Contact
Mijn UnitedConsumers

Goed nieuws: de brandstofprijzen dalen verder

UnitedConsumers
UnitedConsumers

Eindhoven 21 maart 2023

De brandstofprijzen zetten de daling van eind 2022 voort. Uit onze gegevens van vandaag blijkt dat de benzineprijs gezakt is naar € 1,922 per liter. De literprijs voor diesel is gezakt naar € 1,735. Goed nieuws dus!


Voorraden goed gevuld

Dat de brandstofprijzen verder dalen is opmerkelijk vanwege het ingaan van de Russische olieboycot. Waarbij in de EU geen Russische ruwe olie meer geïmporteerd mag worden. Daardoor zijn leveranciers van olie overgestapt op brandstof van andere landen. Ook zien we dat de voorraden olie en diesel goed gevuld zijn, en dit drukt de brandstofprijzen.


Gunstige dollarkoers

Bovendien hebben we te maken met dalende brandstofprijzen dankzij de gunstige dollarkoers. De waarde van de euro is namelijk gestegen ten opzichte van de dollar. Onze brandstofexpert Paul van Selms is niet verbaasd. "Olie wordt afgerekend in dollars. Een paar procent verschil in koers maakt veel uit voor de pompprijs. Dat scheelt zo'n 5 tot 10 cent per liter", aldus Paul.


Accijnsverlaging nog steeds van toepassing

Wel is het goed om te weten dat de huidige brandstofprijzen nog steeds inclusief de tijdelijke accijnsverlaging zijn. De accijns op benzine en diesel is sinds 1 april 2022 verlaagd. Dat betekende voor benzine een verlaging van 17,3 cent per liter en voor diesel 11,1 cent per liter.

Vanaf 1 juli 2023 wordt deze aanpassing voor de helft teruggedraaid en vanaf 2024 volledig. Daarom denkt onze brandstofexpert Paul dat de brandstofprijzen niet meer verder zullen dalen.


Ontwikkeling brandstofprijzen UnitedConsumers

Dat de brandstofprijzen gedaald zijn, betekent dat u goedkoper kunt tanken. Wel is het goed om te weten dat de brandstofprijzen per tankstation kunnen verschillen. Wij houden al sinds november 2000 de actuele brandstofprijzen bij op basis van de Gemiddelde Landelijke Adviesprijs. De pomphouder kan afwijken van deze prijs.

Grafiek brandstofprijzen


Altijd korting op uw tankbeurt

Wilt u besparen op uw tankbeurt? Met de UnitedConsumers tankkaart krijgt u extra korting per getankte liter brandstof. Zo bespaart u tot wel € 50,00 per jaar en houdt u meer over voor een leuker leven!

Vraag mijn tankkaart aan