Vergelijk hier uw autoverzekering

NL

Accessoiresverzekering bij uw autoverzekering

Met een accessoiresverzekering zijn de accessoires die u zelf toevoegt aan uw auto meeverzekerd. Voor de accessoires die oorspronkelijk door de fabriek op of in uw auto zijn gemonteerd, hoeft u geen aparte verzekering af te sluiten. Wij vertellen u graag meer over de accessoiresverzekering.

 

Wat is een accessoiresverzekering?

Een accessoiresverzekering is, zoals de naam al zegt, een aanvullende autoverzekering voor de accessoires die later zijn toegevoegd aan uw auto. Heeft u mooie speakers laten inbouwen? Of een trekhaak geïnstalleerd ter voorbereiding op uw vakantie? Dan is het wel fijn wanneer deze accessoires zijn verzekerd. Zeker omdat accessoires vaak niet goedkoop zijn!

De accessoires die oorspronkelijk door de fabriek in de auto zijn gemonteerd, worden meegenomen in de nieuw-  en dagwaarde van de auto en zijn daarom meeverzekerd op uw WA Beperkt Casco of WA Casco (All Risk) verzekering. Deze al aanwezige accessoires worden ook wel 'af-fabriek' accessoires genoemd.

Zijn accessoires meeverzekerd op de WA Casco verzekering?

Het kan zijn dat de toegevoegde accessoires voor een klein gedeelte zijn meeverzekerd op uw WA Casco (All Risk) verzekering. Echter kunnen het bedrag en de voorwaarden hiervoor verschillen per verzekeraar. Raadpleeg daarom de voorwaarden op uw polisblad, of neem contact met ons op. 


 

Accessoires later toegevoegd, wat nu? 

Heeft u al een accessoiresverzekering afgesloten, en heeft u later nog accessoires aan uw auto toegevoegd? Geef dit dan wel door aan uw autoverzekeraar - of aan ons als u via ons verzekerd bent! Zo zorgt u ervoor dat ook de nieuwe accessoires meeverzekerd zijn. 


 

Accessoiresverzekering afsluiten

Een accessoiresverzekering wordt niet standaard door iedere autoverzekeraar aangeboden. Wilt u graag een accessoiresverzekering afsluiten? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij kijken graag samen met u naar uw autoverzekering, en adviseren u hoe u het best en voordeligst verzekerd bent!

Contact opnemen

Terug naar boven