Contact
Mijn UnitedConsumers

ADL hulpmiddelen vergoeding

Vanuit de UnitedConsumers door VGZ zorgverzekeringen krijg je een vergoeding voor ADL hulpmiddelen. Bekijk hieronder welke vergoeding geboden wordt vanuit de basisverzekeringen en aanvullende verzekeringen voor ADL hulpmiddelen.

 

ADL hulpmiddelen vergoeding


Hulpmiddelen ADL

ADL staat voor Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen - dus handelingen die iemand in het dagelijks leven verricht. Denk hierbij aan bewegen, eten en drinken, wassen/douchen, aan- en uitkleden, naar het toilet gaan en het uitvoeren van hobby’s. ADL hulpmiddelen bieden een oplossing om die dagelijkse handelingen te vergemakkelijken. Hierdoor is het mogelijk om deze langer zelfstandig uit te kunnen blijven voeren. Bekijk hier of je een vergoeding voor ADL hulpmiddelen krijgt vanuit de basisverzekering en aanvullende verzekering.


Soorten ADL hulpmiddelen

Of je nu ADL hulpmiddelen in de keuken nodig hebt, of om jezelf aan te kleden, er zijn er verschillende ADL hulpmiddelen verkrijgbaar. ADL hulpmiddelen zijn er ook voor bedoeld om te voorkomen dat grotere hulpmiddelen vanuit de Zorgverzekeringswet nodig zijn. Enkele voorbeelden van ADL hulpmiddelen: 

  • Jezelf wassen, afdrogen en aankleden.
  • Om zelf een bezoek aan het toilet te kunnen brengen.
  • ADL hulpmiddelen keuken: om zelf te kunnen koken en eten.

Wil je weten welke ADL hulpmiddelen er zijn? Bekijk dan de lijst ADL hulpmiddelen. Benieuwd naar de vergoeding voor ADL hulpmiddelen? Bekijk het hier


Zorgverlener vinden

In de UnitedConsumers Zorgzoeker vind je alle zorgverleners bij jou in de buurt.

> Vind een zorgverlener

 

Onze zorgverzekeringen

Wij bieden verschillende soorten zorgverzekeringen aan, zodat er altijd een pakket is dat bij je past.

> Bekijk zorgverzekeringen

 

Meer vergoedingen

Loophulpmiddelen
Hulpmiddelen
Thuiszorg

 

 

Terug naar alle vergoedingen