Contact
Mijn UnitedConsumers

IUI vergoeding

Wanneer het niet lukt om zwanger te raken, kan een IUI behandeling de oplossing zijn. IUI, ook wel Intra Uteriene Inseminatie genoemd, is een vruchtbaarheidsbehandeling die vergoed wordt vanuit de basisverzekering. Hoe werkt de vergoeding voor IUI en wanneer kom je hiervoor in aanmerking?

 

IUI vergoeding


IUI vergoeding: Hoe werkt het?

Als het niet lukt om zwanger te worden, raden wij je allereerst aan om naar je huisarts te gaan. Deze verwijst je vervolgens door naar een gynaecoloog of fertiliteitskliniek. Daar wordt aan de hand van onderzoeken gezocht naar een mogelijke oorzaak. Als vrouw word je onderzocht om de oorzaak de achterhalen en bij de man wordt het sperma op kwaliteit getest. Zijn de eileiders en het sperma in orde en zijn er verder geen andere afwijkingen? Dan start je met een vruchtbaarheidsbehandeling. IUI wordt vaak geprobeerd voordat men met IVF start. Dit duurt meestal een half jaar.


Hoeveel IUI behandelingen worden vergoed?

Hoeveel behandelingen je nodig hebt en dus vergoed krijgt, hangt af van je persoonlijke situatie. De behandelend gynaecoloog bepaalt hoeveel behandelingen je nodig hebt. Bekijk hier hoeveel IUI vergoedingen er vergoed worden door de zorgverzekering.


Zorgverlener vinden

In de UnitedConsumers Zorgzoeker vind je alle zorgverleners bij jou in de buurt.

> Vind een zorgverlener

 

Onze zorgverzekeringen

Wij bieden verschillende soorten zorgverzekeringen aan, zodat er altijd een pakket is dat bij je past.

> Bekijk zorgverzekeringen

 

Meer vergoedingen

Gynaecologie
Huisarts
IVF

 

 

Terug naar alle vergoedingen