Revalidatie vergoeding

Na een operatie is het soms nodig om te revalideren. Vanuit de zorgverzekering krijgt u een vergoeding voor de revalidatie zelf en de zorg tijdens het revalideren. De revalidatie vergoeding krijgt u uit de basisverzekering. Wij hebben geen aanvullende verzekeringen waar u extra vergoedingen uit kunt krijgen.

Revalidatie vergoeding basisverzekering

U krijgt een revalidatie vergoeding uit de basisverzekering wanneer u extra zorg nodig heeft na bijvoorbeeld een operatie of andere behandeling in het ziekenhuis. U krijgt dan het onderzoek, advies en de behandelingen vergoed. Zo kunt u na ziekenhuiszorg weer helemaal zelfstandig bewegen of leven. Een quickscan en oncologische revalidatie worden ook vergoed.

Diverse soorten revalidatie

Aan de hand van uw situatie wordt bepaald welke soort revalidatie u nodig heeft. Dit kan zorg zijn van een fysiotherapeut, een revalidatiearts of een gezondheidspsycholoog. Manuele therapie valt hier ook onder. Dit is een specialisatie van fysiotherapie en wordt vaak toegepast tijdens het revalidatieproces.

Oncologische revalidatie vergoeding

De revalidatie na behandeling van kanker wordt ook wel oncologische revalidatie genoemd. U krijgt hierbij begeleiding bij het herstelproces en advies over het verbeteren van uw conditie. Een revalidatiearts begeleidt u hierbij. Deze oncologische revalidatie vergoeding ontvangt u ook uit de basisverzekering, wanneer u deze nodig heeft.

Revalideren in het buitenland

Rust en ontspanning kan uw herstelproces erg goed doen. De warmte van andere landen doet goed voor spieren, maar ook voor de alghele gezondheid. Het herstelproces bij revalidatie in het buitenland is in veel gevallen korter. Afhankelijk van uw revalidatieproject is revalidatie in het buitenland een goede keuze.

Wilt u graag in het buitenland revalideren? In specifieke gevallen krijgt u dit uit de basisverzekering vergoed. Bij een knie- of heupoperatie krijgt u bijvoorbeeld de mogelijkheid in Spanje of Duitsland te revalideren. Overleg revalidatie in het buitenland met uw huisarts, behandelend arts of de zorgadviseur van VGZ. Dan krijgt u dit, na toestemming van VGZ of Bewuzt, ook uit de basisverzekering vergoed.