Zorgverzekering 2021

Uw geboortedatum:

Kosten MRI scan vergoeding

De kosten van een MRI scan kunnen erg oplopen. Maar een MRI scan kan toch noodzakelijk zijn om beter te beoordelen waar de klachten vandaag komen. De kosten van een MRI scan worden vaak vergoed door uw zorgverzekering, mits u een doorverwijzing heeft! Hoe het zit met de kosten van een MRI scan, vertellen wij u graag.

MRI-scan

MRI is een afkorting voor Magnetic Resonance Imaging. Dit betekent dat er via een sterke magneet en radiogolven beelden worden gemaakt van uw lichaam. Een MRI scan wordt gemaakt in een kleine, smalle tunnel en tijdens het scannen hoort u een hard, bonkend geluid. Vaak krijgt u daarom een koptelefoon met muziek op.

Met een MRI scan kunnen artsen van vrijwel ieder lichaamsdeel beoordelen waar de klachten precies plaatsvinden. Voorbeelden van MRI scans zijn:

  • MRI scan hoofd.
  • MRI scan knie.
  • MRI scan hart.
  • MRI scan rug.
  • MRI scan nek.

Kosten MRI scan vergoeding

Wordt u door uw huisarts of medisch specialist doorverwezen voor een MRI scan? Dan wordt deze volledig vergoed door uw basisverzekering. U betaalt in dit geval voor de MRI-scan wel een eigen risico.

De kosten van een MRI scan voor een second opinion worden niet vergoed door de basisverzekering. Dit betekent dat u de kosten van de MRI scan dan zelf betaalt. 

Hoeveel kost een MRI scan?

Wat kost een MRI scan? De kosten van een MRI-scan zijn afhankelijk van het deel van het lichaam dat onderzocht wordt. Zo zijn de MRI scan hoofd kosten anders dan een MRI-scan van de knie. De kosten van een MRI-scan liggen tussen de € 200,- en € 700,-.

Terug naar boven