ADL hulpmiddelen vergoeding

Voor veel mensen is het belangrijk om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te kunnen wonen. wordt dit wat lastiger? Dan is het mogelijk om hier hulpmiddelen voor te gebruiken die het dagelijks leven wat makkelijker maken. Dit worden ADL hulmiddelen genoemd, waarbij ADL staat voor Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen. Het is mogelijk een vergoeding te krijgen voor ADL hulpmiddelen vanuit een aanvullende zorgverzekering.

Wat zijn ADL hulpmiddelen?

Algemene dagelijkse levensverrichtingen zijn de handelingen die iemand in het dagelijks leven verricht: bewegen, eten en drinken, wassen/douchen, aan- en uitkleden, naar het toilet gaan en het uitvoeren van hobby’s zijn enkele voorbeelden hiervan. 

Wanneer iemand ouder wordt, maar ook voor mensen met een beperking, kan het uitvoeren van deze dagelijkse handelingen lastiger worden. De mobiliteit neemt af en het is lastig om zelfstandig te blijven. ADL hulpmiddelen zijn bedoeld om de dagelijkse handelingen makkelijkjer te maken. Voor de ADL hulpmiddelen vergoeding gelden wel een aantal voorwaarden.

ADL hulpmiddelen

Om u te helpen met onder andere koken, eten en drinken of uzelf aan te kleden, zijn er verschillende hulpmiddelen verkrijgbaar.

ADL hulpmiddelen zijn er ook voor bedoeld om te voorkomen dat grotere hulpmiddelen vanuit de Zorgverzekeringswet nodig zijn.