed leren kennen. Al snel kon ik van start met mijn eerste campagne.

Ik heb dagelijks contact met externe partners en bouw daardoor ook echt een band met ze op. Ook leer ik zo nog meer over de branche omdat ik al hun vragen moet kunnen beantwoorden. Ook op persoonlijk vlak doe ik daar mijn voordeel mee en heb ik nu natuurlijk de beste verzekeringen en het voordeligste energiecontract! Samen met deze partners ga ik op zoek naar nieuwe business modellen, maak ik dedicated content, promotiematerialen, e-mails en nog veel meer. Alles met als doel de consument aantrekkelijke aanbiedingen te kunnen doen en ons klantenbestand te vergroten.

Werk je in een team?

Ja, ik werk in een team met drie collega’s en we maken onderdeel uit van de marketingafdeling van 15 collega’s. We starten elke dag met een stand-up. Daarin bespreken we waar we mee bezig zijn, wat de doelen voor die week zijn en helpen we elkaar als er vragen zijn. We nemen ook regelmatig de tijd om te brainstormen over hoe we dingen aan kunnen pakken en om nieuwe ideeën te krijgen. We zijn nu bezig met een aantal optimalisaties binnen het team. We bekijken of we een aantal technische zaken effectiever kunnen, zodat we sneller door kunnen pakken. We gaan niet harder werken, maar juist slimmer! Ook gaan we vanaf nu meer focus leggen op interne communicatie. Dat zorgt onder andere voor meer draagvlak binnen de organisatie.

Waar ben je nu mee bezig?

Na het afronden van een strategieplan voor autoverzekeringen om zoveel mogelijk groei te realiseren, ben ik me halverwege 2021 gaan focussen op de energie. Op dat moment liep er een mooie campagne die het goed deed bij onze (affiliate)partners. Helaas begon rond die tijd ook de energiecrisis waardoor de externe campagne on hold moest worden gezet. Dat was wel echt even balen, maar gelukkig kon ik door met de voorbereiding voor ons zorgseizoen. In mijn functie zit je nooit stil. Ondertussen zie ik nog veel mogelijkheden bij UnitedConsumers, voor onze afdeling en om mezelf te ontwikkelen!

 

Werken bij UnitedConsumers

boogje

Wat wordt jouw verhaal bij UnitedConsumers? Bekijk onze vacatures!