Contact
Mijn UnitedConsumers

Goed nieuws: de brandstofprijzen dalen weer

UnitedConsumers
UnitedConsumers

Eindhoven 19 juli 2022

De brandstofprijzen aan de pomp zijn de afgelopen weken lichtjes gedaald. Uit onze cijfers is duidelijk geworden dat de prijzen voor benzine en diesel gezakt zijn. Hoewel de brandstofprijzen nog steeds relatief hoog zijn, zijn de brandstofprijzen wel gedaald ten opzichte van de afgelopen weken.

Op 8 juni 2022 steeg de benzineprijs naar een nieuw record; de literprijs van benzine was toen € 2,505. Woensdag 19 juli 2022 kost een liter benzine € 2,324. Ook de literprijs van diesel is gedaald. Terwijl de literprijs van diesel op 8 juni jl. € 2,220 was, blijkt uit onze gegevens dat een liter diesel vandaag € 2,179 kost.

Bekijk de actuele brandstofprijzen

Dalende brandstofprijzen door de dalende olieprijs

De daling van de brandstofprijzen wordt veroorzaakt door de dalende olieprijs. De prijs voor een olievat daalt namelijk sinds een aantal weken vanwege de angst voor een nieuwe recessie. Bovendien verwacht de markt een lagere vraag naar olie als de economie niet meer groeit en dit veroorzaakt een dalende olieprijs. 

Paul van Selms, directeur van UnitedConsumers, stelt dat de daling van de brandstofprijzen groter had kunnen zijn. Een deel van de prijsverlaging wordt namelijk weggenomen doordat de Amerikaanse dollar op het moment evenveel waard is als de euro. Hierdoor moeten we in verhouding meer euro's betalen voor een olievat.

Daling blijft onzeker

Of de daling voort blijft zetten, is onzeker. Brandstofprijzen bestaan namelijk voor meer dan de helft uit belasting en accijns. Die zijn vanaf 1 april 2022 tot het einde van het jaar verlaagd. "Maar of dat zo blijft na 1 januari 2023 is onzeker", zegt Van Selms.

Brandstofprijzen verschillen per tankstation

Dat de brandstofprijzen gedaald zijn, betekent dat u goedkoper kunt tanken. Wel is het goed om te weten dat de brandstofprijzen per tankstation kunnen verschillen. Wij houden de actuele brandstofprijzen bij op basis van de Gemiddelde Landelijke Adviesprijs. De pomphouder kan afwijken van deze prijs.

Altijd korting op uw tankbeurt

Wilt u besparen op uw tankbeurt? Met de UnitedConsumers tankkaart krijgt u extra korting per getankte liter brandstof. Zo bespaart u tot wel € 50,00 per jaar en houdt u meer over voor een leuker leven!

Vraag uw tankkaart aan