Goedkope zorgverzekering 2022

Uw geboortedatum:

Vergoeding verpleeghulpmiddelen

Verpleeghulpmiddelen stellen u in staat om mobiel te blijven of maken het mogelijk dat anderen voor u zorgen – bijvoorbeeld na een ziekenhuisverblijf of wanneer u dit zelf niet meer goed kunt. Deze verpleeghulpmiddelen worden vergoed door uw zorgverzekering.

Verpleeghulpmiddelen uit de basisverzekering

Er is een volledige vergoeding voor verpleeghulpmiddelen. Deze komt uit de basisverzekering en wordt niet meegeteld voor het eigen risico. Verpleeghulpmiddelen die vergoed worden zijn:

  • Hulpmiddelen waarmee u zich makkelijker kunt bewegen of verplaatsen, zoals een rolstoel, patiëntenlift of drempelhulp.
  • Hulpmiddelen waarmee u op bed verpleegd of verzorgd kunt worden, zoals een bedverhoger, infuusstandaard of glijlaken.

U krijgt de verpleeghulpmiddelen vergoed wanneer u deze korter dan 26 weken nodig heeft. Als u de verpleeghulpmiddelen langer nodig heeft, moet u contact opnemen met het WMO-loket van uw gemeente.

Zelfs de beste zorgverzekering
kan goedkoper

Met een zorgverzekering van UnitedConsumers bespaart u maandelijks op uw vaste lasten. Dat wilt u toch ook? Vul uw geboortedatum in en ontdek direct de nieuwe premie van uw zorgverzekering in 2022!

Zorgverzekering afsluiten


Uw geboortedatum:
   

Vergoeding vanaf 26 weken via WMO

Als u de verpleeghulpmiddelen langer nodig heeft dan 26 weken, kunt u hiervoor een vergoeding uit de WMO krijgen. Deze kunt u aanvragen via het WMO-loket van uw gemeente. De vergoeding van verpleeghulpmiddelen loopt in dat geval niet langer via uw zorgverzekering.

Terug naar boven