Contact
Mijn UnitedConsumers

Ambulance vergoeding

Vanuit de UnitedConsumers door VGZ zorgverzekeringen krijg je een ambulance vergoeding. Bekijk hieronder hoe de ambulance vergoed wordt.

 

Vergoeding ambulance


Ambulance vergoeding

Ambulancevervoer is medisch noodzakelijk vervoer voor patiënten en betrokkenen bij een medisch noodgeval. Ambulancevervoer moet altijd voor iedereen in Nederland beschikbaar zijn, daarom krijg je een ambulance vergoeding uit de basisverzekering. Bekijk hier de voorwaarden van de ambulance vergoeding.


Ambulance vervoer eigen risico

Voor de meeste zorg uit de basisverzekering betaal je eigen risico. Word je om medische noodzaak vervoerd met een ambulance, dan betaal je hier dus ook eigen risico voor. Dit is (verplicht) maximaal € 385,-. Heb je een vrijwillig eigen risico? Let dan goed op: ambulancevervoer kan namelijk hoog in kosten oplopen. Is je eigen risico al op? Dan hoef je zelf niets bij te betalen voor het ambulancevervoer.

Verlenen ambulancebroeders wel eerste hulp, maar beslissen zij dat het niet noodzakelijk is om jou in de ambulance te vervoeren naar een ziekenhuis? Dan betaal je geen eigen risico. Je betaalt namelijk alleen voor het vervoer per ambulance eigen risico.


Zorgverlener vinden

In de UnitedConsumers Zorgzoeker vind je alle zorgverleners bij jou in de buurt.

> Vind een zorgverlener

 

Onze zorgverzekeringen

Wij bieden verschillende soorten zorgverzekeringen aan, zodat er altijd een pakket is dat bij je past.

> Bekijk zorgverzekeringen

 

Meer vergoedingen

Ziekenvervoer
Ziekenhuiszorg
Spoedeisende zorg

 

 

Terug naar alle vergoedingen