Contact
Mijn UnitedConsumers

Orthopedische schoenen vergoeding (vanaf 16 jaar)

Een verkeerde houding of pijnklachten kunnen terug te voeren zijn op de vorm van de voeten. Met orthopedische schoenen valt dit te corrigeren. Maar krijg je een orthopedische schoenen vergoeding van je zorgverzekering? Op deze pagina ontdekt hoe het zit met de aangepaste schoenen vergoeding.


Vergoeding orthopedische schoenen

Een orthopedische schoenen vergoeding krijg je grotendeels vanuit de basisverzekering. Zowel voor volwassenen als voor kinderen geldt een kleine eigen bijdrage, die jaarlijks een lichte wijziging kent. Daarnaast dienen volwassenen (vanaf 18 jaar) een eigen risico voor hun orthopedische schoenen te betalen.


Kosten orthopedische schoenen

Orthopedische schoenen worden volledig op maat gemaakt. Daar komt vaak handwerk bij kijken, wat je merkt aan de prijs ervan. De kosten van orthopedische schoenen liggen meestal tussen de 500 en 2.000 euro. Hiervan vergoedt de zorgverzekeraar een deel: je betaalt een kleine eigen bijdrage en (indien nog niet volledig aangesproken) het eigen risico.


Eigen bijdrage orthopedische schoenen

Wettelijk is er een eigen bijdrage vastgesteld voor orthopedische schoenen. Die is dus bij elke zorgverzekeraar hetzelfde. Deze eigen bijdrage geldt per paar. Heb je maar één orthopedische schoen nodig, dan betaal je de helft van de eigen bijdrage. Heb je een aanvullende zorgverzekering, dan bestaat de kans dat deze de eigen bijdrage opvangt.

Semi orthopedische schoenen vergoeding

Naast volledig orthopedische schoenen zijn er semi-orthopedische schoenen. Dat zijn schoenen die van buiten op confectieschoenen lijken, maar aan de binnenkant ruimte laten voor aanpassingen. Ook voor een semi orthopedische schoenen vergoeding dien je een doorverwijzing te hebben van je huisarts of medisch specialist.


Zorgverlener vinden

In de UnitedConsumers Zorgzoeker vind je alle zorgverleners bij jou in de buurt.

> Vind een zorgverlener

 

Onze zorgverzekeringen

Wij bieden verschillende soorten zorgverzekeringen aan, zodat er altijd een pakket is dat bij je past.

> Bekijk zorgverzekeringen

 
 

Terug naar alle vergoedingen