Contact
Mijn UnitedConsumers

IUI vergoeding

Wanneer het niet lukt om zwanger te raken, kan een IUI behandeling de oplossing zijn. IUI, ook wel Intra Uteriene Inseminatie genoemd, is een vruchtbaarheidsbehandeling die vergoed wordt vanuit de basisverzekering. Hoe werkt de vergoeding voor IUI en wanneer komt u hiervoor in aanmerking?

 

IUI vergoeding


IUI vergoeding: Hoe werkt het?

Als het niet lukt om zwanger te worden, raden wij u allereerst aan om naar uw huisarts te gaan. Deze verwijst u vervolgens door naar een gynaecoloog of fertiliteitskliniek. Daar wordt aan de hand van onderzoeken gezocht naar een mogelijke oorzaak. Als vrouw wordt u onderzocht om de oorzaak de achterhalen en bij de man wordt het sperma op kwaliteit getest. Zijn de eileiders en het sperma in orde en zijn er verder geen andere afwijkingen? Dan start u met een vruchtbaarheidsbehandeling. IUI wordt vaak geprobeerd voordat men met IVF start. Dit duurt meestal een half jaar.

Hoeveel IUI behandelingen worden vergoed?

Hoeveel behandelingen u nodig heeft en dus vergoed krijgt, hangt af van uw persoonlijke situatie. Uw behandelend gynaecoloog bepaalt hoeveel behandelingen u nodig heeft. Bekijk hier hoeveel IUI vergoedingen er vergoed worden door uw zorgverzekering.

Zorgverlener vinden

Zorgverlener vinden

In de UC Zorgzoeker vindt u alle zorgverleners bij u in de buurt. Wel zo fijn!

> Vind een zorgverlener

 

UnitedConsumers zorgverzekering door VGZ

Onze zorgverzekeringen

Wij bieden verschillende soorten zorgverzekeringen aan, zodat er altijd een pakket is dat bij u past.

> Bekijk zorgverzekeringen

 

Alle vergoedingen

Meer vergoedingen

Gynaecologie
Huisarts
IVF

 

 

Terug naar alle vergoedingen