Ooglidcorrectie vergoed

De ooglidcorrectie vergoeding is per 2017 veranderd. Vanaf januari 2017 wordt een ooglidcorrectie namelijk vaker vergoed vanuit de basisverzekering. Wanneer het zicht beperkt is door hangende oogleden, krijgt u de ooglidcorrectie vergoeding voortaan vanuit de basisverzekering.

vinkje Vergoeding uit basisverzekering
kruisje Vergoeding uit aanvullende verzekering
vinkje Eigen risico van toepassing
vinkje Verwijsbrief
vinkje Gecontracteerde zorgverlener voor volledige vergoeding

Wat is een ooglidcorrectie?

Een ooglidcorrectie is een operatie aan één of beide oogleden. Het bovenste ooglid kan namelijk verslappen en gaan hangen, waardoor het zicht beperkt wordt. Het gezichtsveld wordt bijvoorbeeld gedeeltelijk bedekt. Mensen met hangende oogleden krijgen hierdoor vaak klachten als hoofdpijn en nekpijn bij, omdat ze hun hoofd naar achteren houden om toch nog hetzelfde te kunnen zien.

Hangende oogleden komen voornamelijk voor bij ouderen, waarbij de huid van de bovenoogleden verslapt is, maar kunnen ook bij jongere mensen voorkomen. Een ooglidcorrectie zorgt ervoor dat de huid niet meer (over de ogen) hangt.

Ooglidcorrectie vergoeding vanaf 2017 in de basisverzekering

Voorheen werd er bijna nooit voor een ooglidcorrectie een vergoeding gegeven. De operatie werd alleen vergoed bij zeer specifieke medische indicaties, maar niet wanneer het zicht beperkt werd. Omdat een ooglidcorrectie erg kostbaar is, konden veel mensen met hangende oogleden zich niet laten helpen. Gelukkig is de ooglidcorrectie vergoeding vanaf 2017 terug in de basisverzekering.

Dit houdt in dat een ooglidcorrectie vergoeding gegeven wordt vanuit de basisverzekering wanneer het zicht ernstig beperkt is. Mensen die last hebben van hangende oogleden en daardoor minder gezichtsveld hebben, kunnen zich nu dus laten opereren.

Eigen risico

Op de ooglidcorrectie vergoeding vanuit de basisverzekering is voor iedereen van 18 jaar en ouder het eigen risico van toepassing.

Verwijzing en toestemming nodig

U heeft een verwijzing nodig van uw huisarts of medisch specialist om de behandeling vergoed te krijgen. Daarnaast heeft u vooraf toestemming nodig van VGZ. Uw medisch specialist helpt u bij het aanvragen van de toestemming aan VGZ en zal een toelichting meesturen.

Gecontracteerde zorgaanbieder

Voor een volledige vergoeding gaat u naar een medisch specialist waar VGZ een contract mee heeft. VGZ heeft met alle ziekenhuizen en specialisten binnen deze ziekenhuizen contracten en VGZ heeft ook veel klinieken gecontracteerd. Gaat u naar een zorgaanbieder zonder contract, dan krijgt u mogelijk geen vergoeding.

Goedkope VGZ zorgverzekering

UnitedConsumers biedt u 10% korting op uw VGZ zorgverzekering. Zo bent u uitstekend verzekerd tegen de laagste prijs en bespaart u iedere maand simpelweg op uw vaste lasten. Meld u gratis aan en houd maandelijks meer geld over voor leukere dingen. Geen gedoe, wel het voordeel.

Bereken uw korting

Lees ook

Vergoeding plastische chirurgie
Vergoeding huisarts