Contact
Mijn UnitedConsumers

Revalidatie vergoeding

Een revalidatie vergoeding is noodzakelijk als u na een operatie, ongeluk of ziekte moet revalideren. Vanuit de zorgverzekering krijgt u een vergoeding voor de revalidatie zelf en de zorg tijdens het revalideren. De revalidatie vergoeding komt uit de basisverzekering


Revalidatie vergoeding basisverzekering

U krijgt een revalidatie vergoeding uit de basisverzekering wanneer u extra zorg nodig heeft na bijvoorbeeld een operatie of andere behandeling in het ziekenhuis. Het doel van revalideren is dat u weer zo goed als helemaal zelfstandig kunt bewegen en leven. Aan de hand van uw situatie wordt bepaald welke soort revalidatie u nodig heeft. Dit kan zorg zijn van een fysiotherapeut, een revalidatiearts of een gezondheidspsycholoog. Manuele therapie valt hier ook onder. Dit is een specialisatie van fysiotherapie en wordt vaak toegepast tijdens het revalidatieproces.

Revalidatie vergoeding oncologie

De revalidatie na behandelingen tegen kanker wordt ook wel oncologische revalidatie genoemd. U krijgt hierbij begeleiding bij het herstelproces en advies over het verbeteren van uw conditie. Een revalidatiearts begeleidt u hierbij. Deze oncologische revalidatie vergoeding ontvangt u ook uit de basisverzekering.

Vergoeding revalidatie buitenland

Rust en ontspanning kan uw herstelproces erg goed doen. De warmte van andere landen is goed voor spieren, maar ook voor de algehele gezondheid. Het herstelproces bij revalidatie in het buitenland is in veel gevallen korter. Afhankelijk van uw revalidatieproject is revalidatie in het buitenland een goede keuze.

Eigen bijdrage revalidatie

Over de vergoeding van revalidatie betaalt u geen eigen bijdrage. Aangezien revalidatie wordt vergoed vanuit de basisverzekering, is wel het eigen risico van toepassing. Heeft u het eigen risico nog niet opgemaakt dit jaar? Dan betaalt u de revalidatie tot het eigen risico op is. De rest wordt vergoed door uw zorgverzekering.


Zorgverlener vinden

Zorgverlener vinden

In de UC Zorgzoeker vindt u alle zorgverleners bij u in de buurt. Wel zo fijn!

> Vind een zorgverlener

 

UnitedConsumers zorgverzekering door VGZ

Onze zorgverzekeringen

Wij bieden verschillende soorten zorgverzekeringen aan, zodat er altijd een pakket is dat bij u past.

> Bekijk zorgverzekeringen

 

Alle vergoedingen

Meer vergoedingen

Revalidatie ouderen
Oncologische zorg
Fysiotherapie