Chiropractor vergoeding

Wilt u een chiropractie behandeling of heeft u bijvoorbeeld een hernia waarvoor u naar een chiropractor wilt? Deze zorg krijgt u vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Chiropractie is namelijk onderdeel van alternatieve bewegingstherapie.

kruisje Vergoeding uit basisverzekering
vinkje Vergoeding uit aanvullende verzekering
kruisje Eigen risico van toepassing
kruisje Verwijsbrief
vinkje Gecontracteerde zorgverlener voor volledige vergoeding

Wat is chiropractie?

Chiropractie betekent letterlijk vertaald vanuit het Grieks, ‘handelen met de handen’. Een chiropractor behandelt storingen in het bewegingsapparaat en de gevolgen hiervan. Dit kunnen communicatiestoornissen zijn tussen het zenuwstelsel en gewrichten in de wervelkolom. Behandelingen bestaan onder andere aan het geven van impulsen aan het zenuwstelsel en de gewrichten. Het doel is de verbetering van het zenuwstelsel en de gezondheid.

Een hernia kan ook goed behandeld worden door een chiropractor. Het is dan wel belangrijk dat er geen ernstige hernia uitvalsverschijnselen zijn.

Chiropractie vergoeding

Chiropractie is een vorm van alternatieve beweegzorg. Dit wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. In de aanvullende verzekering is een vergoeding opgenomen voor een aantal behandelingen beweegzorg. Dit mag ook een behandeling van alternatieve beweegzorg zijn, zoals chiropractie.

In alle VGZ aanvullende verzekeringen is een vergoeding voor een bepaald aantal behandelingen voor beweegzorg opgenomen. Het aantal behandelingen is afhankelijk van uw soort aanvullende verzekeringen en de vergoeding geldt per kalenderjaar. Als u kies voor alternatieve beweegzorg zoals chiropractie, geldt een maximum per dag van € 45,-. De vergoeding voor chiropractie bij Bewuzt komt uit de aanvullende optie Bewuzt Alternatief Goed of Bewuzt Alternatief Beter. Ook bij Bewuzt geldt een maximum per dag van € 45,-

De vergoedingen voor alternatieve beweegzorg per aanvullende verzekering:

VGZ Aanvullend Goed 7 chiropractie behandelingen
VGZ Aanvullend Beter 12 chiropractie behandelingen
VGZ Aanvullend Best 18 chiropractie behandelingen
VGZ Jong Basis 6 chiropractie behandelingen
VGZ Jong Uitgebreid 18 chiropractie behandelingen
VGZ Single/Duo Basis 7 chiropractie behandelingen
VGZ Single/Duo Uitgebreid 18 chiropractie behandelingen
VGZ Gezin Basis 7 chiropractie behandelingen
VGZ Gezin Uitgebreid 18 chiropractie behandelingen
VGZ Vitaal Basis 9 chiropractie behandelingen
VGZ Vitaal Uitgebreid 32 chiropractie behandelingen
Bewuzt Alternatief Goed € 250,- per kalenderjaar
Bewuzt Alternatief Beter € 500,- per kalenderjaar

Weet u niet welke aanvullende verzekering u moet kiezen? Neem dan contact op via 040 235 05 60. U krijgt direct iemand aan de lijn. Samen nemen we uw zorgbehoeftes door en krijgt u gratis advies over welke aanvullende verzekering bij uw past. Eerlijk en persoonlijk advies op maat. Zo doen we dat.

Het eigen risico

Op zorg die vergoed wordt vanuit de aanvullende verzekering, is geen eigen risico van toepassing.

Verwijsbrief nodig?

Voor chiropractie heeft u geen verwijsbrief van uw huisarts nodig.

Gecontracteerde chiropractor

Het is belangrijk om naar een chiropractor te gaan waar VGZ of Bewuzt een contract mee heeft. Anders worden de kosten niet vergoed. VGZ en Bewuzt hebben met veel chiropractors contracten, zodat er altijd één dichtbij u in de buurt is. Zeker weten of uw chiropractor gecontracteerd is bij VGZ of Bewuzt? Neem dan contact op via zorg@unitedconsumers.com of via 040 235 05 60. U krijgt direct iemand aan de lijn die u persoonlijk advies geeft. Dat is wat we doen.

Chiropractie vergoeding voor kinderen

Chiropractie voor kinderen tot 18 jaar wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering, maar wel vanuit de aanvullende verzekering. Uw kind krijgt bij VGZ dezelfde aanvullende verzekering als u of uw partner, de hoogst verzekerde op de polis. Bij Bewuzt krijgt uw kind dezelfde aanvullende optie als de hoofdverzekerde op de polis. Vanuit deze aanvullende verzekering krijgt uw kind chiropractie vergoed.

Goedkope zorgverzekering

Met een VGZ of Bewuzt zorgverzekering bent u uitstekend verzekerd. U krijgt 10% korting op de VGZ zorgverzekeringwanneer u zich aanmeldt bij het UnitedConsumers ZorgCollectief of een scherpe premie op de zorgverzekering van Bewuzt. Aanmelden is gratis en eenvoudig. U bespaart elke maand op uw zorgverzekering, zodat u meer geld overhoudt voor leuke dingen!

Bereken uw premiekorting

Lees ook:

Vergoeding tandarts
Vergoeding logopedie
Vergoeding psycholoog
Vergoeding dermatologie
Vergoeding gynaecologie
Vergoeding homeopathie
Vergoeding podotherapie