Besnijdenis vergoeding

Voorheen werd een besnijdenis nooit vergoed vanuit de basisverzekering, ongeacht of het medisch noodzakelijk was en ongeacht of het om kinderen ging. Gelukkig komt hier in 2017 verandering in en wordt een besnijdenis vaker vergoed vanuit de basisverzekering.

Wat is een besnijdenis
Een besnijdenis wordt ook wel een circumcisie genoemd. Dit is het verwijderen van de voorhuid bij het mannelijk geslachtsorgaan. Een besnijdenis wordt uitgevoerd omdat het medisch noodzakelijk is bij bijvoorbeeld een te nauwe voorhuid, waardoor er problemen zijn met plassen, een erectie of geslachtsgemeenschap. Een besnijdenis wordt ook uit religieuze overweging uitgevoerd, zoals bij de Islam en het Jodendom. De kosten van een besnijdenis zijn ongeveer € 930,-.

Vergoeding besnijdenis per 2017 vanuit de basisverzekering
Wanneer een besnijdenis medisch noodzakelijk is volgens de uroloog, krijgt u de behandeling per 2017 vergoed vanuit de basisverzekering. Voorheen kreeg u dan alleen een (gedeeltelijke) vergoeding vanuit de aanvullende verzekering. De uroloog moet wel vaststellen dat de besnijdenis uit medische redenen wordt uitgevoerd.

Besnijdenissen uit religieuze overwegingen worden niet vergoed vanuit de basis- of aanvullende verzekering.

Eigen risico
Op deze zorg uit de basisverzekering is voor iedereen vanaf 18 jaar het eigen risico van toepassing.

Verwijzing nodig
Wanneer u of uw zoon last heeft van de voorhuid, gaat u eerst naar de huisarts. Dit wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Uw huisarts zal u dan doorsturen naar de uroloog. Wanneer de uroloog vaststelt dat een besnijdenis medisch noodzakelijk is, krijgt u de besnijdenis vergoed vanuit de basisverzekering.

Gecontracteerde zorgverlener
Om een volledige vergoeding te krijgen is het belangrijk dat u naar een uroloog gaat waar VGZ of Bewuzt een contract mee heeft. Zo bent u tevens verzekerd van de beste zorg. VGZ/Bewuzt heeft met alle ziekenhuizen contracten en dus ook met alle urologen in ziekenhuizen in Nederland.

10% korting op uw VGZ zorgverzekering
Bij VGZ bent u uitstekend verzekerd. UnitedConsumers biedt u iedere maand 10% korting op uw VGZ zorgverzekering of een scherpe premie op de Bewuzt zorgverzekering. Zo profiteert u altijd van een lagere premie, waardoor u meer geld overhoudt om bijvoorbeeld te sparen of om iets leuks van te kopen. Zo doen we dat.

Meld u direct aan

Lees ook

Vergoeding sterilisatie

Vergoeding gynaecologie

Vergoeding incontinentiemateriaal