Steunzolen vergoeding

Wanneer u steunzolen nodig heeft, kunt u hiervoor een vergoeding krijgen vanuit een aanvullende verzekering. Steunzolen zijn vaak erg prijzig, waardoor een vergoeding vanuit de zorgverzekering vaak gewenst is.

kruisje Vergoeding uit basisverzekering
vinkje Vergoeding uit aanvullende verzekering
kruisje Eigen risico van toepassing
kruisje Verwijsbrief
vinkje Gecontracteerde zorgverlener voor volledige vergoeding

Worden steunzolen vergoed?

De steunzolen vergoeding komt dus niet uit de basisverzekering. Om een vergoeding voor steunzolen te krijgen is een aanvullende verzekering nodig. U krijgt dan een budget waaruit de reparatie en de aanschaf van de steunzolen vergoed worden. Zijn de steunzolen duurder dan de hoogte van de vergoeding? Dan betaalt u het verschil zelf.

Vergoeding steunzolen kind

Heeft u een aanvullende verzekering met een vergoeding voor steunzolen en staat uw kind bij u op de polis? Dan krijgt uw kind dezelfde vergoeding als u.

Vergoeding van steunzolen vanuit de aanvullende verzekering

Steunzolen, inlegzolen en therapiezolen worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Deze vergoeding kan bij VGZ oplopen tot € 125,- per kalenderjaar. Bewuzt heeft geen aanvullende optie voor steunzolen.

VGZ Aanvullend Goed: € 70,- per kalenderjaar
VGZ Aanvullend Beter: € 125,- per kalenderjaar
VGZ Aanvullend Best: € 125,- per kalenderjaar
VGZ Jong Basis Pakket: geen vergoeding
VGZ Jong Uitgebreid Pakket: geen vergoeding
VGZ Single/Duo Basis Pakket: geen vergoeding
VGZ Single/Duo Uitgebreid Pakket: € 125,- per kalenderjaar
VGZ Gezin Basis Pakket: geen vergoeding
VGZ Gezin Uitgebreid Pakket: € 125,- per kalenderjaar
VGZ Vitaal Basis Pakket:   geen vergoeding
VGZ Vitaal Uitgebreid Pakket:   € 125,- per kalenderjaar

Steunzolen eigen risico

Op de vergoeding van zorg uit de aanvullende verzekering is het eigen risico niet van toepassing. U betaalt bij steunzolen dus geen eigen risico. Zijn uw steunzolen duurder dan uw vergoeding? Dan betaalt u het verschil wel zelf.

Steunzolen verwijsbrief

Voor het laten aanmeten van steunzolen heeft u geen verwijsbrief nodig. Heeft u steunzolen nodig, dan krijgt u hier dus een vergoeding voor, ongeact of uw hiervoor een verwijzing heeft gekregen of niet.

Wat zijn steunzolen?

Steunzolen worden ook wel inlegzolen, correctiezolen, inlays of zooltjes genoemd. Een steunzool is een voetbed dat u in uw schoen legt om uw voeten te ondersteunen. Steunzolen zijn belangrijk voor mensen met voetafwijkingen of met pijn aan de knieën, rug, heupen of gewrichten.

Vaak wordt iemand bij klachten door de huisarts of fysiotherapeut doorgestuurd naar een podotherapeut. U kunt ook op eigen initiatief naar een orthopedisch schoenmaker of podotherapeut gaan.

Waar kunt u naartoe voor steunzolen?

Voor de maximale steunzolen vergoeding gaat u naar een orthopedisch schoenmaker (SEMH-OSB), een orthopedische werkplaats (SEMH-OIM) of naar een podotherapeut of podoposturaaltherapeut waar VGZ een contract mee heeft.