Contact
Mijn UnitedConsumers

Vingerspalk, duimspalk of handspalk vergoeding

Heb je een blessure aan je hand of vinger, dan kan een vingerspalk of handspalk nodig zijn. Deze spalk ontlast, ondersteunt of corrigeert je gewricht, waardoor je sneller geneest. Op deze pagina lees je wat zo’n handspalk of vingerspalk kost en hoe je deze kosten door de zorgverzekering vergoed kunt krijgen.


Spalk vergoeding aanvullende verzekering

De gemiddelde vingerspalk of handspalk kost enkele tientallen euro’s. De basisverzekering, die voor iedereen verplicht is, biedt geen vergoeding voor een handspalk of vingerspalk. Wel zijn er verschillende aanvullende verzekeringen die een spalk vergoeden. In het overzicht hierboven zie je welke aanvullende pakketten een spalk dekken.

Voorwaarden vergoeding spalk

Let wel op dat zorgverzekeraars alleen een vergoeding bieden als je de spalk aanschaft bij een leverancier met een certificaat van de Stichting Erkenningsregeling voor Medische Hulpmiddelen (SEMH). Deze garandeert kwaliteit van o.a. orthopedische hulpmiddelen. Het mag bijvoorbeeld niet gaan om een spalk waardoor je een sport kunt (blijven) beoefenen.

Veel voorkomende hand- of vingerspalken zijn:

  • Carpaal Tunnel Syndroom spalk (CTS spalk).
  • Algemene handspalk.
  • Spalk voor je pols.
  • Quervain spalk.
  • Duimspalk.

Spalk eigen risico en eigen bijdrage

Voor sommige behandelingen of hulpmiddelen geldt een eigen bijdrage. Voor een vinger- of handspalk is dat niet het geval; evenmin geldt er een eigen risico.


Zorgverlener vinden

In de UnitedConsumers Zorgzoeker vind je alle zorgverleners bij jou in de buurt.

> Vind een zorgverlener

 

Onze zorgverzekeringen

Wij bieden verschillende soorten zorgverzekeringen aan, zodat er altijd een pakket is dat bij je past.

> Bekijk zorgverzekeringen

 

Meer vergoedingen

Hulpmiddelen
Fysiotherapie
Huisarts

 

 

Terug naar alle vergoedingen