Zorghotel vergoeding

Wanneer u geopereerd bent in het ziekenhuis, kunt u ervoor kiezen om te revalideren in een zorghotel. Een fijne omgeving, waar u goed geholpen wordt. Dit kunt u mogelijk vergoed krijgen vanuit uw zorgverzekering.

kruisje Vergoeding uit basisverzekering
vinkje Vergoeding uit aanvullende verzekering
kruisje Eigen risico van toepassing
kruisje Verwijsbrief
vinkje Gecontracteerde zorgverlener voor volledige vergoeding

Wat is een zorghotel?

Ziekenhuizen ontslaan patiënten zo snel mogelijk na een operatie om de kosten laag te houden. Een zorghotel is de oplossing tussen het ziekenhuis en eigen huis. U kunt in een zorghotel herstellen van uw behandeling of operatie en weer fit worden. Naast hotelfaciliteiten biedt een zorghotel namelijk ook 24 uur per dag professionele zorg. Het gaat vaak om mensen die nog niet direct vanuit het ziekenhuis naar huis kunnen of willen.

Vergoeding van een zorghotel

Een zorghotel wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering, maar wel vanuit alle VGZ aanvullende verzekeringen, met uitzondering van het VGZ Jong Basis Pakket. U krijgt een vergoeding van maximaal € 100,- per dag en er is een maximum budget per jaar vastgesteld. Dit maximum budget per jaar is afhankelijk van de soort aanvullende verzekering die u heeft.

In enkele gevallen regelt het ziekenhuis een zorghotel omdat het ziekenhuis dit noodzakelijk vindt. In deze situatie regelt het ziekenhuis ook direct de betaling en krijgt u het dus volledig vergoed door het ziekenhuis.

Het eigen risico

Op de vergoeding van een zorghotel is geen eigen risico van toepassing.

Verwijzing nodig?

Voor de vergoeding van een zorghotel heeft u geen verwijzing nodig. Wel is het noodzakelijk dat u vanuit het ziekenhuis naar een zorghotel gaat. Vraag voor uw behandeling of operatie informatie op bij uw ziekenhuis en zorghotel.

Gecontracteerd zorghotel

VGZ heeft zorghotels getest op kwaliteit en alleen met de beste zorghotels heeft VGZ een contract gesloten. Kies een zorghotel met een contract zodat u zeker bent van de beste zorg en een volledige vergoeding.

Wat wordt niet vergoed?

Zijn de kosten hoger dan € 100,- per dag en in het totaal hoger dan het maximum bedrag dat voor het hele jaar is vastgesteld? Dan moet u dat bedrag boven dit maximum zelf betalen. Overleg daarom eerst met uw zorghotel wat de kosten zullen zijn zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Goedkope VGZ zorgverzekering

Sluit direct uw goedkope VGZ zorgverzekering af. Het UnitedConsumers ZorgCollectief geeft namelijk 10% korting op de VGZ zorgverzekering of een scherpe premie op uw Bewuzt zorgverzekering. U krijgt simpelweg maandelijks geld terug, wat u ongetwijfeld aan leukere dingen kunt besteden dan aan uw zorgverzekering. Geen gedoe, wel het voordeel.

Bereken uw voordeel

Lees ook

Vergoeding PGB
Vergoeding thuiszorg
Vergoeding spoedeisende hulp