Contact
Mijn UnitedConsumers

Haptotherapie vergoeding

Haptotherapie wordt door de zorgverzekeraars als alternatieve geneeszorg beschouwd. Dit betekent dat haptotherapie vergoedt wordt op basis van de voorwaarden die voor alternatieve geneeszorg gelden. Welke voorwaarden dit zijn en wat haptotherapie precies is, lees je op deze pagina.

 

Vergoeding haptotherapie


Haptotherapie vergoeding

Alternatieve geneeszorg, zoals haptotherapie, wordt niet door de basisverzekering vergoed. Wel is het mogelijk om voor haptotherapie een aanvullende verzekering af te sluiten, waar een vergoeding voor alternatieve zorg in zit. Tot welk bedrag je verzekerd bent, verschilt per pakket. Bekijk hier de vergoeding van haptotherapie.


Wat is haptonomie?

Haptotherapie is een vorm van alternatieve zorg waarbij voelen en ervaren centraal staan. Je schakelt een haptotherapeut in wanneer je gedachten en gevoelens niet in harmonie zijn met de manier waarop je jouw leven leidt. Want wanneer gedachten en gevoelens worden weggestopt of genegeerd, heeft dit gevolgen voor je gezondheid - zowel lichamelijk als mentaal.

Wat doet een haptonoom?

De haptotherapeut, oftewel haptonoom, kan door middel van gesprekken en lichamelijke oefeningen zien waar de spanningen zich in het lichaam bevinden. De haptotherapeut helpt hiermee (onverwerkte) emoties een plekje te geven. Haptotherapie maakt je (weer) bewust van je gevoelens. Ook vergroot haptotherapie je vertrouwen in je eigen keuzes en gevoelens. 


Zorgverlener vinden

In de UnitedConsumers Zorgzoeker vind je alle zorgverleners bij jou in de buurt.

> Vind een zorgverlener

 

Onze zorgverzekeringen

Wij bieden verschillende soorten zorgverzekeringen aan, zodat er altijd een pakket is dat bij je past.

> Bekijk zorgverzekeringen

 

Meer vergoedingen

Alternatieve zorg
Mindfulness
Acupuntuur

 

 

Terug naar alle vergoedingen