Contact
Mijn UnitedConsumers

Vergoeding pruik

Je krijgt een pruik vergoeding vanuit de UnitedConsumers door VGZ zorgverzekeringen. Bekijk hieronder de vergoeding voor een pruik vanuit onze zorgverzekeringen.

 

Pruik vergoeding

Bij een medische aandoening of kaalheid door een medische behandeling krijg je deze pruik vergoeding uit de basisverzekering. Ook als je gedeeltelijk kaal wordt na een behandeling heb je mogelijk recht op de vergoeding voor een pruik of haarprothese.

De vergoeding van de pruik houdt niet het aanmeten van de pruik in. Dit dien je dus zelf te betalen. Heb je last van klassieke mannelijke kaalheid (alopecia androgenetica)? Dan kom je ook niet in aanmerking voor een pruik vergoeding. Je kunt de volgende producten vergoed krijgen vanuit de zorgverzekering:

  • Pruiken.
  • Mutssja's.
  • Haarprotheses.

Zorgverzekering pruik

Een vergoeding voor een pruik biedt een uitkomst voor als je last hebt van gedeeltelijke of volledige kaalheid door een medische aandoening of behandeling. Er gelden wel enkele voorwaarden om een pruik vergoeding te krijgen vanuit de zorgverzekering. Bekijk hier de vergoeding en voorwaarden van een pruik.


Vergoeding pruik & eigen risico

Voor zorg uit de basisverzekering betaal je eigen risico. Dit geldt ook voor de vergoeding voor een pruik. Dit is maximaal € 385,- per jaar als je hebt gekozen voor het laagste (verplicht) eigen risico. Het resterende bedrag wordt vergoed door de zorgverzekering. Is jouw eigen risico al op? Dan wordt de pruik volledig vergoed door je zorgverzekering.


Pruik vergoeding aanvullende zorgverzekering

Wij bieden verschillende aanvullende verzekeringen met een budget voor hulpmiddelen. Krijg je geen volledige pruik vergoeding vanuit de basisverzekering, omdat de kosten hoger uitvallen dan de maximale vergoeding? Dan kun je jouw budget voor hulpmiddelen gebruiken om deze vergoeding voor je pruik aan te vullen. Bekijk hier de vergoeding voor een pruik vanuit onze aanvullende verzekeringen.


Zorgverlener vinden

In de UnitedConsumers Zorgzoeker vind je alle zorgverleners bij jou in de buurt.

> Vind een zorgverlener

 

Onze zorgverzekeringen

Wij bieden verschillende soorten zorgverzekeringen aan, zodat er altijd een pakket is dat bij je past.

> Bekijk zorgverzekeringen

 

Meer vergoedingen

Oncologische zorg
Haartransplantatie
Borstcorrectie

 

 

Terug naar alle vergoedingen