Chiropractor vergoeding

Zorg van een chiropractor wordt alleen vergoed vanuit een aanvullende zorgverzekering. Chiropractie is namelijk alternatieve bewegingstherapie en valt dan ook onder de vergoeding van beweegzorg. In de aanvullende verzekering is een vergoeding opgenomen voor een aantal behandelingen beweegzorg per kalenderjaar. Hierin is ook alternatieve beweegzorg opgenomen, zoals een bezoek aan de chiropractor.

kruisje Vergoeding uit basisverzekering
vinkje Vergoeding uit aanvullende verzekering
kruisje Eigen risico van toepassing
vinkje Gecontracteerde zorgverlener voor volledige vergoeding

Chiropractor vergoeding via VGZ

Bent u via UC verzekerd bij VGZ, dan kunt u elke aanvullende verzekering kiezen. In alle aanvullende verzekeringen van VGZ is een aantal behandelingen aan de chiropractor opgenomen. Bent u van plan vaker naar de chiropractor te gaan? Dan kunt u het beste kiezen voor een uitgebreider pakket. Zie onderstaande tabel voor de chiropractor vergoeding per pakket.

Chiropractor vergoeding via Bewuzt

Bij Bewuzt krijgt u de chiropractor vergoeding uit de aanvullende optie Alternatief Goed of Alternatief Beter. Bij alle alternatieve beweegzorg, zoals een chiropractor vergoeding, geldt een maximum vergoeding van € 45,- per dag.

Let op: U krijgt geen vergoeding als u naar een ongecontracteerde zorgverlener gaat. Kijk dus goed na of uw zorgverlener een contract heeft via de website van VGZ of de website van Bewuzt. U heeft geen verwijsbrief nodig en betaalt geen eigen risico voor een chiropractor vergoeding.

Chiropractor vergoeding per aanvullende verzekering:

Aanvullende zorgverzekering Aantal behandelingen
VGZ Aanvullend Goed 7 chiropractor behandelingen
VGZ Aanvullend Beter 12 chiropractor behandelingen
VGZ Aanvullend Best 18 chiropractor behandelingen
VGZ Jong Basis 6 chiropractor behandelingen
VGZ Jong Uitgebreid 18 chiropractor behandelingen
VGZ Single/Duo Basis 7 chiropractor behandelingen
VGZ Single/Duo Uitgebreid 18 chiropractor behandelingen
VGZ Gezin Basis 7 chiropractor behandelingen
VGZ Gezin Uitgebreid 18 chiropractor behandelingen
VGZ Vitaal Basis 9 chiropractor behandelingen
VGZ Vitaal Uitgebreid 32 chiropractor behandelingen
Bewuzt Alternatief Goed € 250,- per kalenderjaar
Bewuzt Alternatief Beter € 500,- per kalenderjaar

Wanneer aanvullende verzekering voor chiropractor?

De kosten van een behandeling bij een chiropractor liggen meestal rond de € 50,- per consult. Vanuit de aanvullende verzekering van VGZ of Bewuzt krijgt u maximaal € 45,- per behandeling vergoed. Of het nuttig is een aanvullende verzekering af te sluiten, ligt aan hoeveel behandelingen u nodig heeft.

Zet daarom de premie van de aanvullende verzekering tegenover de kosten van het zelf betalen van de chiropractor. Wat bent u kwijt aan premie, hoeveel krijgt u ervoor terug en hoeveel geld zou u kwijt zijn zonder vergoeding? Bent u net zo veel of meer geld kwijt met een aanvullende verzekering, dan kunt u ervoor kiezen geen aanvullende verzekering af te sluiten voor de vergoeding van uw chiropractor.

Weet u niet welke aanvullende verzekering het beste bij u past? Wij helpen u graag en geven u persoonlijk advies. U kunt zelf contact opnemen met onze klantenservice of wij bellen u gratis terug.

Wij bellen u graag terug