Contact
Mijn UnitedConsumers

Vergoeding steunpessarium

Medische hulpmiddelen worden soms vergoed door uw zorgverzekering. Indien u een dergelijk hulpmiddel nodig heeft, raden wij u aan om bij uw verzekeraar na te kijken hoe u hiervoor verzekerd bent. Een steunpessarium wordt bijvoorbeeld niet uit de basisverzekering vergoed, maar er zijn wel aanvullende verzekeringen die u tegemoet komen in de kosten.


Vergoeding steunpessarium uit aanvullende verzekering

Een vergoeding voor een steunpessarium valt niet onder de basisverzekering, maar het is wel mogelijk om u aanvullend te verzekeren tegen deze kosten. Met een aanvullende verzekering ontvangt u een budget dat u kunt gebruiken voor de aanschaf van medische hulpmiddelen zoals een steunpessarium. De vergoeding van een steunpessarium gaat niet van het eigen risico af.

Kiest u voor een dergelijke aanvullende verzekering, houd er dan wel rekening mee dat het maximale budget geldt voor alle hulpmiddelen. Heeft u nog andere hulpmiddelen nodig, dan moeten deze ook van dit bedrag vergoed worden. Wanneer het budget op is, betaalt u zelf de kosten.

Steunpessarium

Een steunpessarium is een hulpmiddel voor vrouwen en het biedt uitkomst bij een verzakking van de blaas of de baarmoeder. Deze ring duwt de verzakking terug waardoor de blaas of baarmoeder op de normale plaats blijft. De klachten zullen hierdoor verminderen en/of verdwijnen.


Zorgverlener vinden

Zorgverlener vinden

In de UC Zorgzoeker vindt u alle zorgverleners bij u in de buurt. Wel zo fijn!

> Vind een zorgverlener

 

UnitedConsumers zorgverzekering door VGZ

Onze zorgverzekeringen

Wij bieden verschillende soorten zorgverzekeringen aan, zodat er altijd een pakket is dat bij u past.

> Bekijk zorgverzekeringen

 

Alle vergoedingen

Meer vergoedingen

Overgangsconsulente
Anticonceptie
Hulpmiddelen