Vingerspalk, duimspalk of handspalk vergoeding

Heeft u een blessure aan uw hand of vinger, dan kan een vingerspalk of handspalk nodig zijn. Deze spalk ontlast, ondersteunt of corrigeert uw gewricht, waardoor u sneller geneest. Op deze pagina leest u wat zo’n handspalk of vingerspalk kost en hoe u deze kosten door de zorgverzekering vergoed kunt krijgen.

Spalk vergoeding aanvullende verzekering

De gemiddelde vingerspalk of handspalk kost enkele tientallen euro’s. De basisverzekering, die voor iedereen verplicht is, biedt geen vergoeding voor een handspalk of vingerspalk. Wel zijn er verschillende aanvullende verzekeringen die een spalk vergoeden. In het overzicht hierboven ziet u welke aanvullende pakketten een spalk dekken.

Voorwaarden vergoeding spalk

Let wel op dat zorgverzekeraars alleen een vergoeding bieden als u de spalk aanschaft bij een leverancier met een certificaat van de Stichting Erkenningsregeling voor Medische Hulpmiddelen (SEMH). Deze garandeert kwaliteit van o.a. orthopedische hulpmiddelen. Het mag bijvoorbeeld niet gaan om een spalk waardoor u een sport kunt (blijven) beoefenen.

Veel voorkomende hand- of vingerspalken zijn:

  • Carpaal Tunnel Syndroom spalk (CTS spalk).
  • Algemene handspalk.
  • Spalk voor uw pols.
  • Quervain spalk.
  • Duimspalk.

Spalk eigen risico en eigen bijdrage

Voor sommige behandelingen of hulpmiddelen geldt een eigen bijdrage. Voor een vinger- of handspalk is dat niet het geval; evenmin geldt er een eigen risico. Dat betekent dat u de volledige kosten van de spalk vergoed krijgt, mits u een goede aanvullende verzekering heeft afgesloten.

Bekijk ook:

Hulpmiddelen
Fysiotherapie
Huisarts

 
Terug naar boven