Zorghotel vergoeding

Wanneer u geopereerd bent in het ziekenhuis kunt u ervoor kiezen om te revalideren in een zorghotel. Een fijne omgeving waar u goed geholpen wordt. Dit kunt u mogelijk vergoed krijgen vanuit uw zorgverzekering. Op deze pagina leggen wij u uit waar u recht op heeft en hoe u een vergoeding voor een zorghotel kunt krijgen.

 
Zorghotel vergoeding uit basisverzekering
 
Vergoeding uit aanvullende verzekering
 
Eigen risico van toepassing
 
Gecontracteerde zorgverlener voor volledige vergoeding

Wat is een zorghotel?

Ziekenhuizen ontslaan patiënten zo snel mogelijk na een operatie om de kosten laag te houden. Een zorghotel is een tussenoplossing voor patiënten die nog niet zelfstandig thuis kunnen verblijven na de operatie. U kunt in een zorghotel herstellen van uw behandeling of operatie en weer fit worden. Naast hotelfaciliteiten biedt een zorghotel namelijk ook 24 uur per dag professionele zorg.

Zorghotel vergoeding basisverzekering

Een verblijf in het zorghotel wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering. U betaalt voor een overnachting in het zorghotel dus ook geen eigen risico. U krijgt de vergoeding voor het verblijven in een zorghotel alleen vergoed uit een aanvullende verzekering. De kosten voor de zorg (dus niet voor het verblijf) worden vaak wel vergoed vanuit de basisverzekering. U betaalt geen eigen risico of eigen bijdrage over de vergoeding voor het verblijf in een zorghotel.

Zorghotel vergoeding aanvullende verzekering

De zorghotel vergoeding kunt u alleen uit de aanvullende verzekering krijgen. Bewuzt biedt geen aanvullende opties met een zorghotel vergoeding, VGZ biedt wel verschillende opties. In enkele gevallen regelt het ziekenhuis een zorghotel wanneer zij dit noodzakelijk vinden. In deze situatie valt de vergoeding voor het zorghotel onder ziekenhuiszorg.

U krijgt vanuit de aanvullende verzekering een vergoeding van maximaal € 100,- per dag tot de maximale vergoeding bereikt is. Hoeveel budget u heeft, hangt af van welke aanvullende verzekering u heeft. Per aanvullende verzekering van VGZ heeft u een budget van:

Aanvullende verzekering Zorghotel vergoeding
VGZ Aanvullend Goed € 1000,-
VGZ Aanvullend Beter € 1500,-
VGZ Aanvullend Best            € 2000,-
VGZ Single/Duo Basis € 1000,-
VGZ Single/Duo Uitgebreid € 1000,-
VGZ Gezin Basis € 1000,-
VGZ Gezin Uitgebreid € 1000,-
VGZ Vitaal Basis € 1000,-
VGZ Vitaal Uitgebreid € 1000,-

Verwijzing zorghotel nodig

Voor de vergoeding van een zorghotel heeft u geen verwijzing nodig. Wel is het noodzakelijk dat u vanuit het ziekenhuis naar een zorghotel gaat. Vraag daarom voorafgaand aan uw behandeling of operatie informatie op bij uw ziekenhuis en het zorghotel. Zo weet u zeker dat u terecht kunt bij het betreffende zorghotel.

Gecontracteerd zorghotel

VGZ heeft zorghotels getest op kwaliteit en heeft alleen met de beste zorghotels een contract gesloten. Kies een zorghotel met een contract zodat u verzekerd bent van de beste zorg en een volledige vergoeding. Gaat u naar een niet-gecontracteerd zorghotel dan krijgt u een kleiner deel van de kosten vergoed uit uw aanvullende verzekering.

Wat wordt niet vergoed?

Zijn de kosten van uw verblijf meer dan € 100,- per dag of komt u in totaal over het maximum budget heen? Dan betaalt u het verschil zelf. Overleg daarom eerst met uw zorghotel wat de verwachte kosten zijn. Zo komt u niet voor verrassingen en onverwachte kosten te staan.