Contact
Mijn UnitedConsumers

Accessoiresverzekering bij uw autoverzekering

Bij het afsluiten van een autoverzekering kunt u ervoor kiezen om uw verzekering uit te breiden met een accessoiresverzekering. Zo zijn de toegevoegde accessoires aan de auto meeverzekerd.

Benieuwd of uw huidige autoverzekering goedkoper kan? Vergelijk vandaag uw autoverzekering en bespaar direct!

Autoverzekering vergelijken
 vink Altijd een gratis en vrijblijvende offerte

accessoires verzekering 

Wat is een accessoiresverzekering?

Een accessoiresverzekering is een aanvullende autoverzekering voor de accessoires die later zijn toegevoegd aan uw auto. Heeft u mooie speakers laten inbouwen? Of een trekhaak geïnstalleerd ter voorbereiding op uw vakantie? Dan kunt u deze accessoires verzekeren.

De accessoires die oorspronkelijk door de fabriek in de auto zijn gemonteerd, worden meegenomen in de nieuw-  en dagwaarde van de auto en zijn daarom meeverzekerd op uw WA beperkt casco of WA casco (all risk) verzekering. Deze al aanwezige accessoires worden ook wel 'af-fabriek' accessoires genoemd. Hier hoeft u dus geen accessoiresverzekering voor af te sluiten. 

Zijn accessoires meeverzekerd op de WA casco verzekering?

Het kan zijn dat de toegevoegde accessoires voor een klein gedeelte zijn meeverzekerd op uw WA casco (all risk) verzekering. Het bedrag en de voorwaarden kunnen echter hiervoor verschillen per verzekeraar. Raadpleeg daarom de voorwaarden op uw polisblad, of neem contact met ons op. 


 

Accessoires later toegevoegd

Heeft u al een accessoiresverzekering afgesloten, en heeft u later nog accessoires aan uw auto toegevoegd? Geef dit dan wel door aan uw autoverzekeraar. De verzekeraar zorgt er vervolgens voor dat ook de nieuwe accessoires meeverzekerd worden.


 

Accessoiresverzekering afsluiten

Wilt u graag een accessoiresverzekering afsluiten? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij helpen u graag!


Gecontroleerd door onze specialist Jorg van Rijn

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Jorg van Rijn, specialist op het gebied van autoverzekeringen. Jorg is sinds 2011 werkzaam bij UnitedConsumers.

| Laatst gecontroleerd op: 14-6-2023 |

jorg expert autoverzekeringen