Goedkope zorgverzekering 2022

Uw geboortedatum:

Vergoeding fysiotherapie kind (tot 18 jaar)

De vergoeding voor fysiotherapie voor uw kind onder de 18 jaar komt uit de basisverzekering. Daarnaast is het mogelijk om extra fysiotherapiebehandelingen vergoed te krijgen vanuit een aanvullende verzekering. Op deze pagina leest u hoe de vergoeding fysiotherapie voor uw kind geregeld is.

Fysiotherapie kind uit de basisverzekering

Kinderen tot 18 jaar krijgen in eerste instantie 9 fysiotherapiebehandelingen vergoed uit de basisverzekering. Zijn 9 behandelingen niet genoeg? Dan worden er nog eens 9 extra fysiotherapiebehandelingen vanuit de basisverzekering vergoed. De basisverzekering vergoedt dus maximaal 18 fysiotherapiebehandelingen voor uw kind. U hoeft hier geen eigen risico voor te betalen omdat uw kind nog geen 18 jaar is.

Is er echter sprake van een chronische aandoening, of aangeboren afwijking, en staat deze op de lijst van chronische aandoeningen? Dan krijgt u daar een aparte vergoeding voor. Dit valt namelijk onder de vergoeding voor chronische fysiotherapie.

Zelfs de beste zorgverzekering
kan goedkoper

Met een zorgverzekering van UnitedConsumers bespaart u maandelijks op uw vaste lasten. Dat wilt u toch ook? Vul uw geboortedatum in en ontdek direct de nieuwe premie van uw zorgverzekering in 2022!

Zorgverzekering afsluiten


Uw geboortedatum:
   

Kinderfysiotherapie vergoeding uit de aanvullende verzekering

Is de kinderfysiotherapie vergoeding uit de basisverzekering niet voldoende? Dan kunt u ook een aanvullende verzekering afsluiten. Kinderen tot 18 jaar krijgen dan een extra fysiotherapie vergoeding. De aanvullende verzekering vergoedt behandelingen voor:

Voor de vergoeding van fysiotherapie voor kinderen uit de aanvullende verzekering hoeft u ook geen eigen risico te betalen. Ook van een eigen bijdrage is geen sprake.

Fysiotherapie kind vergoeding

Om een volledige kinderfysiotherapie vergoeding te krijgen, is het aan te raden om naar een gecontracteerde zorgverlener te gaan. Valt u kind onder uw restitutie basisverzekering? Dan krijgt u de fysiobehandeling 100% vergoed, ongeacht of de fysiotherapeut is gecontracteerd. Het kan wel zo zijn dat u eerst de behandeling zelf betaalt, waarna u de rekening vervolgens volledig kunt declareren bij uw zorgverzekeraar.

Terug naar boven