Zorgverzekering 2021

Uw geboortedatum:

Vergoeding psoriasis

Vergoeding voor de behandeling van psoriasis helpt u om het lange behandeltraject van deze aandoening te financieren. Op deze pagina leest u hoe psoriasis wordt behandeld en hoe het zit met vergoedingen vanuit de zorgverzekering.

Psoriasis vergoeding uit de basisverzekering

Bij ernstige psoriasis kan een medisch specialist lichttherapie voorschrijven. U heeft daar wel een verwijzing voor nodig. De behandeling kan thuis plaatsvinden of in het ziekenhuis. Kiest u voor thuis, dan krijgt u daar een speciale UV-lamp voor. De basisverzekering vergoedt deze behandeling. Voor volwassenen geldt het eigen risico; voor kinderen tot 18 jaar niet.

Psoriasis behandeling

Versnelde celproductie van de opperhuid kan tot psoriasis leiden. Deze chronische huidaandoening komt vooral voor bij jongvolwassenen, maar kan ook op latere leeftijd voorkomen. Platte, rode plekken met schilferige huid zorgen voor jeuk op plekken als de ellebogen, de rug en de handen. Psoriasis is niet besmettelijk.

Medicijnen kunnen psoriasis niet genezen, maar de klachten wel verlichten. Crèmes, zalven, tabletten, injecties en lichttherapie zijn enkele van de manieren waarop huidspecialisten psoriasis behandelen.

 
Terug naar boven