Contact
Mijn UnitedConsumers

Adreswijziging zorgverzekering

U geeft uw verhuizing door bij de gemeente waar u gaat wonen. De gemeente past uw adres vervolgens aan in de Basisregistratie Personen (BRP) en geeft uw nieuwe adres door aan de zorgverzekeraar. U hoeft uw adreswijziging dus niet zelf door te geven aan de verzekeraar.


Adreswijziging bij UnitedConsumers

Wij bieden in samenwerking met VGZ onze eigen, unieke zorgverzekeringen aan. U sluit een zorgverzekering van UnitedConsumers (door VGZ) af en dat houdt in dat VGZ officieel uw zorgverzekeraar is. Zoals hierboven benoemd, wordt een adreswijziging automatisch doorgegeven aan de zorgverzekeraar. U hoeft uw adreswijziging dus niet door te geven bij VGZ.

In verband met privacy ontvangen wij uw adreswijziging niet van VGZ. Deze dient u zelf door te geven aan ons. Dit is belangrijk, want zonder het juiste adres kunt u geen (noodzakelijke) post meer van ons ontvangen.


Uw adreswijziging doorgeven

Bij een verhuizing kunt u uw nieuwe adresgegevens doorgeven aan onze klantenservice. Zij zullen ervoor zorgen dat uw nieuwe adres in onze administratie komt te staan. Onze WFT-gecertificeerde medewerkers helpen u graag! vraagteken

klantenservice


Adreswijziging zorgverzekering bij emigratie

Als u verhuist naar het buitenland, dan gelden er andere regels voor uw zorgverzekering. In sommige gevallen blijft u verzekerd met uw Nederlandse zorgverzekering en in andere gevallen dient u een zorgverzekering in uw nieuwe woonland af te sluiten.

> Meer over emigreren


zorgverlener

Zorgverleners bij u in de buurt

Bij een verhuizing komt u (vaak) in een nieuwe stad, wijk of buurt terecht. Het is dus wel zo fijn om te weten welke zorgverleners zich in uw nieuwe woonplaats bevinden. In de UC Zorgzoeker vindt u alle zorgverleners bij u in de buurt. 

Vind een zorgverlener


Gecontroleerd door onze specialist Nienke Wuits

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Nienke Wuits, specialist op het gebied van zorgverzekeringen. Nienke is sinds 2011 werkzaam bij UnitedConsumers.

| Laatst gecontroleerd op: 6-1-2023 |

nienke expert 3

Terug naar boven