Contact
Mijn UnitedConsumers

Vergoeding oedeemtherapie

Soms houdt het lichaam abnormaal veel vocht vast. Er is dan sprake van een verstoord evenwicht tussen de aan- en afvoer van vocht, wat leidt tot een zwaar, gespannen en/of pijnlijk gevoel. Oedeemtherapie kan dan helpen om de klachten te verhelpen en de oorzaak aan te pakken. Wat oedeemtherapie is? En hoe zit het met de odeemtherapie vergoeding? 


Oedeemtherapie

Oedeem is een abnormale en extreme ophoping van vocht in het weefsel. Deze vochtophopingen kunnen leiden tot bewegingsbeperkingen, pijn in lichaamsdelen, afname van spier- en gewrichtsfunctie en een vergrote kans op infecties. Als je hier last van hebt, kan oedeemtherapie helpen. Oedeemtherapie is een vorm van fysiotherapie en richt zich specifiek op het verhelpen van de vochtophopingen.


Odeemtherapie vergoeding

Omdat oedeemtherapie een vorm van fysiotherapie is, wordt deze behandeling ook onder de voorwaarden van fysiotherapie vergoed door jouw zorgverzekering. Dit betekent dat de basisverzekering alleen vergoedt bij bepaalde chronische aandoeningen.

Is het bij jou geen chronische aandoening? Dan doe je er verstandig aan jezelf aanvullend te verzekeren voor fysiotherapie. Kijk hierbij wel naar het aantal behandelingen dat vergoed wordt door de aanvullende verzekering naar keuze. Dit verschilt namelijk per pakket.


Zorgverlener vinden

In de UnitedConsumers Zorgzoeker vind je alle zorgverleners bij jou in de buurt.

> Vind een zorgverlener

 

Onze zorgverzekeringen

Wij bieden verschillende soorten zorgverzekeringen aan, zodat er altijd een pakket is dat bij je past.

> Bekijk zorgverzekeringen

 

Meer vergoedingen

Alternatieve beweegzorg
Fysiotherapie
Osteopaat

 

 

Terug naar alle vergoedingen