Contact
Mijn UnitedConsumers

Revalidatie vergoeding

Een revalidatie vergoeding is noodzakelijk als je na een operatie, ongeluk of ziekte moet revalideren. Vanuit de zorgverzekering krijg je een vergoeding voor de revalidatie zelf en de zorg tijdens het revalideren. De revalidatie vergoeding komt uit de basisverzekering


Revalidatie vergoeding basisverzekering

Je krijgt een revalidatie vergoeding uit de basisverzekering wanneer je extra zorg nodig hebt na bijvoorbeeld een operatie of andere behandeling in het ziekenhuis. Het doel van revalideren is dat je weer zo goed als helemaal zelfstandig kunt bewegen en leven. Aan de hand van je situatie wordt bepaald welke soort revalidatie je nodig hebt. Dit kan zorg zijn van een fysiotherapeut, een revalidatiearts of een gezondheidspsycholoog. Manuele therapie valt hier ook onder. Dit is een specialisatie van fysiotherapie en wordt vaak toegepast tijdens het revalidatieproces.


Revalidatie vergoeding oncologie

De revalidatie na behandelingen tegen kanker wordt ook wel oncologische revalidatie genoemd. Je krijgt hierbij begeleiding bij het herstelproces en advies over het verbeteren van je conditie. Een revalidatiearts begeleidt je hierbij. Deze oncologische revalidatie vergoeding ontvang je ook uit de basisverzekering.


Vergoeding revalidatie buitenland

Rust en ontspanning kan het herstelproces erg goed doen. De warmte van andere landen is goed voor spieren, maar ook voor de algehele gezondheid. Het herstelproces bij revalidatie in het buitenland is in veel gevallen korter. Afhankelijk van je revalidatieproject is revalidatie in het buitenland een goede keuze.


Eigen bijdrage revalidatie

Over de vergoeding van revalidatie betaal je geen eigen bijdrage. Aangezien revalidatie wordt vergoed vanuit de basisverzekering, is wel het eigen risico van toepassing. Heb je het eigen risico nog niet opgemaakt dit jaar? Dan betaal je de revalidatie tot het eigen risico op is. De rest wordt vergoed door je zorgverzekering.


Zorgverlener vinden

In de UnitedConsumers Zorgzoeker vind je alle zorgverleners bij jou in de buurt.

> Vind een zorgverlener

 

Onze zorgverzekeringen

Wij bieden verschillende soorten zorgverzekeringen aan, zodat er altijd een pakket is dat bij je past.

> Bekijk zorgverzekeringen

 

Meer vergoedingen

Revalidatie ouderen
Oncologische zorg
Fysiotherapie

 

 

Terug naar alle vergoedingen