Revalidatie vergoeding

Na een operatie is het soms nodig om te revalideren. Vanuit de zorgverzekering krijgt u een vergoeding voor revalidatie en de zorg tijdens het revalideren.

vinkje Vergoeding uit basisverzekering
kruisje Vergoeding uit aanvullende verzekering
vinkje Eigen risico van toepassing
vinkje Verwijsbrief
vinkje Gecontracteerde zorgverlener voor volledige vergoeding

Vergoeding revalidatie vanuit de basisverzekering
In de volgende situaties heeft u recht op een vergoeding van revalidatie vanuit de basisverzekering:

  • Wanneer u een handicap heeft als gevolg van een aandoening in uw centrale zenuwstelsel, wat u beperkt in uw communicatie of gedrag.
  • Wanneer u een handicap heeft als gevolg van een stoornis of beperking in uw bewegingsvermogen.
  • Geriatrische revalidatie voor ouderen die in het ziekenhuis behandeld zijn.

Revalidatie moet in bovenstaande situaties de meest doeltreffende zorg zijn om een handicap te verminderen of te voorkomen. U heeft recht op een vergoeding, wanneer het doel van de revalidatie is om zelfstandiger te worden. Een quickscan en oncologische revalidatie wordt ook vergoed.

Diverse soorten revalidatie, waaronder manuele therapie
Aan de hand van uw situatie wordt bepaald wat voor soort revalidatie u nodig heeft. Dit kan zorg zijn van een fysiotherapeut, een revalidatie arts of een gezondheidspsycholoog. Manuele therapie is een specialisatie van fysiotherapie, wat vaak toegepast wordt tijdens het revalidatieproces. Manuele therapie laat gewrichten beter functioneren en verbetert de houding en bewegingen van het lichaam.

Heeft u na uw revalidatie bijvoorbeeld meer fysiotherapie of manuele therapie nodig? Dan krijgt u dit niet vergoed, behalve als u een aanvullende verzekering heeft.

Eigen risico
Voor iedereen vanaf 18 jaar is het eigen risico van toepassing op de vergoeding van revalidatie uit de basisverzekering.

Toestemming nodig
Om revalidatie vergoed te krijgen heeft u toestemming nodig van VGZ/Bewuzt. Gaat u naar een gecontracteerde zorgaanbieder? Dan vraagt die de toestemming voor u aan. Bij een niet-gecontracteerde aanbieder dient u zelf toestemming aan te vragen.

Gecontracteerde zorgaanbieder
Voor een volledige vergoeding van revalidatie gaat u naar een zorgaanbieder waar VGZ of Bewuzt een contract mee heeft. VGZ en Bewuzt hebben met veel zorgaanbieders contracten, waardoor er altijd één dichtbij u in de buurt is. Kiest u voor een zorgaanbieder zonder contract, dan krijgt u een lagere vergoeding.

Goedkope zorgverzekering
UnitedConsumers biedt u 10% korting op de VGZ zorgverzekering of een scherpe premie op uw Bewuzt zorgverzekering. U ontvangt op uw VGZ basisverzekering iedere maand korting, waardoor uw vaste lasten lager worden. Zo houdt u meer geld over, voor een leuker leven. Meld u eenvoudig aan. Geen gedoe, wel het voordeel.

Bereken uw premievoordeel

Lees ook
Vergoeding krukken
Vergoeding ambulance
Vergoeding ziekenvervoer
Vergoeding bij auto ongeluk
Vergoeding plastische chirurgie
Vergoeding bij pijn in ledematen
Vergoeding revalidatie in het buitenland