Zorgverzekering 2021

Uw geboortedatum:

Haptotherapie

Haptotherapie wordt door de zorgverzekeraars als alternatieve geneeszorg beschouwd. Dit betekent dat haptotherapie vergoedt wordt op basis van de voorwaarden die voor alternatieve geneeszorg gelden. Welke voorwaarden dit zijn en wat haptotherapie precies is, leest u op deze pagina.

Haptotherapie vergoeding

Alternatieve geneeszorg, zoals haptotherapie, wordt niet door de basisverzekering vergoed. Wel is het mogelijk om voor haptotherapie een aanvullende verzekering af te sluiten - waar een vergoeding voor alternatieve zorg in zit. Tot welk bedrag u verzekerd bent, verschilt per pakket.

Voor haptotherapie heeft u geen verwijzing nodig van uw (huis)arts. Daarnaast is bij vergoeding vanuit een aanvullende verzekering geen eigen risico van toepassing. Wel dient uw haptoherapeut aangesloten te zijn bij een door de zorgverzekeraar erkende beroepsvereniging.

Wat is haptonomie?

Haptotherapie is een vorm van alternatieve zorg waarbij voelen en ervaren centraal staan. U schakelt een haptotherapeut in wanneer uw gedachten en gevoelens niet in harmonie zijn met de manier waarop u uw leven leidt. Want wanneer gedachten en gevoelens worden weggestopt of genegeerd, heeft dit gevolgen voor uw gezondheid - zowel lichamelijk als mentaal.

Wat doet een haptonoom?

De haptotherapeut, oftewel haptonoom, kan door middel van gesprekken en lichamelijke oefeningen zien waar de spanningen zich in het lichaam bevinden. De haptotherapeut helpt hiermee (onverwerkte) emoties een plekje te geven. Haptotherapie maakt u (weer) bewust van uw gevoelens. Ook vergroot haptotherapie uw vertrouwen in uw eigen keuzes en gevoelens. 

 
Terug naar boven