Zorgverzekering 2021

Uw geboortedatum:

Vergoeding voor steunzolen

Steunzolen worden helaas niet vergoed uit de basisverzekering. Maar een aanvullende verzekering kan u wel uitkomst bieden bij de aanschaf van (nieuwe) steunzolen. Steunzolen kunnen u helpen de voetstand en uw looppatroon te verbeteren. Als u dit nodig heeft, is het prettig om te weten dat u met een aanvullende verzekering (mogelijk) recht heeft op een steunzolen vergoeding.

Worden steunzolen vergoed?

Om een vergoeding voor steunzolen te krijgen is een aanvullende verzekering nodig. U krijgt met een aanvullende verzekering een budget waaruit de reparatie en de aanschaf van de steunzolen vergoed wordt. Zijn de steunzolen duurder dan de hoogte van de vergoeding? Dan betaalt u het verschil in kosten zelf.

Vergoeding steunzolen kind

Heeft u een aanvullende verzekering met een vergoeding voor steunzolen en staat uw kind bij u op de polis? Dan is de vergoeding voor steunzolen voor uw kind hetzelfde als voor u. Heeft uw kind dus steunzolen nodig? Dan is het belangrijk dat u daarvoor een aanvullende verzekering afsluit.

Wat kosten steunzolen?

Steunzolen zijn een stukje kostbaarder dan gewone inlegzooltjes. U kunt dan ook denken aan een prijs van zo'n € 100,- tot € 200,- per paar steunzolen. De prijs van steunzolen verschilt per persoon, aangezien een steunzool volledig op maat gemaakt moet worden voor uw voet. Hierdoor kan de vorm, maar ook het materiaalverbruik verschillen. Dit heeft allemaal invloed op de prijs. Een vergoeding voor steunzolen is dan dus wel zo prettig!

Waar kunt u naartoe voor steunzolen?

Voor de maximale steunzolen vergoeding gaat u naar een orthopedisch schoenmaker (SEMH-OSB), een orthopedische werkplaats (SEMH-OIM) of naar een podotherapeut of podoposturaaltherapeut waar VGZ een contract mee heeft.

 
Terug naar boven