Steunzolen vergoeding

Wanneer u steunzolen nodig heeft, kunt u hiervoor een vergoeding krijgen vanuit een aanvullende verzekering. Steunzolen zijn vaak erg prijzig, waardoor een vergoeding vanuit de zorgverzekering goed van pas komt.

Vaak wordt iemand bij klachten door de huisarts of fysiotherapeut doorgestuurd naar een podotherapeut. U kunt ook op eigen initiatief naar een orthopedisch schoenmaker of podotherapeut gaan.

Worden steunzolen vergoed?

De steunzolen vergoeding komt niet uit de basisverzekering. Om een vergoeding voor steunzolen te krijgen is een aanvullende verzekering nodig. U krijgt dan een budget waaruit de reparatie en de aanschaf van de steunzolen vergoed wordt. Zijn de steunzolen duurder dan de hoogte van de vergoeding? Dan betaalt u het verschil zelf.

Vergoeding steunzolen kind

Heeft u een aanvullende verzekering met een vergoeding voor steunzolen en staat uw kind bij u op de polis? Dan krijgt uw kind dezelfde vergoeding als u.

Waar kunt u naartoe voor steunzolen?

Voor de maximale steunzolen vergoeding gaat u naar een orthopedisch schoenmaker (SEMH-OSB), een orthopedische werkplaats (SEMH-OIM) of naar een podotherapeut of podoposturaaltherapeut waar VGZ een contract mee heeft.