Zorgverzekering 2021

Uw geboortedatum:

ADL hulpmiddelen vergoeding

ADL hulpmiddelen is voor veel mensen een uitkomst! Want dankzij ADL hulpmiddelen kunnen zij zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen. ADL hulpmiddelen zorgen ervoor dat handelingen in het dagelijks leven makkelijker uitvoerbaar blijven. Het is mogelijk een vergoeding te krijgen voor ADL hulpmiddelen vanuit een aanvullende zorgverzekering. Hoe zit dat precies?

Wat zijn ADL hulpmiddelen?

ADL is kort voor Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen - dus handelingen die iemand in het dagelijks leven verricht. Denk hierbij aan bewegen, eten en drinken, wassen/douchen, aan- en uitkleden, naar het toilet gaan en het uitvoeren van hobby’s. ADL hulpmiddelen bieden een oplossing om die dagelijkse handelingen te vergemakkelijken. Hierdoor is het mogelijk om deze langer zelfstandig uit te kunnen blijven voeren.

Wanneer iemand ouder wordt, maar ook voor mensen met een beperking, kan het uitvoeren van deze dagelijkse handelingen lastiger worden. De mobiliteit neemt af en het is lastig om zelfstandig te blijven. ADL hulpmiddelen zijn bedoeld om de dagelijkse handelingen makkelijker te maken. Het is dus prettig als u deze ADL hulpmiddelen via uw zorgverzekering kunt verkrijgen. Voor de vergoeding van ADL hulpmiddelen gelden echter wel een aantal voorwaarden.

ADL hulpmiddelen

Of u nu ADL hulpmiddelen in de keuken nodig heeft, of om uzelf aan te kleden, er zijn er verschillende hulpmiddelen verkrijgbaar. ADL hulpmiddelen zijn er ook voor bedoeld om te voorkomen dat grotere hulpmiddelen vanuit de Zorgverzekeringswet nodig zijn. Wilt u weten waar u uw budget voor hulpmiddelen aan kunt uitgeven? Bekijk dan de lijst ADL hulpmiddelen.

Bekijk ook:

Loophulpmiddelen
Hulpmiddelen
Thuiszorg