Contact
Mijn UnitedConsumers

Gezinslid bijschrijven: uw kind bijschrijven op uw zorgverzekering

Is uw kindje geboren? Gefeliciteerd! U geeft uw kindje aan in de gemeente waar het is geboren. Hier heeft u 3 werkdagen de tijd voor. Daarnaast is het belangrijk dat uw kindje bijgeschreven wordt op de zorgverzekering. Naast een geboorte kunt u ook een andere reden hebben om een gezinslid bij te schrijven, bijvoorbeeld wanneer u samen met uw partner op één polis wilt staan.


Baby bijschrijven op de zorgverzekering

Tot vier maanden na de geboorte kunt u uw baby bijschrijven op uw zorgverzekering of die van uw partner. Schrijft u uw kind niet binnen vier maanden bij? Dan betaalt u zelf de gemaakte zorgkosten voor het kind, indien van toepassing. U kunt de geboorte doorgeven via onze klantenservice of via Mijn VGZ.


 

Geboorte doorgeven

U kunt de geboorte van uw kind aan ons doorgeven door contact op te nemen met onze klantenservice. Hiervoor hebben wij de volgende gegevens van uw kindje nodig: voorletter(s), achternaam, geslacht, geboortedatum en BSN nummer. Onze WFT-gecertificeerde medewerkers helpen u graag! vraagteken

klantenservice


 

Gezinslid bijschrijven

Meestal kunt u enkel aan het einde van het jaar een gezinslid bijschrijven. Het nieuwe gezinslid is dan vanaf 1 januari meeverzekerd. In de volgende gevallen kunt u tussentijds een gezinslid bijschrijven op de polis:

  • U wilt samen met uw partner op één polis.
  • U heeft een kindje gekregen en wilt de geboorte doorgeven.
  • Uw gezinslid is nog niet verzekerd, bijvoorbeeld wanneer deze uit het buitenland komt.
  • Uw gezinslid is momenteel medeverzekerde op een andere polis en u wilt dit gezinslid nu bij u op de polis zetten.

Goed om te weten: enkel de hoofdverzekerde kan een gezinslid bijschrijven op de polis. Daarnaast heeft u altijd het burgerservicenummer (BSN) van het gezinslid nodig dat u bij wilt schrijven op de polis. Neem contact met ons op of regel het bijschrijven van uw gezinslid online via Mijn VGZ.


Kinderen zijn gratis meeverzekerd

Tot 18 jaar zijn kinderen gratis meeverzekerd met een van de ouders. Uw kind heeft dezelfde zorgverzekering als de best verzekerde ouder op de polis. Er hoeft bovendien geen eigen risico betaald te worden over zorg voor kinderen tot 18 jaar.

Kinderen en de zorgverzekering


Gecontroleerd door onze specialist Nienke Wuits

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Nienke Wuits, specialist op het gebied van zorgverzekeringen. Nienke is sinds 2011 werkzaam bij UnitedConsumers.

| Laatst gecontroleerd op: 6-1-2023 |