Vergelijk hier uw autoverzekering

Bestelautoverzekering

Een auto met een ‘grijs kenteken’ dat met een ‘B’ of een ‘V’ begint noemen we een bestelauto. Voor dit type auto kunt u op de website van UnitedConsumers geen Premie-Check doen om autoverzekeringen te vergelijken. Dit wil niet zeggen dat u geen autoverzekering voor uw bestelauto kunt afsluiten.

Bestelautoverzekering afsluiten

Neem contact met ons op als u een goedkope autoverzekering voor uw bestelauto wilt afsluiten. Samen met u maken we een passende offerte. U kunt ons bereiken op 040 235 05 60 en via auto@unitedconsumers.com. Zo doen we dat.

Uitzonderingen

Twee uitzonderingen waarbij de autoverzekeraar uw bestelauto niet verzekert:

  • Koeriersdiensten, taxi of ander personenvervoer
  • Bestelauto’s zwaarder dan 3500 kg

Bij een bestelautoverzekering kunt u de inzittenden optioneel meeverzekeren. Eventueel gereedschap en andere inhoud van de auto is niet meeverzekerd.

BTW aftrekbaar voor uw bestelautoverzekering

Wanneer u de auto zakelijk gebruikt kan vaak de BTW verrekend worden. Dit kan ook worden aangegeven in de offerte. Bij de premieberekening wordt hier dan rekening mee gehouden.

Kan ik kiezen voor iedere dekking?

Het is niet in iedere situatie mogelijk om een keuze te maken uit een WA dekking, WA Beperkt dekking of een WA Casco dekking. Dit heeft te maken met de dagwaarde van uw auto. Wanneer de dagwaarde van uw bestelauto minder is dan € 2.500, is het alleen mogelijk om voor een WA dekking te kiezen. Als de dagwaarde van uw bestelauto meer is dan € 20.000 kunt u bijvoorbeeld alleen voor een WA Casco dekking kiezen en niet voor een WA Beperkt Casco dekking.

Gegevens bestelauto

Wanneer u een bestelautoverzekering wilt afsluiten is het handig om de volgende gegevens bij de hand te hebben:

  1. Het kenteken.
  2. De dagwaarde.
  3. De schadevrije jaren.
  4. Het aantal gereden kilometers.
  5. Wilt u de bestelauto verzekeren inclusief of exclusief BTW?
  6. Welke dekkingsvorm kiest u: W.A., W.A. + Beperkt Casco en W.A. + Volledig Casco?
  7. De beveiligingsklasse: dit gebruiken sommige verzekeraars om de premie te bepalen. Controleer dus of uw bestelauto een beveiligingssysteem heeft.