Logopedie vergoeding

Logopedie is de behandeling van problemen met communicatie. Wanneer u moeite heeft met spreken kan dit een belemmering zijn in uw dagelijks leven. Het is dan belangrijk om naar een logopedist te gaan die u kan helpen met uw spraakvermogen. U krijgt logopedie vergoed vanuit de basisverzekering.

vinkje Vergoeding uit basisverzekering
kruisje Vergoeding uit aanvullende verzekering
vinkje Eigen risico van toepassing
kruisje Verwijsbrief
vinkje Gecontracteerde zorgverlener voor volledige vergoeding

Wat is logopedie?

Logopedie is de behandeling van allerlei soorten communicatiestoornissen. Dit kan te maken hebben met spraak, gehoor of slikken. Stotteren is hier ook een voorbeeld van. De logopedist helpt om de communicatie te ontwikkelen, te bevorderen of te herstellen zodat uw spraakfunctie of spraakvermogen verbetert.

Logopedie vergoeding

U krijgt vergoeding voor logopedie vanuit de basisverzekering. Dit wil zeggen dat deze zorg voor iedereen die het nodig heeft vergoed wordt. Logopedie is mogelijk in de vorm van advies en training van de mond, oren, stem en van het slikken. Een groepsbehandeling tegen stotteren valt ook onder deze zorg.

Het eigen risico

Op vergoeding van zorg uit de basisverzekering zoals logopedie, is het eigen risico van toepassing voor iedereen van 18 jaar en ouder.

Verwijzing nodig?

U heeft geen verwijsbrief van uw huisarts nodig om deze zorg vergoed te krijgen. Wanneer u problemen heeft met uw spraak, kunt u een afspraak maken met een logopedist.

Gecontracteerde logopedist

Het is belangrijk dat u naar een gecontracteerde logopedist gaat om de volledige vergoeding te krijgen. Gaat u naar een niet-gecontracteerde logopedist, dan krijgt u mogelijk een deel niet vergoed. VGZ en Bewuzt hebben met veel logopedisten contracten, dus er is altijd een logopedist bij u in de buurt. Dit kan in een praktijk zijn, in het ziekenhuis of in een verpleeg- of verzorgingshuis.

Gespecialiseerde logopedist

Voor enkele behandelingen kunt u alleen naar een gespecialiseerde logopedist:

  • Een specifieke zitting voor stotteren, preverbale logopedie of afasie.
  • Behandeling volgens het Hanen-Ouderprogramma.
  • Groepsbehandeling Integrale Zorg Stotteren.

Wat wordt niet vergoed?

De volgende behandelingen zijn uitgesloten van vergoeding:

  • Behandeling van een ontwikkelingsstoornis in de taal door anderstaligheid of dialect
  • Hulp bij spreken in het openbaar
  • Dyslexie

Heeft u problemen met de communicatie maar weet u niet of het vergoed wordt? Neem dan contact met ons op via 040 235 05 60. U wordt direct te woord gestaan. Wij nemen uw probleem met u door en geven u advies, persoonlijk en op maat. Dat is wat we doen.

Logopedie vergoeding voor kinderen

Voor uw kind onder de 18 jaar krijgt u logopedie ook volledig vergoed, wanneer u naar een gecontracteerde logopedist gaat. Ook hiervoor is geen doorverwijzing nodig en voor kinderen onder de 18 jaar geldt geen eigen risico.

Goedkope zorgverzekering

Met de VGZ of Bewuzt zorgverzekering bent u uitstekend verzekerd voor logopedie en andere zorg. UnitedConsumers biedt u 10% korting aan op de reguliere VGZ zorgverzekering of een scherpe premie op de Bewuzt zorgverzekering. Waarom zou u meer betalen voor uw zorgverzekering dan nodig is? Meld u eenvoudig en gratis aan. U ontvangt dan maandelijks de korting op uw VGZ zorgverzekering. Dat is toch een mooi extraatje iedere maand!

Bekijk uw voordeel

Lees ook

Tandarts
Psycholoog
Chiropractie
Dermatologie
Gynaecologie
Homeopathie
Podotherapie
Gehoorschade