Zorgverzekering 2021

Uw geboortedatum:

Manuele therapie vergoeding 2021

Orthomanuele therapie kunt u inschakelen bij klachten aan het bewegingsapparaat. Dit zijn uw spieren, pezen en gewrichten, maar ook het skelet en de bindweefselkapsels. Wat manuele geneeskunde precies inhoudt en hoe het zit met de manuele therapie vergoeding door uw zorgverzekering, lees u op deze pagina.

Manuele therapie vergoeding

De manuele therapie vergoeding uit de basisverzekering geldt enkel bij specifieke aandoeningen. Hierop is wel het eigen risico van toepassing. Komt u niet in aanmerking voor een manuele therapie vergoeding door de basisverzekering? Dan is het mogelijk om een aanvullende verzekering af te sluiten voor manuele therapie vergoeding. Afhankelijk van uw keuze voor welke soort aanvullende verzekering, krijgt u een specifiek aantal behandelingen vergoed. 

Manuele geneeskunde

De pijn in uw gewrichten staan centraal bij manuele geneeskunde. Pijnklachten in uw gewrichten worden voornamelijk veroorzaakt door blokkeringen en deze blokkeringen worden behandeld door kleine, snelle bewegingen. Bij manuele geneeskunde wordt altijd gekeken naar de oorzaak van de klacht om deze in de toekomst te kunnen voorkomen. 

Orthomanuele therapie

Orthomanuele therapie, of orthomanuele geneeskunde, is een specialisatie binnen de fysiotherapie. Bij ortho manuele geneeskunde worden de klachten aan de wervelkolom en de gewrichten in de armen en benen onderzocht en behandeld. Orthomanuele therapie is gericht op het weer soepel laten bewegen en het laten afnemen van de pijn.

Een orthomanueel therapeut richt zich op onderzoek en behandeling van klachten die verband houden met houding en beweging. Hierbij wordt gekken naar de beweeglijkheid van de wervelkolom, het bekken en overige gewrichten. Met specifieke technieken worden de standsafwijkingen van de wervelkolom gecorrigeerd.

Terug naar boven