Revalidatie in het buitenland vergoeding

Revalidatie in het buitenland kan een positieve werking hebben op het herstelproces. De warmte of er gewoon even helemaal tussenuit zijn, doet veel goeds voor het lichaam. In een aantal gevallen wordt revalidatie in het buitenland vergoed door uw zorgverzekering.

Revalideren in het buitenland

Revalideren in het buitenland kan soms een gunstig effect hebben op het revalidatieproces. De warmte van andere landen doet goed voor spieren, maar ook voor de algehele gezondheid. Het ‘weg zijn’ uit Nederland en revalideren in een nieuwe omgeving doet vaak ook veel goeds. Het herstelproces is in veel gevallen korter. Afhankelijk van uw revalidatieproject is revalidatie in het buitenland een goede keuze. U kunt dit overleggen met uw huisarts, behandelend arts of de VGZ/Bewuzt zorgadviseur.

Vergoeding revalidatie in het buitenland

Revalidatie in het buitenland wordt in een aantal gevallen vergoed vanuit de basisverzekering. Wanneer u bijvoorbeeld een knie- of heupoperatie heeft gehad, krijgt u de mogelijkheid om te revalideren in Duitsland of Spanje. In enkele andere gevallen is vergoeding van revalidatie in het buitenland ook mogelijk.

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor een vergoeding van revalidatie in het buitenland, neem dan contact op met de VGZ/Bewuzt zorgadviseur via 088 - 131 16 11. Zo krijgt u advies, passend bij uw situatie.

Als revalidatie in het buitenland in uw situatie vergoed wordt, is dit vanuit de basisverzekering. Hierop is het eigen risico van toepassing. Een aanvullende verzekering geeft geen extra vergoeding.

Korting op uw VGZ zorgverzekering

Bij VGZ of Bewuzt bent u uitstekend verzekerd voor revalidatie in het buitenland en voor andere zorgsoorten. Meld u aan bij het UnitedConsumers ZorgCollectief en ontvang 10% korting op uw VGZ zorgverzekering of een scherpe premie op uw Bewuzt zorgverzekering. Hiermee bespaart u iedere maand op uw vaste lasten en houdt u meer geld over om te sparen of om aan iets leuks te besteden. Geen gedoe, wel het voordeel.

Bereken uw premiekorting