Zorgverzekering 2021

Uw geboortedatum:

Vergoeding thuis bevallen

Als u ervoor kiest om thuis te bevallen, is het goed om te weten hoe dit - wat betreft de zorgkosten - geregeld is door uw zorgverzekering. U wilt in deze bijzondere periode immers niet voor financiële verrassingen komen te staan. Hieronder leest u meer over uw zorgverzekering van UC en thuis bevallen.

Thuisbevalling vergoeding

Via het UnitedConsumers ZorgCollectief wordt een thuisbevalling volledig vergoed. Dit geldt voor zowel de voorzorg als de nazorg. Een thuisbevalling is namelijk opgenomen in het basispakket. Het is dus niet nodig om hier een aanvullende verzekering voor af te sluiten.

Eigen risico en eigen bijdrage

Een thuisbevalling is vrijgesteld van het eigen risico. De kosten hiervan worden dus volledig vergoed door uw zorgverzekering. Ook wordt er geen eigen bijdrage in rekening gebracht wanneer u ervoor kiest om thuis te bevallen.

Overige vergoedingen bij een bevalling

Als u zwanger bent en gaat bevallen, krijgt u te maken met medische kosten die u anders niet heeft. Denk maar aan onderzoeken en eventuele extra zorg. Gelukkig kunt u zich hier goed voor verzekeren. Op onze informatiepagina over zwangerschap leest u welke vergoedingen er nog meer mogelijk zijn als u zwanger bent.

Terug naar boven