Revalidatie vergoeding

Na een operatie is het soms nodig om te revalideren. Vanuit de zorgverzekering krijgt u een vergoeding voor de revalidatie zelf en de zorg tijdens het revalideren. De revalidatie vergoeding komt uit de basisverzekering. Wij hebben geen aanvullende verzekeringen waar u extra vergoedingen uit kunt krijgen.

Revalidatie vergoeding basisverzekering

U krijgt een revalidatie vergoeding uit de basisverzekering wanneer u extra zorg nodig heeft na bijvoorbeeld een operatie of andere behandeling in het ziekenhuis. U krijgt dan het onderzoek, advies en de behandelingen onder de verantwoordelijkheid van een medisch specialist vergoed. U dient hiervoor wel een verwijzing te hebben van een arts. Zo kunt u na ziekenhuiszorg weer helemaal zelfstandig bewegen of leven. Een quickscan en oncologische revalidatie worden ook vergoed.

Diverse soorten revalidatie

Aan de hand van uw situatie wordt bepaald welke soort revalidatie u nodig heeft. Dit kan zorg zijn van een fysiotherapeut, een revalidatiearts of een gezondheidspsycholoog. Manuele therapie valt hier ook onder. Dit is een specialisatie van fysiotherapie en wordt vaak toegepast tijdens het revalidatieproces.

Oncologische revalidatie vergoeding

De revalidatie na behandelingen tegen kanker wordt ook wel oncologische revalidatie genoemd. U krijgt hierbij begeleiding bij het herstelproces en advies over het verbeteren van uw conditie. Een revalidatiearts begeleidt u hierbij. Deze oncologische revalidatie vergoeding ontvangt u ook uit de basisverzekering, wanneer u deze nodig heeft.

Revalideren in het buitenland

Rust en ontspanning kan uw herstelproces erg goed doen. De warmte van andere landen is goed voor spieren, maar ook voor de algehele gezondheid. Het herstelproces bij revalidatie in het buitenland is in veel gevallen korter. Afhankelijk van uw revalidatieproject is revalidatie in het buitenland een goede keuze.

Wilt u graag in het buitenland revalideren? In specifieke gevallen krijgt u dit uit de basisverzekering vergoed. Bij een knie- of heupoperatie krijgt u bijvoorbeeld de mogelijkheid in Spanje of Duitsland te revalideren. Overleg revalidatie in het buitenland met uw huisarts, behandelend arts of de zorgadviseur van VGZ. Dan krijgt u dit, na toestemming van VGZ of Bewuzt, ook uit de basisverzekering vergoed.

Eigen bijdrage revalidatie

Voor revalidatie betaalt u geen eigen bijdrage. Aangezien revalidatie wordt vergoed vanuit de basisverzekering, is wel het eigen risico van toepassing. Heeft u het eigen risico nog niet opgemaakt dit jaar? Dan betaalt u de revalidatie tot het eigen risico op is. De rest wordt vergoed door uw zorgverzekering.