Contact
Mijn UnitedConsumers

Kosten MRI scan vergoeding

De kosten van een MRI scan kunnen erg oplopen. Maar een MRI scan kan toch noodzakelijk zijn om beter te beoordelen waar de klachten vandaan komen. De kosten van een MRI scan worden vaak vergoed door uw zorgverzekering. Hieronder ziet u wat er in welke situatie vergoed wordt.

 

Vergoeding kosten MRI scan


MRI-scan

MRI is een afkorting voor Magnetic Resonance Imaging. Dit betekent dat er via een sterke magneet en radiogolven beelden worden gemaakt van uw lichaam. Een MRI scan wordt gemaakt in een kleine, smalle tunnel en tijdens het scannen hoort u een hard, bonkend geluid. Vaak krijgt u daarom een koptelefoon met muziek op.

Met een MRI scan kunnen artsen van vrijwel ieder lichaamsdeel beoordelen waar de klachten precies plaatsvinden. Voorbeelden van MRI scans zijn:

  • MRI scan hoofd.
  • MRI scan knie.
  • MRI scan hart.
  • MRI scan rug.
  • MRI scan nek.

Kosten MRI scan vergoeding

Wordt u door uw huisarts of medisch specialist doorverwezen voor een MRI scan? Dan is het natuurlijk goed om te weten of de kosten voor uw MRI scan vergoed worden door de zorgverzekering. Bekijk hier of uw zorgverzekering de kosten van een MRI scan vergoedt.

Hoeveel kost een MRI scan?

Wat kost een MRI scan? De kosten van een MRI-scan zijn afhankelijk van het deel van het lichaam dat onderzocht wordt. Zo zijn de kosten voor een MRI scan van uw hoofd anders dan een MRI-scan van de knie.

Zorgverlener vinden

Zorgverlener vinden

In de UC Zorgzoeker vindt u alle zorgverleners bij u in de buurt. Wel zo fijn!

> Vind een zorgverlener

 

UnitedConsumers zorgverzekering door VGZ

Onze zorgverzekeringen

Wij bieden verschillende soorten zorgverzekeringen aan, zodat er altijd een pakket is dat bij u past.

> Bekijk zorgverzekeringen

 

Alle vergoedingen

Meer vergoedingen

Medisch specialist
Bloedonderzoek
Ziekenhuiszorg

 

 

Terug naar alle vergoedingen