Vergoeding sterilisatie vrouw

Sterilisatie is een effectieve anticonceptiemethode. Zowel mannen als vrouwen kunnen zich laten steriliseren met onvruchtbaarheid als gevolg. De kosten voor een sterilisatie kunnen uit een aanvullende verzekering vergoed worden.

Sterilisatie vrouw vergoeding uit aanvullende verzekering

Een sterilisatie van de vrouw wordt niet vergoed uit de basisverzekering. Wel is het mogelijk om een aanvullende verzekering af te sluiten. De sterilisatie wordt dan vaak volledig vergoed, tenzij de kosten heel erg oplopen. Dan geldt er een maximum bedrag.

Om de sterilisatie vergoed te krijgen, heeft u een verwijzing van uw huisarts nodig. De ingreep valt niet onder het eigen risico.

Sterilisatie vrouw kosten

De sterilisatie van een vrouw is complexer dan die van een man. Hierdoor is de sterilisatie van de vrouw ook duurder – gemiddeld ligt dit tussen de 1.200 en 1.500 euro. Wij adviseren u om van tevoren te informeren bij het ziekenhuis naar de precieze kosten van een sterilisatie van een vrouw, omdat er veel prijsverschil kan zitten tussen zorgverleners.

Sterilisatie vrouw

Bij een sterilisatie van de vrouw worden de eileiders onder narcose afgesloten. Hierdoor kunnen zaadcellen de eicel niet meer bereiken en kan er geen bevruchting plaatsvinden. De sterilisatie van de vrouw is een van de meest betrouwbare anticonceptiemethoden, hoewel er geen 100% garantie is dat de vrouw nooit meer zwanger kan worden. 2 tot 5 van de 1.000 vrouwen wordt toch zwanger na een sterilisatie.