Contact
Mijn UnitedConsumers

Besnijdenis vergoeding

Voorheen kwam een besnijdenis vergoeding nooit uit de basisverzekering. Ongeacht of het medisch noodzakelijk was en ongeacht of het om kinderen of volwassenen ging. Gelukkig is hier sinds 2017 verandering in gekomen. Een besnijdenis wordt nu steeds vaker vergoed vanuit de basisverzekering. Maar nog niet in alle gevallen. Wordt een besnijdenis vergoed in uw situatie?


Besnijdenis vergoeding uit de basisverzekering

Enkel wanneer een besnijdenis medisch noodzakelijk is, krijgt u de besnijdenis vergoeding uit de basisverzekering. De uroloog moet wel vaststellen dat de besnijdenis uit medische redenen wordt uitgevoerd. Besnijdenis uit religieuze overwegingen wordt nooit vergoed door uw zorgverzekering.

Eigen risico besnijdenis

Op zorg uit de basisverzekering is voor iedereen vanaf 18 jaar het eigen risico van toepassing. Verzekerden jonger dan 18 jaar betalen dus nooit eigen risico. Een besnijdenis voor iemand onder de achttien jaar kost u dus geen eigen risico. Boven de leeftijdsgrens van 18 jaar is wel het eigen risico van toepassing, omdat diegene dan ook een eigen zorgverzekering heeft.


Zorgverlener vinden

Zorgverlener vinden

In de UC Zorgzoeker vindt u alle zorgverleners bij u in de buurt. Wel zo fijn!

> Vind een zorgverlener

 

UnitedConsumers zorgverzekering door VGZ

Onze zorgverzekeringen

Wij bieden verschillende soorten zorgverzekeringen aan, zodat er altijd een pakket is dat bij u past.

> Bekijk zorgverzekeringen

 

Alle vergoedingen

Meer vergoedingen

Medisch specialist
Ziekenhuiszorg
Huisarts