Goedkope zorgverzekering 2022

Uw geboortedatum:

Vergoeding soa-test zorgverzekering

Een vergoeding voor een soa-test is handig, zeker als u vermoedt dat u een soa heeft. Het is belangrijk dat u het snel ontdekt, want een onbehandelde soa kan namelijk zorgen voor vervelende en ernstige gezondheidsproblemen. Wordt een soa-test vergoed? Wij vertellen u meer over de vergoeding van een soa-test vnuit de zorgverzekering.

Soa-test huisarts vergoed

Iedereen kan bij de huisarts een soa-test doen. U maakt hiervoor een afspraak met uw huisarts en hij of zij zal u een aantal vragen stellen en eventueel een lichamelijk onderzoek uitvoeren. De huisarts bepaalt of en welke soa-test(en) er nodig is/zijn.

Een bezoek aan de huisarts en het uitvoeren van een soa-test worden vergoed door de basisverzekering. Hierop is wel het eigen risico van toepassing. Is uw eigen risico nog niet op? Dan betaalt u de soa-test (deels) zelf.

Zelfs de beste zorgverzekering
kan goedkoper

Met een zorgverzekering van UnitedConsumers bespaart u maandelijks op uw vaste lasten. Dat wilt u toch ook? Vul uw geboortedatum in en ontdek direct de nieuwe premie van uw zorgverzekering in 2022!

Zorgverzekering afsluiten


Uw geboortedatum:
   

Wordt een soa-test vergoed bij de GGD? 

Ook het GGD kan een soa-test doen, maar niet iedereen komt hiervoor in aanmerking. U kunt het GGD een soa-test laten uitvoeren als één van de volgende voorwaarden op u van toepassing is:

  • U bent sekswerker.
  • U bent jonger dan 25 jaar. 
  • U bent gewaarschuwd voor een soa. 
  • U heeft klachten die passen bij een soa. 
  • U bent een man en heeft seks met mannen. 
  • U komt uit een land waar soa’s veel voorkomen of u heeft seks met iemand die daar vandaan komt.

Een soa-test bij de GGD is kosteloos. Zowel het bezoek aan de soa-poli en de soa-test worden niet in rekening gebracht. Indien u aan de voorwaarden voldoet, krijgt u dus een volledige vergoeding voor een soa-test.

 
Terug naar boven