Vergelijk hier uw autoverzekering

Bedrijfsauto verzekeren

Op zoek naar een zakelijke autoverzekering voor uw bedrijfsauto? Of wenst u uw bestelauto te verzekeren? U heeft geluk, want wij verzekeren graag uw bedrijfsauto of bestelauto! Op deze pagina vindt u meer informatie en leggen wij u uit hoe u uw bestelauto- of bedrijfsauto kunt verzekeren.

Wat valt onder een bestelauto of bedrijfsauto?

Een bedrijfsauto is een auto die wordt gebruikt voor zakelijke doeleinden. Dit kan zowel een bestelauto als een personenauto zijn.
Rijdt u elke dag naar uw werk en weer terug naar huis? Dan valt dit onder woon- werkverkeer. Rijdt u met uw personenauto ook geregeld naar zakelijke afspraken, dan kan dit wel een bedrijfsauto zijn.

Een bestelauto is een auto met een laadruimte. Een bestelauto vervoert vaak goederen of personen. Omdat een bestelauto mogelijk zwaarder geladen is, stijgt het risico voor de verzekeraar. Daarom wordt de verzekering berekend op basis van speciale bestelautotarieven. Hoe u een zakelijke of particuliere bestelautoverzekering afsluit, leest u verder op de pagina.

Grijs kenteken

Vroeger was een grijs kenteken letterlijk grijs gekleurd. Daarom heten de kentekenplaten nog steeds zo. Iedere bestelauto heeft een grijs kenteken. Een grijs kenteken herkent u doordat de eerste letter op de plaat een ‘B’ of een ‘V’ is.

Bestelautoverzekering dekking

Voor bestelauto’s kunnen wij de volgende verzekeringen aanbieden:

 • WA verzekering: Meest beperkte dekking welke in Nederland minstens verplicht is.
 • WA Beperkt Casco: Iets uitgebreidere dekking waarmee u ook bepaalde extra schades verzekert zoals bijvoorbeeld natuurschade.
 • WA Casco (All Risk): Meest uitgebreide dekking waarbij u ook schade aan uw eigen auto (veroorzaakt door uzelf) verzekert.

Het is niet in iedere situatie mogelijk om een keuze te maken uit een WA dekking, WA Beperkt Casco dekking of een WA Casco (All Risk) dekking. Dit heeft te maken met de dagwaarde en de leeftijd van de auto.

Vanaf een dagwaarde van € 2.500 is het mogelijk een WA Beperkt Casco dekking te kiezen. Is de dagwaarde van uw bestelauto minder dan € 2.500? Dan is het enkel mogelijk om een WA dekking te kiezen. Is de dagwaarde van uw bestelauto meer dan € 20.000? Dan kunt u in veel gevallen enkel een WA Casco dekking kiezen.

Voor meer advies over de dekking, kunt u het beste telefonisch contact opnemen met onze klantenservice via 040 235 05 60.

Bestelauto verzekeren

Een bedrijfsauto is in de meeste gevallen een bestelauto. Uw bestelbus (zakelijk) verzekeren? In de volgende gevallen is het via ons helaas niet mogelijk:

 • Koeriersdiensten, taxi, of ander personenvervoer
 • Bestelauto’s zwaarder dan 3500 kg (zoals vrachtwagens)
 • (Omgebouwd tot) campers

Eventueel gereedschap en andere inhoud van de bestelauto kan ook niet worden meeverzekerd.

Bestelauto en invalidenvervoer

Het is wel mogelijk uw bestelauto via ons te verzekeren wanneer deze is omgebouwd voor particulier invalidenvervoer. Het is belangrijk dat u de kosten van het ombouwen tijdens de aanvraag duidelijk vermeldt. De waarde van de auto is dan namelijk hoger.

Bestelauto- of bedrijfsverzekering afsluiten

U heeft het wellicht al gemerkt: u kunt via onze website geen zakelijke of bestelautoverzekering afsluiten. Bent u benieuwd hoeveel een bestelautoverzekering kost? Of wilt u uw bedrijfsauto zakelijk verzekeren?

Voor het berekenen en afsluiten van een bestelauto- of bedrijfsautoverzekering neemt u contact op met onze klantenservice. Samen met u maken we een passende offerte en sluiten wij de verzekering voor u af. U kunt ons bereiken op 040 235 0560 en via auto@unitedconsumers.com.

Welke gegevens hebben wij nodig?

Wanneer u een (zakelijke) bestelautoverzekering wilt vergelijken of afsluiten, is het handig als u alvast een aantal gegevens verzamelt. Wij hebben de volgende gegevens van u nodig:

 1. Uw kenteken.
 2. De dagwaarde van uw bestelauto.
 3. Het aantal schadevrije jaren dat u heeft opgebouwd.
 4. De kilometrage (hoeveel kilometers u gemiddeld per jaar rijdt).
 5. Wilt u de bestelauto verzekeren inclusief of exclusief BTW?
 6. Zakelijk gebruik? Dan horen wij graag uw beroep en houd ook uw KVK nummer bij de hand.
 7. Welke dekkingsvorm kiest u: WA, WA Beperkt Casco of WA Volledig Casco (All Risk)?
 8. De beveiligingsklasse: bij bestelauto’s zijn vaak strengere eisen voor de SCM klasse van uw auto.

De BTW van uw bedrijfsautoverzekering

Koopt u de auto zakelijk? Dan kunt u de BTW aftrekken over de koop van de auto. Wanneer u de auto exclusief BTW koopt, wordt de waarde exclusief BTW in de polis opgenomen. Eventuele schades aan uw voertuig worden dan exclusief BTW door de verzekeraar uitgekeerd. Kijk dit dus goed na. Het is overigens niet zo dat u BTW kunt verrekenen over de premie van uw autoverzekering.