Contact
Mijn UnitedConsumers

Ziekenhuis vergoeding

Vanuit de UnitedConsumers door VGZ zorgverzekeringen krijgt u de kosten in het ziekenhuis vergoed. Bekijk hieronder hoe de vergoeding voor het ziekenhuis geregeld is.

 

Vergoeding ziekenhuis


Ziekenhuis vergoeding

U krijgt een bezoek aan het ziekenhuis vergoed uit uw basisverzekering. Voor ziekenhuiszorg heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts, tenzij het om een spoedgeval gaat. Bekijk hier de inhoud van de ziekenhuis vergoeding.

Eigen risico ziekenhuis

Op de meeste zorg uit de basisverzekering is het eigen risico van toepassing voor iedereen van 18 jaar of ouder. Ook voor ziekenhuiszorg betaalt u eigen risico. Medisch specialistische zorg valt ook onder ziekenhuiszorg. Voor de kosten van een medisch specialist geldt het eigen risico dus ook.

Let op: Ziekenhuistarieven kunnen hoog zijn. Heeft u een vrijwillig eigen risico? Dan betaalt u eigen risico tot het bedrag dat u gekozen heeft. 

Bij een operatie wordt het eigen risico over het algemeen helemaal verbruikt door de hoge kosten die hierbij komen kijken. Verwacht u een operatie of andere dure behandeling nodig te hebben? Dan is het verstandig om geen vrijwillig eigen risico af te sluiten.

Huisarts of ziekenhuis?

Het is niet altijd gemakkelijk bepalen of u naar de huisarts of het ziekenhuis moet. Het is verstandig om eerst uw huisarts te raadplegen. Wanneer gaat u naar de huisarts en wanneer naar het ziekenhuis?

  • Klachten zonder levensbedreigende omstandigheden: huisarts. Doordeweeks overdag kunt u gewoon uw huisarts bellen voor advies en eventueel behandeling. Heeft u klachten en is het avond of weekend? Dan kunt u de dichtstbijzijnde huisartsenpost bellen. Zij bepalen of uw klachten ernstig genoeg zijn om naar de huisartsenpost of de spoedeisende hulp te komen.
  • Levensbedreigend: In geval van een acute levensbedreigende situatie belt u altijd 112 of gaat u naar de eerste hulp. Hierbij hoeft u natuurlijk geen contact op te nemen met uw huisarts of de huisartsenpost.

Zorgverlener vinden

Zorgverlener vinden

In de UC Zorgzoeker vindt u alle zorgverleners bij u in de buurt. Wel zo fijn!

> Vind een zorgverlener

 

UnitedConsumers zorgverzekering door VGZ

Onze zorgverzekeringen

Wij bieden verschillende soorten zorgverzekeringen aan, zodat er altijd een pakket is dat bij u past.

> Bekijk zorgverzekeringen

 

Alle vergoedingen

Meer vergoedingen

Spoedeisende hulp
Medisch specialist
Huisarts