Contact
Mijn UnitedConsumers

Kunt u E10 tanken? Doe nu de E10 Check

* Disclaimer: De E10 Check dient als indicatie of u E10 kunt tanken - onder voorbehoud dat bij reparatie en onderhoud altijd originele onderdelen zijn gebruikt. Hanteer altijd het minimum octaangehalte (95 of 98) dat de fabrikant voorschrijft. Raadpleeg dan ook altijd de handleiding of uw dealer voor een definitief advies. Nieuwe auto's worden vanaf 2019 voorzien van een sticker in de tankklep

Er verandert vanaf 2019 het een en ander voor Nederlandse tankstations. Vanaf 1 oktober 2019 moeten tankstations namelijk ook de brandstof E10 aanbieden. Niet iedere auto kan rijden op E10. Gelukkig hebben wij een overzicht gemaakt van alle automerken, modellen en types die dat wel of niet kunnen. Selecteer bovenaan de pagina uw auto en krijgt direct advies.

Waarom moet ik de E10 Check doen

Als u bij een tankstation aankomt vanaf 1 oktober 2019 is de kans groot dat er, naast Euro95, ook E10 wordt aangeboden. De nieuwe brandstofnamen worden aangegeven met stickers op het pompeiland. Vrijwel iedere auto kan Euro95 verdragen, maar niet iedere auto kan op E10 rijden. In het ergste geval moet uw tank leeg worden gepompt, daarom is het verstandig om eerst onze E10 Check te doen.

Wat is E10?

De brandstof E10 is een alternatief voor Euro95 - de best verkochte benzine in Nederland. In E10 zit maximaal 10 procent bio-ethanol dat meestal wordt gemaakt van grondstoffen als suiker of maïs. Euro95 bevat maximaal 5 procent bio-ethanol. E10 is een duurzame brandstof dan Euro95 en daarom wil de Europese Unie stimuleren dat deze brandstof ook wordt aangeboden.

Hoe werkt de E10 Check

Door de European Automobile Manufacturers Association (2018) en de Febiac (2016) zijn lijsten opgesteld met, bijna alle, automerken, modellen en types die wel of niet E10 kunnen tanken. Deze data hebben wij verwerkt in een handige tool om te controleren of uw auto geschikt is voor E10. Het enige dat u hoeft te doen is het selecteren van uw automerk en de tool geeft u een indicatie.