Contact
Mijn UnitedConsumers

Kosten bevalling ziekenhuis: wat wordt vergoed?

Vanuit de UnitedConsumers door VGZ zorgverzekeringen krijgt u de kosten voor een bevalling in het ziekenhuis vergoed. Uit welke zorgverzekering wordt een poliklinische bevalling vergoed?

 

Vergoeding bevalling in het ziekenhuis


Bevallen in het ziekenhuis vergoeding

Soms is het medisch noodzakelijk om in het ziekenhuis te bevallen, maar ook zonder medische indicatie (een poliklinische bevalling) kunt u kiezen voor een ziekenhuisbevalling. Bekijk hier hoe de kosten van een bevalling in het ziekenhuis vergoed worden.

Wat kost een ziekenhuisbevalling?

De kosten van een ziekenhuisbevalling op basis van medische noodzaak wordt volledig vergoed uit de basisverzekering. U mag echter ook in het ziekenhuis bevallen zonder dat dit medisch gezien nodig is (poliklinische bevalling). In dit geval betaalt u een deel van de zorgkosten zelf. De hoogte van de vergoeding vindt u hier.

Poliklinische bevalling

Als u (zonder medische indicatie) er zelf voor kiest om te bevallen in het ziekenhuis is er sprake van een poliklinische bevalling. Bij een poliklinische bevalling wordt u meestal begeleid door uw eigen verloskundige. Redenen om zonder medische noodzaak in het ziekenhuis te bevallen, zijn onder andere dat in het geval van complicaties medische hulp direct aanwezig is en dat het mogelijk is om gebruik te maken van pijnbestrijding.


Zorgverlener vinden

Zorgverlener vinden

In de UC Zorgzoeker vindt u alle zorgverleners bij u in de buurt. Wel zo fijn!

> Vind een zorgverlener

 

UnitedConsumers zorgverzekering door VGZ

Onze zorgverzekeringen

Wij bieden verschillende soorten zorgverzekeringen aan, zodat er altijd een pakket is dat bij u past.

> Bekijk zorgverzekeringen