Contact
Mijn UnitedConsumers

Kosten MRI scan vergoeding

De kosten van een MRI scan kunnen erg oplopen. Maar een MRI scan kan toch noodzakelijk zijn om beter te beoordelen waar de klachten vandaan komen. De kosten van een MRI scan worden vaak vergoed door uw zorgverzekering. Hieronder ziet u wat er in welke situatie u een MRI scan vergoeding krijgt.

 

Vergoeding kosten MRI scan


MRI scan vergoeding

Wordt een MRI scan vergoed? Ja, een MRI scan krijgt u vergoed van uw zorgverzekeraar. Een MRI scan valt onze ziekenhuiszorg en dit type zorg wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Hiervoor heeft u wel een verwijzing nodig van bijvoorbeeld uw huisarts of medisch specialist. Houd bij de vergoeding van een MRI scan uit de basisverzekering rekening met het betalen van uw eigen risico.

Bekijk hier de vergoeding van een MRI scan uit onze UnitedConsumers door VGZ verzekeringen.

Hoeveel kost een MRI scan?

Wat kost een MRI scan? De kosten van een MRI-scan zijn afhankelijk van het deel van het lichaam dat onderzocht wordt. Zo zijn de kosten voor een MRI scan van uw hoofd anders dan een MRI-scan van de knie.

MRI scan

MRI is een afkorting voor Magnetic Resonance Imaging. Dit betekent dat er via een sterke magneet en radiogolven beelden worden gemaakt van uw lichaam. Een MRI scan wordt gemaakt in een kleine, smalle tunnel en tijdens het scannen hoort u een hard, bonkend geluid. Vaak krijgt u daarom een koptelefoon met muziek op.

Met een MRI scan kunnen artsen van vrijwel ieder lichaamsdeel beoordelen waar de klachten precies plaatsvinden. Voorbeelden van MRI scans zijn:

  • MRI scan hoofd.
  • MRI scan knie.
  • MRI scan hart.
  • MRI scan rug.
  • MRI scan nek.

Zorgverlener vinden

Zorgverlener vinden

In de UC Zorgzoeker vindt u alle zorgverleners bij u in de buurt. Wel zo fijn!

> Vind een zorgverlener

 

UnitedConsumers zorgverzekering door VGZ

Onze zorgverzekeringen

Wij bieden verschillende soorten zorgverzekeringen aan, zodat er altijd een pakket is dat bij u past.

> Bekijk zorgverzekeringen

 

Alle vergoedingen

Meer vergoedingen

Medisch specialist
Bloedonderzoek
Ziekenhuiszorg

 

 

Terug naar alle vergoedingen