Sterilisatie man vergoeding

Sterilisatie - voor vrouwen of mannen - is een betrouwbare manier om zwangerschap te voorkomen. Echter is het vrij kostbaar. Daarom is het fijn als u een sterilisatie (man) vergoeding krijgt vanuit uw zorgverzekering. In veel gevallen krijgt u sterilisatie vergoed uit een aanvullende verzekering.

 
Sterilisatie vergoeding uit basisverzekering
 
Vergoeding uit aanvullende verzekering
 
Eigen risico van toepassing
 
Verwijsbrief nodig
 
Gecontracteerde zorgverlener voor volledige vergoeding

Sterilisatie man vergoeding

Wanneer een man gesteriliseerd wordt, heet dit een vasectomie. Dit is een kleine ingreep waarbij de zaadleiders weggehaald worden of afgesloten worden. Dit zorgt ervoor dat de zaadcellen niet meer naar buiten kunnen en voorkomt op deze manier dus een zwangerschap.

Sterilisatie man vergoeding uit aanvullende verzekering

Sterilisatie wordt niet vergoed uit de basisverzekering. De sterilisatie vergoeding kan wel uit een aanvullende verzekering komen. Sterilisaties zijn erg kostbaar. Het is dus aan te raden om u hiervoor aanvullend te verzekeren.

Aanvullende verzekering Sterilisatie man vergoeding
VGZ Aanvullend Beter Sterilisatie man vergoeding: € 800,-
VGZ Aanvullend Best Sterilisatie man vergoeding: € 800,-
VGZ Single/Duo Uitgebreid Sterilisatie man vergoeding: € 800,-
VGZ Gezin Uitgebreid

Sterilisatie man vergoeding: € 800,-

Kosten sterilisatie man

Een sterilisatie bij een man is een vrij kleine ingreep en komt daardoor qua kosten uit tussen de € 350 en € 400. Een sterilisatie bij een vrouw is een stuk kostbaarder met prijzen die variëren tussen € 1.300 en € 1.500.