Collega aan het woord

 

Wie kan er beter vertellen hoe het is om bij UnitedConsumers te werken, dan je toekomstige collega’s? Waarom kozen zij voor UC, wat vinden zij leuk aan hun baan en wat zijn hun uitdagingen en ervaringen? Je leest het in de verhalen van onze collega’s!

Marijke

Marijke

Trainer / Coach UC Academy

Lees het verhaal 


 

Jannes

Jannes

Junior Software Engineer
 

Lees het verhaal


 

Inge

Inge

Assistent teamleider zorgverzekeringen

Lees het verhaal 


 

 

Het verhaal van Marijke - Trainer/Coach UC Academy

"Continu nieuwe dingen leren, bedenken en ontwikkelen." 

Marijke Klevant Groen - Gunneman werkt sinds 2010 bij UnitedConsumers. Ze vertelt hoe ze begon op de serviceafdeling en nu werkt als trainer/coach en stagebegeleider.

Marijke

Hoe kwam je bij UnitedConsumers terecht?

"In 2010 was ik op zoek naar een andere baan. Een vriendin werkte toen al bij UnitedConsumers en vertelde over een vacature. Elk jaar opnieuw wordt in de laatste maanden van het jaar het serviceteam zorgverzekeringen tijdelijk uitgebreid vanwege de topdrukte. Ik heb gesolliciteerd en ging aan de slag als Consumer Service Advisor Zorgverzekeringen."

En daarna werd je teamleider van de afdeling? Hoe ging dat?

"Twee maanden later zag UC in mij een teamleider voor meer stabiliteit binnen de serviceafdeling van zorgverzekeringen. Dit was toen door het jaar heen de kleinste afdeling en in de laatste drie maanden van het jaar de grootste. Het is super om aan zo’n groot team te bouwen in korte tijd. Iedereen met de schouders eronder en knallen. Des te vervelender om in het nieuwe jaar weer afscheid te nemen van je topteam, maar gelukkig vervullen er velen inmiddels een andere functie binnen UnitedConsumers!"

Nu ben je trainer/coach van de UC Academy, wat houdt dat in?

"Na zes jaar als teamleider te hebben gewerkt, en inmiddels moeder van twee kindjes, wilde ik iets anders. Het leukste in de functie van teamleider vond ik het laten groeien van mensen in hun werk. Dit gebeurde bij alle andere afdelingen van UnitedConsumers natuurlijk ook, maar nog niet gecentraliseerd. (Nieuwe) collega’s inwerken, trainingen ontwikkelen en meedenken over persoonlijke ambities, dat werden mijn nieuwe werkzaamheden.

Alle trainingen en opleidingen binnen UnitedConsumers vallen nu onder mijn hoede en noemen we de UC Academy. Inmiddels hebben we een groot deel hiervan ook gedigitaliseerd. We hebben een online leersysteem waar medewerkers allerlei cursussen kunnen volgen, afgestemd op functie, benodigde certificeringen of de persoonlijke behoefte."

Wat vind je leuk aan jouw werk?

"Geen dag is hetzelfde klinkt heel cliché, maar dat is het zeker. Ik ben continu nieuwe dingen aan het leren, bedenken en ontwikkelen om hier de kennis en ervaring van mijn collega’s mee te kunnen verhogen. Ook geef ik een groot deel van de trainingen zelf.

Nog steeds ben ik nauw betrokken bij afdeling zorgverzekeringen in het piekseizoen, vooral omdat alle collega’s in het bezit moeten zijn van een geldig Wft-diploma (Wet op het financieel toezicht). De andere Wft-diploma’s en certificeringen zijn gelukkig meer over het jaar verspreid. Om zoveel collega’s het officiële Wft-examen te laten behalen, is wel een sport. Maar samen met het team lukt het gelukkig keer op keer!

Daarnaast ben ik ook stagebegeleider. UC is een erkend stagebedrijf. Ik ben het aanspreekpunt voor de stagiairs en de scholen en regel de praktische zaken van het stagelopen. Om studenten een kijkje in onze ‘keuken’ te geven is erg leuk en leerzaam voor beide partijen. En op deze manier krijgen we ook regelmatig nieuwe collega’s, die na hun stage bij ons komen werken!"


Werken bij UnitedConsumers

boogje

Ben je na het verhaal van Marijke nieuwsgierig geworden? Lees alles over werken bij UnitedConsumers!

 

^ Terug naar alle verhalen


 

Het verhaal van Jannes - Junior Software Engineer

"Ik werd direct betrokken bij grote projecten, dat gaf vertrouwen."

Jannes Melis werkt sinds september 2019 bij UnitedConsumers. Hij kreeg na afloop van zijn afstudeerstage direct een baan aangeboden!

Jannes

Hoe kwam je bij UnitedConsumers terecht?

"Begin 2019 liep ik drie maanden stage bij UC voor mijn studie IT (information technology) aan de Thomas More Hogeschool. Ik kom uit België en woon dichtbij de Nederlandse grens. Het was erg leuk dat ik mijn stage bij een Nederlands bedrijf kon doen. Ik heb veel nieuwe dingen geleerd en vond de samenwerking ook leuk omdat Nederlanders vaak lekker direct zijn!

Na afloop van mijn stage kreeg ik een baan aangeboden. Dat was natuurlijk een mooi compliment! Ik heb toen wel nog een aantal andere bedrijven gesproken, zodat ik een weloverwogen keuze kon maken. En het werd UnitedConsumers! Ik ben wel pas later dat jaar gestart, zodat ik eerst nog even van een lange vakantie kon genieten."

Was het anders om na je stage in dienst te zijn bij UnitedConsumers?

"Doordat ik het team al kende, voelde het als een warm welkom. Het was natuurlijk wel anders dan tijdens mijn stage. In de eerste maanden heb ik voor mijn gevoel al zoveel meer geleerd dan tijdens mijn studie, dat was heel tof!

Ik heb samen met een andere collega meteen een extra opleiding gevolgd (C# programmeertaal) en er staat er ook nog eentje op de planning. Daarnaast werd ik vrijwel direct betrokken bij grotere projecten, dat gaf me wel vertrouwen.

Inmiddels ben ik voornamelijk bezig met het product autoverzekeringen. Ik werk dan ook veel samen met onze productmanager autoverzekeringen, Marlou. Ik houd me onder andere bezig met het ondersteunen/ontwikkelen van (nieuwe) processen, de aanmeldmodule en ons intranet. Ook heb ik enkele vaste taken gekregen die maandelijks terugkomen, zoals het wijzigen van de kortingsacties."

Wat vind je leuk aan jouw werk?

"Op dit moment vind ik het vooral heel leuk als ik een dagje op kantoor kan werken. In verband met de coronacrisis werk ik voornamelijk thuis, wat natuurlijk ook voordelen heeft. Maar ik heb leuke collega’s die ik nu minder zie en spreek. We hebben gelukkig wel elke ochtend een online stand-up met het team van tien collega’s. We houden elkaar op de hoogte van waar we mee bezig zijn en delen tips.

Het werken aan grotere projecten geeft me veel voldoening. Kleine klusjes tussendoor horen er natuurlijk ook bij. Ik vind het heel fijn om samen met een andere collega aan een project te werken, we maken dan vooraf een taakverdeling en kunnen samen overleggen. Het is heel leerzaam en er ontstaan vaak goede ideeën, dat motiveert enorm!"


Werken bij UnitedConsumers

boogje

Wat wordt jouw verhaal bij UnitedConsumers? Bekijk onze vacatures!

 

^ Terug naar alle verhalen


 

Het verhaal van Inge - Assistent teamleider zorgverzekeringen

"De onderlinge samenwerking is voor mij heel waardevol." 

Inge Hollander werkt sinds 2006 bij UnitedConsumers. Een leuk sollicitatiegesprek en een goede klik vormden de basis voor jarenlang werkplezier!

Inge

Hoe ben je bij UnitedConsumers terechtgekomen?

Ik was op zoek naar een nieuwe baan en had mijn CV op een vacaturebank geplaatst. Binnen een paar dagen werd ik gebeld door UC en mocht ik op gesprek komen! Er was direct een klik en ik kreeg meteen na het gesprek te horen dat ik kon beginnen.

Toen ik bij UnitedConsumers startte, hadden we nog maar één product: korting op tanken. Ik ging aan de slag als medewerker klantenservice en had tien collega’s; inmiddels zijn dat er meer dan 100!

Na een paar jaar zocht ik meer uitdaging en maakte ik de overstap naar de serviceafdeling energie. In eerste instantie had ik voornamelijk telefonisch klantcontact. Later werden mijn werkzaamheden uitgebreid en werd ik o.a. medeverantwoordelijk voor debiteurenbeheer.

Wat doe je nu?

Ik werk nu als assistent teamleider op de serviceafdeling zorgverzekeringen. Toen UC zorgverzekeringen ging aanbieden, had dat direct mijn interesse. Eind 2012 heb ik de overstap naar deze afdeling kunnen maken en heb ik mijn Wft-diploma (Wet financieel toezicht) behaald. Dit is verplicht als je in de verzekeringswereld werkt.

Wat doet een assistent teamleider?

Ik ondersteun mijn collega Nienke, teamleider zorgverzekeringen, en houd me onder andere bezig met controles op kwaliteit. Dit doe ik door mee te luisteren bij klantgespreken, e-mails te controleren en social media kanalen en processen te monitoren. Daarnaast neem ik de tijd om naar ideeën van collega’s te luisteren en kijken we samen hoe we er vorm aan kunnen geven. Ook heb ik regelmatig contact met VGZ over klachten of administratieve zaken.

Inge is ook de stem van UnitedConsumers. Dus als je een bandje te horen krijgt, als je bijvoorbeeld buiten de openingstijden belt, vertelt Inge je wanneer je ons weer kunt bereiken

Wat vind je leuk aan je werk?

Ik vind de persoonlijke sfeer bij UnitedConsumers super fijn. Ook mijn directeur heeft tijd voor een praatje en vraagt oprecht hoe het met je gaat. De onderlinge samenwerking met collega’s en de teamuitjes zijn voor mij heel waardevol. Ik heb samen met een paar collega’s UC fun opgestart en in de afgelopen jaren veel leuke dingen voor collega’s kunnen organiseren.

Het is ook iedere keer weer een mooie uitdaging om onze deelnemers blij te maken. Als iemand die een klacht had later een positieve review schrijft, is mijn doel bereikt!


Werken bij UnitedConsumers

boogje

Word jij de nieuwe collega van Inge? Bekijk onze vacatures!

 

^ Terug naar alle verhalen

Terug naar boven