Contact
Mijn UnitedConsumers

Oefentherapie Cesar en Mensendieck vergoeding

Oefentherapie kan helpen bij nekklachten, rugklachten of problemen met spieren en/of gewrichten. Wat is oefentherapie? En hoe zit het met de vergoeding voor oefentherapie vanuit uw zorgverzekering?


Wat is oefentherapie?

Oefentherapie is erop gericht om klachten die veroorzaakt worden door een verkeerde houding of een verkeerd bewegingspatroon te voorkomen of te verhelpen. Naast fysieke oefeningen, wordt er bij oefentherapie ook gebruikgemaakt van ontspanningsoefeningen, om bijvoorbeeld de ademhalingstechniek te veranderen. Uw ademhaling heeft namelijk veel invloed op uw manier van  bewegen.

Oefentherapie vergoeding

Oefentherapie valt onder fysiotherapie en wordt op dezelfde manier door uw zorgverzekering vergoed. Dit betekent dat de basisverzekering oefentherapie enkel vergoedt bij specifieke aandoeningen, zoals etalagebenen, COPD of artrose of andere chronische aandoeningen. Bekijk hiervoor altijd eerst de voorwaarden van uw zorgverzekering. 

Zonder een chronische aandoening is enkel mogelijk een vergoeding te krijgen voor oefentherapie vanuit een aanvullende verzekering. Oefentherapie valt dan onder het kopje 'fysiotherapie'. Hoeveel behandelingen er vergoed worden, is afhankelijk van het aanvullende pakket dat u kiest.


Zorgverlener vinden

Zorgverlener vinden

In de UC Zorgzoeker vindt u alle zorgverleners bij u in de buurt. Wel zo fijn!

> Vind een zorgverlener

 

UnitedConsumers zorgverzekering door VGZ

Onze zorgverzekeringen

Wij bieden verschillende soorten zorgverzekeringen aan, zodat er altijd een pakket is dat bij u past.

> Bekijk zorgverzekeringen

 

Alle vergoedingen

Meer vergoedingen

Alternatieve beweegzorg
Fysiotherapie
Chiropractor