Zorgverzekering 2021

Uw geboortedatum:

Orthomanuele therapie

Orthomanuele therapie kunt u inschakelen bij klachten aan het bewegingsapparaat. Dit zijn uw spieren, pezen en gewrichten, maar ook het skelet en de bindweefselkapsels. Wat manuele geneeskunde precies inhoudt en hoe het zit met de manuele therapie vergoeding door uw zorgverzekering, lees u op deze pagina.

Orthomanuele therapie

Orthomanuele therapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. Een ortho manueel arts onderzoekt en behandelt mensen met klachten aan de wervelkolom en de gewrichten in armen en benen. Deze behandeling is gericht op het weer soepel laten bewegen en het laten afnemen van de pijn.

Een orthomanueel therapeut richt zich op onderzoek en behandeling van klachten die verband houden met houding en beweging. Hierbij wordt gekken naar de beweeglijkheid van de wervelkolom, het bekken en overige gewrichten. Met specifieke technieken worden de standsafwijkingen van de wervelkolom gecorrigeerd.

Manuele therapie vergoeding

De kosten van manuele therapie worden alleen bij specifieke aandoeningen vergoed uit de basisverzekering. Hierop is wel het eigen risico van toepassing. Komt u niet in aanmerking voor een manuele therapie vergoeding door de basisverzekering? Dan is het mogelijk om een aanvullende verzekering af te sluiten. Afhankelijk van uw keuze voor welke soort aanvullende verzekering, krijgt u een specifiek aantal behandelingen vergoed. 

Terug naar boven