Oefentherapie vergoeding

Bij nekklachten, rugklachten of problemen met spieren en/of gewrichten kan het nodig zijn om medische hulp in te schakelen. In veel gevallen komt u dan bij de fysiotherapeut. Maar wist u dat er binnen de fysiotherapie verschillende behandelmethoden bestaan? De oefentherapie Cesar Mensendieck is er hier één van. Op deze pagina leest u hoe oefentherapie Cesar Mensendieck vergoed wordt door uw zorgverzekering.

Oefentherapie Cesar Mensendieck

Wat is oefentherapie? Cesar en Mensendieck zijn oefentherapieën die zich richten op de behandeling en voorkoming van klachten die veroorzaakt worden door een verkeerde houding of een verkeerd bewegingspatroon, mogelijk ook veroorzaakt door een ziekte of een bepaalde afwijking. De oefentherapeut kijkt hierbij naar uw lichaamshouding, uw manier van bewegen en hoe dit van invloed is op uw klachten. Aan de hand hiervan wordt een behandelplan opgesteld.

Oefentherapie Cesar Mensendieck leert u om u bewuster om te gaan met uw lichaam. Na verloop van tijd neemt u vanzelf een betere houding aan en gaat u op een betere manier bewegen. Hierdoor zullen de klachten verdwijnen of verminderen.

Cesar en Mensendieck therapie vergoeding

Oefentherapie Cesar Mensendieck valt onder fysiotherapie en wordt op dezelfde manier door uw zorgverzekering vergoed. Dit betekent dat de basisverzekering de oefentherapie enkel vergoedt bij specifieke aandoeningen. Het is wel mogelijk om een aanvullende verzekering af te sluiten voor oefentherapie Cesar Mensendieck. U heeft dan een aanvullende verzekering nodig die de kosten van fysiotherapie vergoedt. Hoeveel behandelingen er vergoed worden, is afhankelijk van het aanvullende pakket dat u kiest.