Freestyle Libre vergoeding

FreeStyle Libre meet, net als Flash Glucose Monitoring, de glucosewaarde van het lichaam zonder te prikken! Valt u als diabetespatiënt onder een van onderstaande vier groepen? Dan kunt u een Freestyle Libre vergoeding van uw zorgverzekeraar krijgen. Meer informatie over een FreeStyle Libre vergoeding leest u op deze pagina.

FreeStyle Libre vergoeding uit de basisverzekering

Mensen met intensieve insulinetherapie - die minimaal 4 keer per dag hun bloedsuiker moeten checken - krijgen een FreeStyle Libre vergoeding uit de basisverzekering. Dit is in de meeste gevallen als u behoort tot bovengenoemde vier groepen.

Heeft u nog geen FreeStyle Libre? Dan heeft u eerst akkoord nodig van uw behandelend arts. Daar kan even wat tijd overheen gaan. U kunt zich dan al wel vast inlezen in het gebruik van de FreeStyle Libre zodat u straks precies weet hoe u het apparaat gebruikt. 

Freestyle Libre: eigen risico

Voor volwassenen geldt een eigen risico. Ook is het belangrijk dat u de FreeStyle Libre bestelt bij een gecontracteerde leverancier. Kiest u voor een andere leverancier? Dan heeft u vooraf een machtiging nodig en bestaat de kans dat u niet het volledige vergoeding krijgt voor de Freestyle Libre.

Wanneer geen Freestyle Libre vergoeding?

Als u niet tot een van bovenstaande groepen behoort, krijgt u helaas geen Freestyle Libre vergoeding uit de basisverzekering. Het is ook niet mogelijk om u hiervoor aanvullend te verzekeren. 

FreeStyle Libre: hoe werkt het?

De FreeStyle Libre - een flash glucosemeter - meet middels een sensor continu de glucose in het onderhuidse weefselvocht. U kunt de glucosewaarde opvragen door de sensor te scannen met een FreeStyle Libre reader of een app. Zo kunt u direct de actuele waarden, maar ook die van de afgelopen 8 uur zien. In de vinger prikken om de bloedsuiker te meten, is niet meer nodig!