Spoedeisende Hulp & Eigen Risico

Spoedeisende hulp wordt vergoed vanuit de zorgverzekering. Ga echter alleen naar de spoedeisende hulp wanneer dit nodig is, want vaak kan de huisarts u helpen en hierover betaalt u dan geen eigen risico. Welke overwegingen moet u maken?

vinkje Vergoeding uit basisverzekering
kruisje Vergoeding uit aanvullende verzekering
vinkje Eigen risico van toepassing
kruisje Verwijsbrief
kruisje Gecontracteerde zorgverlener voor volledige vergoeding

Wanneer naar de spoedeisende hulp?

Is de situatie levensbedreigend? Bel dan 112 en er komt direct een ambulance. Dit nummer is ten alle tijden gratis te bereiken. Wanneer het niet levensbedreigend is, kan uw huisarts u in bijna alle gevallen helpen. Vrijwel iedere huisarts heeft een spoedlijn die u kunt bellen en de assistent plant dan een spoedafspraak in of laat de huisarts langskomen.

Is het avond of weekend en kan de hulp niet wachten tot de volgende werkdag? Dan kunt u de huisartsenpost bellen. Wanneer het nodig is kunnen zij u ook doorsturen naar de spoedeisende hulp.

Bel dus eerst de huisarts of huisartsenpost. Sturen zij u door naar de spoedeisende hulp dan kunt u zelf naar het ziekenhuis gaan of de ambulance kan u ophalen. 

Vergoeding Eerste Hulp

Eerste hulp wordt altijd vergoed door de basisverzekering. Zowel eerste hulp bij de huisarts, huisartsenpost als spoedeisende hulp in het ziekenhuis. Echter verschillen de kosten enorm en dat merkt u in het eigen risico. Bel daarom eerst uw huisarts, want in 90% van de gevallen kunt u daar geholpen worden.

Eigen risico

Voor spoedeisende hulp in het ziekenhuis betaalt u eigen risico. Dit kan al snel oplopen tot wel honderden euro’s. Voor de huisarts en huisartsenpost betaalt u geen eigen risico.

Naar welke spoedeisende hulp kunt u gaan?

Wanneer het nodig is kunt u overal naar de spoedeisende hulp en krijgt u deze kosten, met uitzondering van het eigen risico, vergoed. Voor spoedeisende hulp in het buitenland krijgt u vanuit de basisverzekering een vergoeding tot het marktconforme Nederlandse tarief.

Vergoeding spoedeisende hulp voor kinderen

Uiteraard krijgt uw kind spoedeisende hulp ook volledig vergoed, zowel bij de huisarts, huisartsenpost als spoedeisende hulp in het ziekenhuis. Voor kinderen onder de 18 jaar is nooit het eigen risico van toepassing.

Kies voor een goedkope zorgverzekering

10% korting op uw premie? Het UnitedConsumers ZorgCollectief biedt de reguliere VGZ zorgverzekering met korting aan en de Bewuzt zorgverzekering voor een lage premie. Hierdoor houdt u maandelijks een mooi centje over, dat u vast beter kunt besteden aan leuke dingen. Simpel en snel. Bereken uw premievoordeel en meld u gratis aan. Geen gedoe, wel het voordeel.

Bereken uw premievoordeel

Lees ook

Donorregistratie
Vergoeding GGD
Vergoeding huisarts
Vergoeding apotheek
Vergoeding thuiszorg
Vergoeding zorghotel
Vergoeding jeugdzorg
Vergoeding repatriëring
Vergoeding sportmasseur