Contact
Mijn UnitedConsumers

Ziekenhuis vergoeding

Vanuit je basisverzekering krijg je de kosten in het ziekenhuis vergoed. Bekijk hieronder hoe de vergoeding voor het ziekenhuis geregeld is.

 

Vergoeding ziekenhuis


Ziekenhuis vergoeding

Je krijgt een bezoek aan het ziekenhuis vergoed uit je basisverzekering. Voor ziekenhuiszorg heb je een verwijzing nodig van je huisarts, tenzij het om een spoedgeval gaat. Bekijk hier de inhoud van de ziekenhuis vergoeding.


Eigen risico ziekenhuis

Op de meeste zorg uit de basisverzekering is het eigen risico van toepassing voor iedereen van 18 jaar of ouder. Ook voor ziekenhuiszorg betaal je eigen risico. Medisch specialistische zorg valt ook onder ziekenhuiszorg. Voor de kosten van een medisch specialist geldt het eigen risico dus ook.

Let op: Ziekenhuistarieven kunnen hoog zijn. Heb je een vrijwillig eigen risico? Dan betaal je eigen risico tot het bedrag dat je gekozen hebt. 

Bij een operatie wordt het eigen risico over het algemeen helemaal verbruikt door de hoge kosten die hierbij komen kijken. Verwacht je een operatie of andere dure behandeling nodig te hebben? Dan is het verstandig om geen vrijwillig eigen risico af te sluiten.


Huisarts of ziekenhuis?

Het is niet altijd gemakkelijk bepalen of je naar de huisarts of het ziekenhuis moet. Het is verstandig om eerst je huisarts te raadplegen. Wanneer ga je naar de huisarts en wanneer naar het ziekenhuis?

  • Klachten zonder levensbedreigende omstandigheden: huisarts. Doordeweeks overdag kun je gewoon je huisarts bellen voor advies en eventueel behandeling. Heb je klachten en is het avond of weekend? Dan kun je de dichtstbijzijnde huisartsenpost bellen. Zij bepalen of je klachten ernstig genoeg zijn om naar de huisartsenpost of de spoedeisende hulp te komen.
  • Levensbedreigend: In geval van een acute levensbedreigende situatie bel je altijd 112 of ga je naar de eerste hulp. Hierbij hoef je natuurlijk geen contact op te nemen met je huisarts of de huisartsenpost.

Zorgverlener vinden

In de UnitedConsumers Zorgzoeker vind je alle zorgverleners bij jou in de buurt.

> Vind een zorgverlener

 

Onze zorgverzekeringen

Wij bieden verschillende soorten zorgverzekeringen aan, zodat er altijd een pakket is dat bij je past.

> Bekijk zorgverzekeringen

 

Meer vergoedingen

Spoedeisende hulp
Medisch specialist
Huisarts

 

 

Terug naar alle vergoedingen