Zorgverzekering 2021

Uw geboortedatum:

Repatriëring vergoeding

Niemand hoopt het ooit mee te maken, maar het kan natuurlijk voorkomen dat u vanuit het buitenland naar huis moet omdat u bijvoorbeeld iets heeft gebroken op vakantie. De kosten van repatriëring zijn vaak erg hoog en worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Wat wordt er precies vergoed?

Wat is repatriëring?

Repatriëring is medisch noodzakelijk vervoer naar huis vanuit het buitenland. Wanneer iemand een been breekt tijdens wintersport, zal deze persoon met een speciale gipsvlucht naar Nederland vervoerd moeten worden. Repatriëring is ook het vervoer naar Nederland van het lichaam bij overlijden.

Vergoeding van repatriëring vanuit de aanvullende verzekering

De kosten van repatriëring worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Vanuit elke aanvullende verzekering krijgt u de kosten voor repatriëring volledig vergoed.

Wanneer er een ongeval heeft plaatsgevonden in het buitenland, is het belangrijk dat u eerst contact opneemt met de VGZ Alarmcentrale via +31 40 297 55 50. Zij nemen alle zorg voor u uit handen omtrent de repatriëring.

Deze onderdelen van repatriëring worden vergoed:

  • De kosten voor het brengen/verzenden van noodzakelijke geneesmiddelen.
  • Vervoerskosten (per ambulance of vliegtuig).
  • De kosten voor noodzakelijke begeleiding.
  • Noodzakelijke communicatiekosten.

Wanneer er geen medische noodzaak is volgens de VGZ Alarmcentrale, worden de kosten van repatriëring niet vergoed. U moet dus altijd eerst toestemming vragen aan de VGZ Alarmcentrale en vervolgens overleggen zij met uw behandelend arts in het buitenland of met een interne arts. De VGZ Alarmcentrale verzorgt en coördineert de gehele repatriëring.

Terug naar boven