Contact
Mijn UnitedConsumers

Vergoeding abortus verzekering

Vanuit de UnitedConsumers door VGZ zorgverzekeringen krijg je abortus vergoed. Bekijk hieronder welke vergoeding geboden wordt vanuit de basisverzekeringen en aanvullende verzekeringen voor abortus.

 

Wordt abortus vergoed?


Vergoeding abortus verzekering

Een abortus in het ziekenhuis valt onder medisch specialistische zorg (ziekenhuiszorg). Naast het ziekenhuis is het ook mogelijk om een abortus uit te laten voeren in een abortuskliniek. Een abortus plegen in een abortuskliniek valt onder de Wet langdurige zorg (Wlz). Bekijk hier of je een abortus vergoeding vanuit de verzekering krijgt.


Abortus vergoed

Een abortus is een ingreep waarbij een zwangerschap vroegtijdig wordt beëindigd. Een abortus mag officieel gezien tot de 24e week van de zwangerschap beëindigd worden. In de praktijk gaan artsen uit van 22 weken.

Een abortus plegen na de 24e week van de zwangerschap mag enkel bij zeer zwaarwegende medische redenen. Bijvoorbeeld wanneer de ongeborene niet levensvatbaar is. Een abortus kan worden uitgevoerd in het ziekenhuis of in een abortuskliniek. Bekijk hier of je een abortus vergoeding vanuit de verzekering krijgt.


Zorgverlener vinden

In de UnitedConsumers Zorgzoeker vind je alle zorgverleners bij jou in de buurt.

> Vind een zorgverlener

 

Onze zorgverzekeringen

Wij bieden verschillende soorten zorgverzekeringen aan, zodat er altijd een pakket is dat bij je past.

> Bekijk zorgverzekeringen

 

Meer vergoedingen

Medisch specialist
Ziekenhuiszorg
Huisarts

 

 

Terug naar alle vergoedingen