Contact
Mijn UnitedConsumers

Goedkope zorgverzekering 2024

Mijn geboortedatum:

Vergoeding pruik

U krijgt een pruik vergoeding vanuit de UnitedConsumers door VGZ zorgverzekeringen. Bekijk hieronder de vergoeding voor een pruik vanuit onze zorgverzekeringen.

 

Pruik vergoeding

Bij een medische aandoening of kaalheid door een medische behandeling krijgt u deze pruik vergoeding uit de basisverzekering. Ook als u gedeeltelijk kaal wordt na een behandeling heeft u mogelijk recht op de vergoeding voor een pruik of haarprothese.

De vergoeding van de pruik houdt niet het aanmeten van de pruik in. Dit dient u dus zelf te betalen. Heeft u last van klassieke mannelijke kaalheid (alopecia androgenetica)? Dan komt u ook niet in aanmerking voor een pruik vergoeding. U kunt de volgende producten vergoed krijgen vanuit uw zorgverzekering:

  • Pruiken.
  • Mutssja's.
  • Haarprotheses.

Zorgverzekering pruik

Een vergoeding voor een pruik biedt een uitkomst voor als u last heeft van gedeeltelijke of volledige kaalheid door een medische aandoening of behandeling. Er gelden wel enkele voorwaarden om een pruik vergoeding te krijgen vanuit uw zorgverzekering. Bekijk hier de vergoeding en voorwaarden van een pruik.


Vergoeding pruik & eigen risico

Voor zorg uit de basisverzekering betaalt u eigen risico. Dit geldt ook voor de vergoeding voor een pruik. Dit is maximaal € 385,- per jaar als u heeft gekozen voor het laagste (verplicht) eigen risico. Het resterende bedrag wordt vergoed door uw zorgverzekering. Is uw eigen risico al op? Dan wordt de pruik volledig vergoed door uw zorgverzekering.


Pruik vergoeding aanvullende zorgverzekering

Wij bieden verschillende aanvullende verzekeringen met een budget voor hulpmiddelen. Krijgt u geen volledige pruik vergoeding vanuit de basisverzekering, omdat de kosten hoger uitvallen dan de maximale vergoeding? Dan kunt u uw budget voor hulpmiddelen gebruiken om deze vergoeding voor uw pruik aan te vullen. Bekijk hier de vergoeding voor een pruik vanuit onze aanvullende verzekeringen.


Kies voor een zorgverzekering 
met vergoedingen die bij u passen

Kies mijn zorgverzekering

commerciele banner zorg

Kies voor een zorgverzekering 
met vergoedingen die bij u passen

Kies mijn zorgverzekering

Uw zorgverzekering in 2024
 

Zorgverlener vinden

In de UnitedConsumers Zorgzoeker vindt u alle zorgverleners bij u in de buurt.

> Vind een zorgverlener

 

Onze zorgverzekeringen

Wij bieden verschillende soorten zorgverzekeringen aan, zodat er altijd een pakket is dat bij u past.

> Bekijk zorgverzekeringen

 

Meer vergoedingen

Oncologische zorg
Haartransplantatie
Borstcorrectie

 

 

Terug naar alle vergoedingen