Contact
Mijn UnitedConsumers

Phishing: valse e-mails en smsjes

Heeft u een e-mail of sms'je ontvangen uit naam van UnitedConsumers en/of VGZ en twijfelt u over de echtheid? Log dan altijd eerst in op de UC Zorg app of in Mijn VGZ. Hier vindt u de laatste informatie over uw betalingen. Vermoedt u dat u een phishingbericht heeft ontvangen? Neem dan contact op met onze klantenservice.

 

UC door VGZ

 

Direct naar


 

Deze phishing-berichten zijn in omloop geweest


Phishingmail ziektekosten in omloop

Op 25 augustus 2021 was er een phishingmail in omloop. Het kan zijn dat u zo'n mail in uw mailbox heeft gekregen. In de mail staat dat u ziektekosten kunt terugvragen. Doe dit niet. Verwijder deze mail direct. Deze mail lijkt op een mail van UnitedConsumers door VGZ, maar dat is het niet. U herkent de phishingmail aan een vreemd afzendadres, namelijk: appweb.agent@hcpgestao.org.br.


Twijfelt u over een bericht van UnitedConsumers of VGZ?

Log bij twijfel altijd eerst in op de UC Zorg app of Mijn VGZ. Daar ziet u of de informatie klopt. Staat er nog een openstaande rekening voor u klaar? Dan kunt u deze veilig betalen in de UC Zorg app of Mijn VGZ.

Uiteraard mag u bij twijfel ook altijd contact opnemen met onze klantenservice. Onze medewerkers helpen u graag verder.

Neem contact met ons op


Betaallinks UnitedConsumers door VGZ

U betaalt maandelijks uw premie aan VGZ. Ook eventuele openstaande rekeningen worden aan VGZ betaald. Dit betekent dat u nooit een betaallink uit naam van UnitedConsumers ontvangt. Eventuele betaallinks ontvangt u altijd van VGZ. Dit kan zijn in de vorm van een betaalmail of betaal-sms'je.


Betaalmails van VGZ herkent u aan:

 • Uw achternaam.
 • De afzender is VGZ en het e-mailadres is noreply@vgz.nl.
 • De betaallinks beginnen altijd met https://transactions.vgz.nl.
 • Als u op de betaallink klikt, wordt u doorverwezen naar de website van VGZ.
 • Het klantnummer dat u bij VGZ heeft. Uw klantnummer staat in elk betaalbericht vermeld.

Betaal-sms'jes van VGZ herkent u aan:

 • Uw achternaam.
 • De betaallinks beginnen altijd met https://transactions.vgz.nl.
 • Een sms'je krijgt u alleen als herinnering en pas na een aantal betaalmails van VGZ.

Heeft u een verdacht bericht ontvangen?

Neem contact op met onze klantenservice bij verdachte berichten uit naam van UnitedConsumers door VGZ. Wij helpen u graag verder.

Contact opnemen


 

Geklikt op een phishing link?

 • Scan uw laptop of computer met antivirussoftware. Doe dit voordat u inlogt op de UC Zorg app, Mijn VGZ of internetbankieren.
 • Verander uw wachtwoorden.
 • Heeft u gegevens ingevuld of een bedrag betaald? Dan kunt u aangifte doen bij de politie. Neem bij een betaling ook contact op met uw bank.

 

Zo blijven uw betalingen veilig

VGZ is steeds bezig met het zo veilig mogelijk houden van hun technische systemen. Dit geldt ook voor ons. Als partner van VGZ zijn ook wij constant bezig met het verbeteren van onze technische systemen. Daarnaast helpt VGZ de websites van criminelen uit de lucht te halen door zo snel mogelijk contact te zoeken met de providers.