Contact
Mijn UnitedConsumers

Goedkope zorgverzekering 2024

Mijn geboortedatum:

Spoedeisende hulp & eigen risico

Spoedeisende hulp wordt altijd vergoed door uw zorgverzekering. Ook spoedeisende hulp in het buitenland wordt door uw zorgverzekering vergoed. Hieronder kunt u precies zien welke soorten ziekenhuiszorg vergoed worden door uw zorgverzekering.

Vergoeding spoedeisende hulp


Spoedeisende hulp & eigen risico

Voor spoedeisende hulp in het ziekenhuis betaalt u wel eigen risico. Dit geldt voor iedereen van 18 jaar of ouder. Raadpleeg daarom, indien mogelijk, eerst uw huisarts of de huisartsenpost. Voor huisartsenzorg betaalt u namelijk geen eigen risico. Ook in het weekend of in de avond kunt u mogelijk bij een huisartsenpost terecht in plaats van bij de spoedeisende hulp.


Wanneer naar de spoedeisende hulp?

Het is niet altijd gemakkelijk om in te schatten hoe dringend uw situatie is. Het is dan ook verstandig een arts te raadplegen als dat in uw situatie nog kan. De meeste huisartsen hebben daar een speciaal spoednummer voor. De spoedeisende hulp is bedoeld voor als uw situatie ernstig en levensbedreigend is. Wanneer kunt u waar het beste terecht?

Doordeweeks overdag:

Bel uw huisarts. Uw huisarts heeft vaak een keuzemenu waarin u kunt kiezen voor spoedgevallen. Zo krijgt u snel iemand aan de lijn die u kan helpen. Na een aantal vragen van de huisartsassistent(e) zal eventueel een spoedafspraak voor u ingepland worden. Of u wordt direct doorverwezen naar de spoedeisende hulp. In ernstige gevallen kan er ook een ambulance voor u ingezet worden.

’s Avonds, ’s nachts en in het weekend:

Bel uw dichtstbijzijnde huisartsenpost als u denkt dat de hulp niet langer kan wachten. U krijgt iemand aan de lijn die u een aantal vragen stelt om in te schatten hoe dringend uw situatie is. Zij vertellen u of u zelf iets kunt doen, langs moet komen bij de huisartsenpost of spoedeisende hulp of eventueel moet worden opgehaald door de ambulance.

Levensbedreigend:

Bel 112 als u denkt dat uzelf of iemand in uw omgeving zich in een acute levensbedreigende situatie bevindt. Hierbij hoeft u geen contact op te nemen met uw huisarts of de huisartsenpost.


Vergoeding eerste hulp

Eerste hulp wordt altijd vergoed door uw zorgverzekering. Hieronder valt hulp bij de huisarts, de huisartsenpost en de spoedeisende hulp in het ziekenhuis (EHBO). Spoedeisende hulp in het ziekenhuis valt onder medisch specialistische zorg en kan snel in kosten oplopen. Voor medisch specialistische zorg betaalt u eigen risico. Is het niet levensbedreigend? Kijk dan naar uw andere opties.

Huisartsenzorg is vrijgesteld van het eigen risico. Is uw situatie niet levensbedreigend? Bel dan altijd eerst even met uw huisarts of de huisartsenpost. Deze kunnen u vaak al helpen. En het kan u een hoop geld schelen.


Kies voor een zorgverzekering 
met vergoedingen die bij u passen

Kies mijn zorgverzekering

commerciele banner zorg

Kies voor een zorgverzekering 
met vergoedingen die bij u passen

Kies mijn zorgverzekering

Uw zorgverzekering in 2024
 

Zorgverlener vinden

In de UnitedConsumers Zorgzoeker vindt u alle zorgverleners bij u in de buurt.

> Vind een zorgverlener

 

Onze zorgverzekeringen

Wij bieden verschillende soorten zorgverzekeringen aan, zodat er altijd een pakket is dat bij u past.

> Bekijk zorgverzekeringen

 

 

Terug naar alle vergoedingen