Contact
Mijn UnitedConsumers

Accessoiresverzekering bij je autoverzekering

Bij het afsluiten van een autoverzekering kun je ervoor kiezen om je verzekering uit te breiden met een accessoiresverzekering. Zo zijn de toegevoegde accessoires aan de auto meeverzekerd.

Benieuwd of je huidige autoverzekering goedkoper kan? Vergelijk vandaag je autoverzekering en bespaar direct!

Autoverzekering vergelijken
 vink Altijd een gratis en vrijblijvende offerte

accessoires verzekering 

Wat is een accessoiresverzekering?

Een accessoiresverzekering is een aanvullende autoverzekering voor de accessoires die later zijn toegevoegd aan je auto. Heb je mooie speakers laten inbouwen? Of een trekhaak geïnstalleerd ter voorbereiding op je vakantie? Dan kun je deze accessoires verzekeren.

De accessoires die oorspronkelijk door de fabriek in de auto zijn gemonteerd, worden meegenomen in de nieuw-  en dagwaarde van de auto en zijn daarom meeverzekerd op je WA beperkt casco of WA casco (all risk) verzekering. Deze al aanwezige accessoires worden ook wel 'af-fabriek' accessoires genoemd. Hier hoef je dus geen accessoiresverzekering voor af te sluiten. 

Zijn accessoires meeverzekerd op de WA casco verzekering?

Het kan zijn dat de toegevoegde accessoires voor een klein gedeelte zijn meeverzekerd op je WA casco (all risk) verzekering. Het bedrag en de voorwaarden kunnen echter hiervoor verschillen per verzekeraar. Raadpleeg daarom de voorwaarden op je polisblad, of neem contact met ons op. 


 

Accessoires later toegevoegd

Heb je al een accessoiresverzekering afgesloten, en heb je later nog accessoires aan je auto toegevoegd? Geef dit dan wel door aan je autoverzekeraar. De verzekeraar zorgt er vervolgens voor dat ook de nieuwe accessoires meeverzekerd worden.


advies Goed om te weten

"Bij een accessoireverzekering gaat het om accessoires die later ingebouwd zijn in je auto. Onderdelen die niet 'vast' aan de auto zitten, zoals een navigatiesysteem of telefoonhouder aan je voorruit, vallen hier niet onder."

Jorg van Rijn - Expert in autoverzekeringen

jorg expert autoverzekeringen


 

Accessoiresverzekering afsluiten

Wil je graag een accessoiresverzekering afsluiten? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij helpen je graag!