Contact
Mijn UnitedConsumers

Medisch specialist vergoeding

Vanuit de UnitedConsumers door VGZ zorgverzekeringen krijg je de zorg van de medisch specialist vergoed. Bekijk hieronder uit welke zorgverzekering de medisch specialist vergoed wordt.

 

Vergoeding medisch specialist


Medisch specialist

Wanneer je klachten hebt waar de huisarts je niet mee kan helpen, word je meestal doorverwezen naar een medisch specialist in een ziekenhuis of zelfstandig behandelcentrum. Bekijk hier hoe de medisch specialist vergoed wordt vanuit je zorgverzekering.


Valt specialist onder eigen risico?

De zorg van een medisch specialist is opgenomen in de vergoeding van de basisverzekering. Op de meeste zorg uit de basisverzekering is het eigen risico van toepassing voor iedereen van 18 jaar of ouder. Medisch specialistische zorg is ziekenhuiszorg en is een vergoeding uit de basisverzekering. Hier betaal je dus eigen risico over. Bekijk hier de vergoeding voor medisch specialistische zorg.

Let op: specialistische zorg kan snel hoog oplopen in kosten. Heb je bovenop het verplichte eigen risico ook een vrijwillig eigen risico? Dan betaal je tot het bedrag dat je gekozen hebt. Als je eigen risico op is, betaalt jouw zorgverzekeraar de overige kosten.


Medisch specialist of huisarts?

De huisarts is de eerste zorgverlener waar je naartoe gaat bij klachten. Om deze drempel voor jou zo laag mogelijk te maken, is de huisarts vrijgesteld van het eigen risico. Je betaalt hier dus niets voor. Vaak kan de huisarts je al helpen om van je klachten af te komen. Kan je huisarts jou niet verder helpen, dan word je doorverwezen naar een specialist.

Het consult bij een medisch specialist valt echter wel onder het eigen risico. Veel mensen houden het daarom vaak bij een bezoekje aan de huisarts en gaan ze minder snel naar een medisch specialist. Is jouw klacht ernstig of zit het je regelmatig dwars? Maak dan gebruik van de verwijzing die je huisarts jou geeft en ga naar de medisch specialist. Zo kom je mogelijk van je klachten af.


Zorgverlener vinden

In de UnitedConsumers Zorgzoeker vind je alle zorgverleners bij jou in de buurt.

> Vind een zorgverlener

 

Onze zorgverzekeringen

Wij bieden verschillende soorten zorgverzekeringen aan, zodat er altijd een pakket is dat bij je past.

> Bekijk zorgverzekeringen

 

Meer vergoedingen

Ziekenhuiszorg
Medicijnen
Huisarts

 

 

Terug naar alle vergoedingen