Contact
Mijn UnitedConsumers

Ambulance vergoeding

Vanuit de UnitedConsumers door VGZ zorgverzekeringen krijgt u een ambulance vergoeding krijgen. Bekijk hieronder hoe de ambulance vergoed wordt.

 

Vergoeding ambulance


Ambulance vergoeding

Ambulancevervoer is medisch noodzakelijk vervoer voor patiënten en betrokkenen bij een medisch noodgeval. Ambulancevervoer moet altijd voor iedereen in Nederland beschikbaar zijn, daarom krijgt u een ambulance vergoeding uit de basisverzekering. Bekijk hier de voorwaarden van de ambulance vergoeding.

Ambulance vervoer eigen risico

voor de meeste zorg uit de basisverzekering betaalt u eigen risico. Wordt u om medische noodzaak vervoerd met een ambulance, dan betaalt u hier dus ook eigen risico voor. Dit is (verplicht) maximaal € 385,-. Heeft u een vrijwillig eigen risico? Let dan goed op: ambulancevervoer kan namelijk hoog in kosten oplopen. Is uw eigen risico al op? Dan hoeft u zelf niets bij te betalen voor het ambulancevervoer.

Verlenen ambulancebroeders wel eerste hulp, maar beslissen zij dat het niet noodzakelijk is om u in de ambulance te vervoeren naar een ziekenhuis? Dan betaalt u geen eigen risico. U betaalt namelijk alleen voor het vervoer per ambulance eigen risico.


Zorgverlener vinden

Zorgverlener vinden

In de UC Zorgzoeker vindt u alle zorgverleners bij u in de buurt. Wel zo fijn!

> Vind een zorgverlener

 

UnitedConsumers zorgverzekering door VGZ

Onze zorgverzekeringen

Wij bieden verschillende soorten zorgverzekeringen aan, zodat er altijd een pakket is dat bij u past.

> Bekijk zorgverzekeringen

 

Alle vergoedingen

Meer vergoedingen

Ziekenvervoer
Ziekenhuiszorg
Spoedeisende zorg