Zorgverzekering 2021

Uw geboortedatum:

Chiropractor vergoeding

Een chiropractor kan u helpen wanneer u bijvoorbeeld klachten heeft aan uw rug of nek. Een chiropractor is met name bezig met de werking van uw zenuwstelsel en eventuele verstoringen hierin. Chiropractie valt onder de alternatieve geneeswijzen en wordt daarom niet vergoed uit de basisverzekering.

Chiropractor vergoeding uit de aanvullende verzekering

De vergoeding voor behandelingen van de chiropractor wordt niet vergoed uit de basisverzekering. Om toch een vergoeding te kunnen krijgen, heeft u dus een aanvullende verzekering nodig. In de aanvullende verzekering is een budget opgenomen voor alternatieve zorg dat u naar keuze kunt besteden. Dit bedrag kunt u gebruiken om zorg van een chiropractor vergoed te krijgen.

Doordat de chiropractor vergoeding uit de aanvullende verzekering komt, betaalt u hier geen eigen risico voor. Er geldt ook geen eigen bijdrage voor deze zorg.

Wanneer aanvullende verzekering voor chiropractor?

De kosten van een behandeling bij een chiropractor liggen meestal rond de € 50,- per consult. Vaak krijgt u een vergoeding voor de chiropractor vanuit een aanvullende verzekering, tot een maximum bedrag per behandeling. Of het nuttig is een aanvullende verzekering af te sluiten, ligt aan hoeveel behandelingen u nodig heeft.

Zet daarom de premie van de aanvullende verzekering tegenover de kosten van het zelf betalen van de chiropractor. Wat bent u kwijt aan premie, hoeveel krijgt u ervoor terug en hoeveel geld zou u kwijt zijn zonder vergoeding? Bent u net zoveel of meer geld kwijt met een aanvullende verzekering, dan kunt u ervoor kiezen geen aanvullende verzekering af te sluiten voor de vergoeding van uw chiropractor.

Maakt u gebruik van verschillende soorten alternatieve geneeswijzen? Dan is een aanvullende verzekering met een vrij te besteden budget voor alternatieve zorg wellicht wel een goed idee voor u.

Terug naar boven