Contact
Mijn UnitedConsumers

Vergoeding steunpessarium

Medische hulpmiddelen worden soms vergoed door de zorgverzekering. Indien je een dergelijk hulpmiddel nodig hebt, raden wij je aan om bij je verzekeraar na te kijken hoe je hiervoor verzekerd bent. Een steunpessarium wordt bijvoorbeeld niet uit de basisverzekering vergoed, maar er zijn wel aanvullende verzekeringen die je tegemoet komen in de kosten.


Vergoeding steunpessarium uit aanvullende verzekering

Een vergoeding voor een steunpessarium valt niet onder de basisverzekering, maar het is wel mogelijk om je aanvullend te verzekeren tegen deze kosten. Met een aanvullende verzekering ontvang je een budget dat je kunt gebruiken voor de aanschaf van medische hulpmiddelen zoals een steunpessarium. De vergoeding van een steunpessarium gaat niet van het eigen risico af.

Kies je voor een dergelijke aanvullende verzekering, houd er dan wel rekening mee dat het maximale budget geldt voor alle hulpmiddelen. Heb je nog andere hulpmiddelen nodig, dan moeten deze ook van dit bedrag vergoed worden. Wanneer het budget op is, betaal je zelf de kosten.


Steunpessarium

Een steunpessarium is een hulpmiddel voor vrouwen en het biedt uitkomst bij een verzakking van de blaas of de baarmoeder. Deze ring duwt de verzakking terug waardoor de blaas of baarmoeder op de normale plaats blijft. De klachten zullen hierdoor verminderen en/of verdwijnen.


Zorgverlener vinden

In de UnitedConsumers Zorgzoeker vind je alle zorgverleners bij jou in de buurt.

> Vind een zorgverlener

 

Onze zorgverzekeringen

Wij bieden verschillende soorten zorgverzekeringen aan, zodat er altijd een pakket is dat bij je past.

> Bekijk zorgverzekeringen

 

Meer vergoedingen

Overgangsconsulente
Anticonceptie
Hulpmiddelen

 

 

Terug naar alle vergoedingen