Zorghotel vergoeding

Wanneer u geopereerd bent in het ziekenhuis kunt u ervoor kiezen om te revalideren in een zorghotel. Een fijne omgeving waar u goed geholpen wordt. Dit kunt u mogelijk vergoed krijgen vanuit uw zorgverzekering. Op deze pagina leggen wij u uit waar u recht op heeft en hoe u een vergoeding voor een zorghotel kunt krijgen.

Wat is een zorghotel?

Ziekenhuizen ontslaan patiënten zo snel mogelijk na een operatie om de kosten laag te houden. Een zorghotel is een tussenoplossing voor patiënten die nog niet zelfstandig thuis kunnen verblijven na de operatie. U kunt in een zorghotel herstellen van uw behandeling of operatie en weer fit worden. Naast hotelfaciliteiten biedt een zorghotel namelijk ook 24 uur per dag professionele zorg.

Zorghotel vergoeding basisverzekering

Een verblijf in het zorghotel wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering. U betaalt voor een overnachting in het zorghotel dus ook geen eigen risico. U krijgt de vergoeding voor het verblijven in een zorghotel alleen vergoed uit een aanvullende verzekering. De kosten voor de zorg (dus niet voor het verblijf) worden vaak wel vergoed vanuit de basisverzekering.

Zorghotel vergoeding aanvullende verzekering

De zorghotel vergoeding voor het verblijf kunt u dus alleen uit de aanvullende verzekering krijgen. In enkele gevallen regelt het ziekenhuis een zorghotel wanneer zij dit noodzakelijk vinden. In deze situatie valt de vergoeding voor het zorghotel onder ziekenhuiszorg.Wat wordt niet vergoed?

Zijn de kosten van uw verblijf meer dan € 100,- per dag of komt u in totaal over het maximum budget heen? Dan betaalt u het verschil zelf. Overleg daarom eerst met uw zorghotel wat de verwachte kosten zijn. Zo komt u niet voor verrassingen en onverwachte kosten te staan.