Contact
Mijn UnitedConsumers

Vergoeding EMDR Therapie

Vanuit de UnitedConsumers door VGZ zorgverzekeringen krijg je een EMDR vergoeding. Uit welke zorgverzekering wordt EMDR therapie vergoed?

 

EMDR vergoeding


EMDR vergoeding basisverzekering

In de meeste gevallen wordt EMDR therapie vergoed vanuit de basisverzekering. Om EMDR therapie vergoed te krijgen, heb je wel een verwijzing nodig. De verwijzing kan gegeven worden door bijvoorbeeld de huisarts, psychiater of bedrijfsarts. Goed om te weten: EMDR wordt uit de basisverzekering vergoed, maar er geldt wel een eigen risico.

Bekijk hier hoe EMDR therapie vergoed wordt vanuit je basisverzekering.


EMDR vergoeding aanvullende verzekering

Het kan zijn dat je niet in aanmerking komt voor een vergoeding van EMDR therapie vanuit de basisverzekering. In dat geval kun je kiezen voor een aanvullende verzekering met een vergoeding voor alternatieve geneeswijzen. 

Bekijk hier hoe EMDR therapie vergoed wordt vanuit je aanvullende verzekering.


Wat is EMDR therapie?

EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. EMDR therapie is een therapeutische methode die bijzonder effectief is bij het verwerken van traumatische ervaringen of gebeurtenissen uit het verleden. De EMDR therapeut zal je vragen om de (traumatische) gebeurtenis terug te halen. Vanuit daar wordt het verwekingsproces opgestart. EMDR werkt snel, maar is tegelijkertijd ook intensief. EMDR therapie kan ingezet worden voor volwassenen, maar ook bij kinderen wordt EMDR therapie toegepast.


Zorgverlener vinden

In de UnitedConsumers Zorgzoeker vind je alle zorgverleners bij jou in de buurt.

> Vind een zorgverlener

 

Onze zorgverzekeringen

Wij bieden verschillende soorten zorgverzekeringen aan, zodat er altijd een pakket is dat bij je past.

> Bekijk zorgverzekeringen

 

 

Terug naar alle vergoedingen