Contact
Mijn UnitedConsumers

Gemiddelde adviesprijs brandstof breekt records

UnitedConsumers
UnitedConsumers

Eindhoven 5 oktober 2021

Nog nooit eerder was de Gemiddelde Landelijke Adviesprijs voor een liter brandstof zo hoog. Benzine kost vandaag de dag gemiddeld meer dan 2 euro per liter. Ook de adviesprijzen van LPG en diesel breken eerdere records. 

Prijzen blijven stijgen

De gemiddelde adviesprijzen voor brandstof lijken te blijven stijgen. Zo brak de adviesprijs van benzine in mei 2021 al een record, maar nu zijn ook de adviesprijzen van LPG en diesel ongekend hoog. Op 5 oktober 2021 kost een liter benzine 2,021 euro, een liter diesel kost 1,676 euro en LPG 1,040 euro. Dit betekent dat consumenten een volle tank brandstof nu echt voelen in de portemonnee.

Prijs niet overal even hoog

Toch zegt directeur van UnitedConsumers Paul van Selms dat de prijzen niet overal even hoog zijn: "Tankstations geven korting op de benzineprijzen en zullen de prijzen verlagen als een pomp dichtbij dat ook doet".

Ook zitten er grenzen aan de stijgingen. De OPEC, de organisatie van olieproducerende landen, zal hierin blijven sturen. Zo zegt Van Selms dat wanneer de olieprijzen te hoog worden, de oliekraan opengaat. Dit geldt volgens hem ook andersom. Want als de prijs te laag is, gaat de kraan weer dicht. 

Actuele brandstofprijzen UnitedConsumers

Dagelijks berekenen wij de GLA (Gemiddelde Landelijke Adviesprijs) aan de hand van de vijf grootste oliemaatschappijen in Nederland. De olieprijs verandert bijna iedere dag, en de prijzen aan de pomp wijzigen daarom regelmatig mee. 

Wilt u ondanks de torenhoge benzineprijs toch besparen op uw tankbeurt? Vraag dan een UnitedConsumers tankkaart aan. Met onze tankkaart krijgt u namelijk altijd korting op de Gemiddelde Landelijke Adviesprijs. Uw korting kan oplopen tot meer dan 50 euro per jaar.

Tankkaart aanvragen