Chiropractor vergoeding

Zorg van een chiropractor wordt alleen vergoed vanuit een aanvullende zorgverzekering. Chiropractie is namelijk alternatieve bewegingstherapie en valt dan ook onder de vergoeding van beweegzorg.

kruisje Vergoeding uit basisverzekering
vinkje Vergoeding uit aanvullende verzekering
kruisje Eigen risico van toepassing
kruisje Verwijsbrief
vinkje Gecontracteerde zorgverlener voor volledige vergoeding

Chiropractor vergoeding

Chiropractie is een vorm van alternatieve beweegzorg. Dit wordt alleen vergoed vanuit de aanvullende verzekering. In de aanvullende verzekering is een vergoeding opgenomen voor een aantal behandelingen beweegzorg per kalenderjaar. Hierin is ook alternatieve beweegzorg opgenomen, zoals bezoek aan de chiropractor.

Bij Bewuzt krijgt u de chiropractor vergoeding uit de aanvullende optie Alternatief Goed of Alternatief Beter. Bij alle alternatieve beweegzorg, zoals een chiropractor vergoeding, geldt een maximum vergoeding van € 45,- per dag. Let op: U krijgt geen vergoeding als u naar een ongecontracteerde zorgverlener gaat. Kijk dus goed na of uw zorgverlener een contract heeft via de website van VGZ of de website van Bewuzt .

U heeft geen verwijsbrief nodig en betaalt geen eigen risico voor een chiropractor vergoeding.

Chiropractor vergoeding per aanvullende verzekering:

Aanvullende zorgverzekering Aantal behandelingen
VGZ Aanvullend Goed 7 chiropractor behandelingen
VGZ Aanvullend Beter 12 chiropractor behandelingen
VGZ Aanvullend Best 18 chiropractor behandelingen
VGZ Jong Basis 6 chiropractor behandelingen
VGZ Jong Uitgebreid 18 chiropractor behandelingen
VGZ Single/Duo Basis 7 chiropractor behandelingen
VGZ Single/Duo Uitgebreid 18 chiropractor behandelingen
VGZ Gezin Basis 7 chiropractor behandelingen
VGZ Gezin Uitgebreid 18 chiropractor behandelingen
VGZ Vitaal Basis 9 chiropractor behandelingen
VGZ Vitaal Uitgebreid 32 chiropractor behandelingen
Bewuzt Alternatief Goed € 250,- per kalenderjaar
Bewuzt Alternatief Beter € 500,- per kalenderjaar

Weet u niet welke aanvullende verzekering het beste bij u past? Wij helpen u graag en geven u persoonlijk advies. U kunt zelf contact opnemen met onze klantenservice of wij bellen u gratis terug. Zo doen we dat.

Wij bellen u gratis terug

Wanneer aanvullende verzekering voor chiropractor?

De kosten van een behandeling bij een chiropractor liggen meestal rond de € 50,- per consult. Vanuit de aanvullende verzekering van VGZ of Bewuzt krijgt u maximaal € 45,- per behandeling vergoed. Of het nuttig is een aanvullende verzekering af te sluiten, ligt aan hoeveel behandelingen u nodig heeft.

Zet daarom de premie van de aanvullende verzekering tegenover de kosten van het zelf betalen van de chiropractor. Wat bent u kwijt aan premie, hoeveel krijgt u ervoor terug en hoeveel geld zou u kwijt zijn zonder vergoeding? Bent u net zo veel of meer geld kwijt met een aanvullende verzekering, dan kunt u ervoor kiezen geen aanvullende verzekering af te sluiten voor de vergoeding van uw chiropractor.

Wat is chiropractie?

Chiropractie is een behandeling voor het bewegingsapparaat en richt zich op lichamelijke klachten vanuit de wervelkolom. Chiropractie gaat ervan uit dat veel gezondheidsproblemen ontstaan in de wervelkolom, omdat hier veel belangrijke zenuwen doorheen lopen die bekneld kunnen zitten. Door middel van verschillende technieken en correcties komen de zenuwen weer vrij en kunnen beknellingen en pijn verminderen.

Lees meer: