Contact
Mijn UnitedConsumers

Goedkope zorgverzekering 2024

Mijn geboortedatum:

Omzetplafonds

Het omzetplafond betekent het aantal behandelingen dat een zorgverlener jaarlijks uitvoert tegen een bepaald tarief. Deze afspraken worden gemaakt tussen de zorgverlener en zorgverzekeraar. Door hier duidelijke afspraken over te maken, worden de kosten van de zorg in de hand gehouden. En dat is voordelig voor uw premie.

UnitedConsumers door VGZ


Het omzetplafond

De afspraken tussen uw zorgverzekeraar en zorgverleners, worden gemaakt voor minimaal één jaar. De afspraken worden gemaakt over de kosten van een behandeling, maar bij grote instellingen worden ook de salarissen van dokters en verpleegkundigen meegenomen.

Ook de kosten van het gebouw kunnen meegenomen worden in de afspraak die uw zorgverzekeraar maakt met de zorgverlener. In principe worden alle kosten meegenomen die nodig zijn voor het leveren van goede zorg. Het totaal is het budget dat een bepaalde instelling, zoals een ziekenhuis, kan uitgeven. Dit wordt het omzetplafond genoemd.


Waarom het omzetplafond?

Door duidelijke afspraken te maken met zorgverleners, moedigt de zorgverzekeraar hen aan om de kosten in de hand te houden. Wanneer de kosten te hard stijgen, gaat de zorgpremie namelijk omhoog. Dat willen we natuurlijk niet, want dat zou betekenen dat uw premie ook omhoog gaat. 


Omzetplafond bereikt

Het kan gebeuren dat een zorgverlener over het afgesproken bedrag heen gaat. In dat geval is het omzetplafond bereikt en kan de zorgverlener geen zorg meer leveren. Dit kan gebeuren wanneer er bijvoorbeeld veel mensen onverwacht meer zorg nodig hebben. 

In de UnitedConsumers Zorgzoeker vindt u alle zorgverleners met contract. Per zorgverlener staat hier aangegeven of het omzetplafond bereikt is. Zo weet u waar u aan toe bent.

Vind een zorgverlener


Omzetplafond bij een naturapolis

Heeft u een naturapolis van UnitedConsumers? Dan kunt u niet meer terecht bij een gecontracteerde zorgverlener die het omzetplafond heeft bereikt. De zorgadviseurs van VGZ staan voor u klaar om een andere zorgverlener bij u in de buurt te vinden. Zo krijgt u toch de zorg die u nodig heeft.

Neem contact op met VGZ


Omzetplafond bij een combinatiepolis

Heeft u een combinatiepolis van UnitedConsumers? Dan kunt u bij bijna elke zorgverlener terecht. Dus ook bij een zorgverlener zonder contract. Wel zo fijn! 

Goed om te weten: indien u gaat naar een zorgverlener zonder contract voor geestelijke gezondheidszorg of verpleging en verzorging, wordt maximaal 90% van het gemiddeld gecontracteerd tarief vergoed.

Wanneer kan ik bij mijn zorgverlener terecht?

Voor de Eigen Keuze geldt een omzetplafond alleen voor geestelijke gezondheidszorg (GGZ) en verpleging en verzorging. In de volgende gevallen kunt u nog steeds bij uw zorgverlener terecht:

  • Als u met spoed behandeld moet worden.
  • Als u al met een behandeling bent begonnen.
  • Als u andere zorg dan GGZ of verpleging en verzorging nodig heeft.

Wachten of naar een andere zorgverlener?

Heeft u niet met spoed een behandeling nodig, maar wilt u toch door uw eigen zorgverlener geholpen worden? Dan kunt u wachten tot de zorgverlener weer plaats voor u heeft.

Wanneer u sneller geholpen wilt worden, dan kunt u contact opnemen met onze zorgadviseurs. Zij zullen met uw zorgverlener in overleg gaan om te bespreken of u sneller behandeld kunt worden. Mocht dit niet tot de mogelijkheden behoren, dan kijken wij graag samen met u naar een passende zorgverlener bij u in de buurt.

Neem contact op met VGZ