Contact
Mijn UnitedConsumers

Vergoeding oedeemtherapie

Soms houdt het lichaam abnormaal veel vocht vast. Er is dan sprake van een verstoord evenwicht tussen de aan- en afvoer van vocht, wat leidt tot een zwaar, gespannen en/of pijnlijk gevoel. Oedeemtherapie kan dan helpen om de klachten te verhelpen en de oorzaak aan te pakken. Wat oedeemtherapie is? En hoe zit het met de odeemtherapie vergoeding? Wij vertellen het u. 


Oedeemtherapie

Oedeem is een abnormale en extreme ophoping van vocht in het weefsel. Deze vochtophopingen kunnen leiden tot bewegingsbeperkingen, pijn in lichaamsdelen, afname van spier- en gewrichtsfunctie en een vergrote kans op infecties. Als u hier last van heeft, kan oedeemtherapie helpen. Oedeemtherapie is een vorm van fysiotherapie en richt zich specifiek op het verhelpen van de vochtophopingen.

Odeemtherapie vergoeding

Omdat oedeemtherapie een vorm van fysiotherapie is, wordt deze behandeling ook onder de voorwaarden van fysiotherapie vergoed door uw zorgverzekering. Dit betekent dat de basisverzekering alleen vergoedt bij bepaalde chronische aandoeningen.

Is het bij u geen chronische aandoening? Dan doet u er verstandig aan zich te aanvullend verzekeren voor fysiotherapie. Kijk hierbij wel naar het aantal behandelingen dat vergoed wordt door uw aanvullende verzekering naar keuze. Dit verschilt namelijk per pakket.


Zorgverlener vinden

Zorgverlener vinden

In de UC Zorgzoeker vindt u alle zorgverleners bij u in de buurt. Wel zo fijn!

> Vind een zorgverlener

 

UnitedConsumers zorgverzekering door VGZ

Onze zorgverzekeringen

Wij bieden verschillende soorten zorgverzekeringen aan, zodat er altijd een pakket is dat bij u past.

> Bekijk zorgverzekeringen

 

Alle vergoedingen

Meer vergoedingen

Alternatieve beweegzorg
Fysiotherapie
Osteopaat