Contact
Mijn UnitedConsumers

Vergoeding diabetes type 2

Heb je diabetes type 2 (suikerziekte)? Dan vallen bijna alle kosten onder de basisverzekering. Je huisarts weet precies welke zorg je nodig hebt.


Zorgprogramma diabetes

Een zorggroep voor diabetici bestaat uit een huisarts, diëtist, oogarts, fysiotherapeut en andere zorgverleners. Door goed met elkaar te communiceren over de patiënt wordt de zorg beter. Je wordt beter in de gaten gehouden en dubbele onderzoeken komen minder voor. Op zoek naar een zorggroep bij jou in de buurt? Vind je zorgverlener.


Groepsprogramma van VGZ: Keer Diabetes2 Om

Wil je meer energie en minder medicijnen gebruiken? Doe dan mee met het groepsprogramma Keer Diabetes2 Om. In deze leefstijlbehandeling van 6 maanden leer je gezonder (én smakelijker) eten, meer bewegen en beter ontspannen. Dit gebeurt allemaal onder begeleiding van een verpleegkundige, diëtist, coach en programma coördinator. Ben je via UnitedConsumers bij VGZ verzekerd? Dan worden de kosten volledig vergoed. Je betaalt wel een eigen bijdrage.

Bekijk programma bij VGZ


Vergoeding diabetes zorgverzekering

Kun je niet deelnemen aan een zorgprogramma? Dan krijg je toch een vergoeding voor diabeteszorg en de huisarts. Wil je weten hoeveel de vergoeding voor teststrips bij diabetes type 2 is en hoeveel je vergoed krijgt voor de pedicure bij diabetes? Bekijk hieronder de vergoedingen bij diabetes:


Zorgverlener vinden

In de UnitedConsumers Zorgzoeker vind je alle zorgverleners bij jou in de buurt.

> Vind een zorgverlener

 

Onze zorgverzekeringen

Wij bieden verschillende soorten zorgverzekeringen aan, zodat er altijd een pakket is dat bij je past.

> Bekijk zorgverzekeringen

 

Meer vergoedingen

Diabetes Type 1

 

 

 

Terug naar alle vergoedingen