Zorgverzekering 2021

Uw geboortedatum:

Osteopaat vergoeding

De osteopaat kan u helpen bij klachten die uw bewegingen belemmeren. Heeft u zorg van een osteopaat nodig? Dan kunt u een osteopaat vergoeding krijgen uit uw zorgverzekering. Wij leggen u graag uit aan welke voorwaarden u moet voldoen en wanneer u recht heeft op een vergoeding voor osteopathie.

Vergoeding osteopaat

Voor de vergoeding van een osteopaat heeft u een aanvullende verzekering nodig. U krijgt namelijk geen osteopaat vergoeding vanuit de basisverzekering. Afhankelijk van de aanvullende verzekering die u kiest, krijgt u een osteopaat vergoeding voor een beperkt aantal behandelingen per kalenderjaar.

Eigen risico en eigen bijdrage osteopaat

Voor de meeste zorg uit de basisverzekering betaalt u het eigen risico. De osteopaat vergoeding komt uit de aanvullende verzekering. Hiervoor betaalt u dus geen eigen risico. Er is daarnaast geen vaste eigen bijdrage van toepassing bij osteopathie.

U krijgt bij osteopathie wel een maximum vergoeding per behandeling of een maximum aantal behandelingen vergoed. Is uw behandeling duurder of heeft u meer behandelingen nodig dan de osteopaat vergoeding die u krijgt? Dan moet u het verschil in kosten zelf betalen.

Wanneer naar een osteopaat?

Osteopathie is een alternatieve geneeswijze die zich focust op het vaststellen en herstellen van stoornissen in het bewegingsapparaat. Is uw beweeglijkheid ergens in het lichaam verminderd? Dan kan het niet alleen op die plek, maar ook op andere plekken in het lichaam klachten veroorzaken. Osteopathie kan dan helpen bij het oplossen van deze klachten.

Vaak ligt de oorzaak van de klacht niet waar de klacht zich uit. De osteopaat zal onderzoeken waar in het lichaam de beweeglijkheid verminderd is, om een duidelijk behandelplan op te stellen. Vervolgens zal de osteopaat, door middel van verschillende technieken en manipulaties, proberen bewegingsverlies te verminderen en het lichaam weer stabiel te krijgen.

Terug naar boven