Vergelijk hier uw autoverzekering

NL

Bestelauto of bedrijfsauto verzekeren doet u zo!

Uw bestelauto verzekeren? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Wij verzekeren graag uw bestelauto - of bedrijfsauto. Een bestelauto verzekeren werkt nét iets anders dan het verzekeren van een personenauto. Wij vertellen u hoe u uw bestelbus kunt verzekeren!

 

Bestelauto of bedrijfsauto verzekeren?

Voor u uw bestelauto of bedrijfsauto gaat verzekeren, leggen wij u allereerst uit wat valt onder een bedrijfsauto of bestelbus:

Bedrijfsauto verzekeren

Een bedrijfsauto kan zowel een bestelauto als een personenauto zijn. Rijdt u elke dag naar uw werk en weer terug naar huis? Dan valt dit onder woon- werkverkeer. Rijdt u met uw personenauto ook geregeld naar zakelijke afspraken, dan kan dit wel een bedrijfsauto zijn.

Bestelauto verzekeren

Een bestelauto is een auto met een laadruimte en vervoert vaak goederen of personen. Omdat een bestelauto mogelijk zwaarder geladen is, stijgt het risico voor de verzekeraar. Daarom wordt de bestelautoverzekering berekend op basis van speciale bestelautotarieven.


 

Bestelauto verzekeren met grijs kenteken

Vroeger was een grijs kenteken letterlijk grijs gekleurd. Daarom worden deze kentekenplaten nog steeds 'grijze kentekens' genoemd. Iedere bestelauto heeft een grijs kenteken. Een grijs kenteken herkent u doordat de eerste letter op de plaat een ‘B’ of een ‘V’ is. 


 

Dekking bestelautoverzekering

Voor bedrijfs- en bestelauto's kunt u uit de volgende autoverzekeringen kiezen:

 • WA dekking: beperkte dekking, waarbij enkel schades aan anderen wordt vergoed. De WA verzekering is verplicht.
 • WA Beperkt Casco: een uitgebreide autoverzekering, waarmee u bepaalde schades verzekert, zoals bijvoorbeeld diefstal en ruitschade.
 • WA Casco (All Risk): de meest uitgebreide autoverzekering, waarbij u ook schades aan uw eigen auto (veroorzaakt door uzelf) verzekert.

Welke dekking u kiest, hangt af van bepaalde factoren. Weet u niet zo goed of u kiest voor een WA, WA Beperkt Casco of een All Risk verzekering? Kijk dan naar de leeftijd en de waarde van de auto. Wij geven u tips: 

Welke dekking kies ik?


 

Bestelauto verzekeren: wanneer niet mogelijk?

Een bedrijfsauto is in de meeste gevallen een bestelauto. Uw bestelauto verzekeren? In de volgende gevallen is het via ons helaas niet mogelijk:

 • Bestelauto’s zwaarder dan 3.500 kg (zoals vrachtwagens)
 • Koeriersdiensten, taxi, of ander personenvervoer
 • (Omgebouwd tot) campers

Eventueel gereedschap en andere inhoud van de bestelauto kan helaas ook niet worden meeverzekerd.


 

Bestelauto en invalide vervoer

Het is wel mogelijk uw bestelauto via ons te verzekeren wanneer deze is omgebouwd voor particulier invaliden vervoer. Het is belangrijk dat u de kosten van het ombouwen tijdens de aanvraag duidelijk vermeldt. De waarde van de auto is dan namelijk hoger.


 

Bestelbus verzekeren: welke gegevens zijn nodig?

Wanneer u een bestelautoverzekering wilt vergelijken of afsluiten, is het handig als u alvast een aantal gegevens verzamelt. Wij hebben de volgende gegevens van u nodig:

 • Uw kenteken.
 • De dagwaarde van uw bestelauto.
 • Het aantal schadevrije jaren dat u heeft opgebouwd.
 • De kilometrage (hoeveel kilometers u gemiddeld per jaar rijdt).
 • Wilt u de bestelauto verzekeren inclusief of exclusief BTW?
 • Zakelijk gebruik? Dan horen wij graag uw beroep en houd ook uw KVK nummer bij de hand.
 • Welke dekkingsvorm kiest u: WA, WA Beperkt Casco of WA Volledig Casco (All Risk)?
 • De beveiligingsklasse: bij bestelauto’s zijn vaak strengere eisen voor de SCM klasse van uw auto.

 

Goedkope bestelautoverzekering afsluiten

Tot op heden is het niet mogelijk om via onze website een zakelijke of bestelautoverzekering afsluiten. Bent u benieuwd hoeveel een bestelautoverzekering bij UnitedConsumers kost? Of wilt u graag via ons uw bedrijfsauto zakelijk verzekeren? Neem dan contact met ons op!

Onze verzekeringsexperts berekenen graag voor u de kosten van een passende én goedkope bestelauto- of bedrijfsautoverzekering. Ook het afsluiten van de bestelauto- of bedrijfautoverzekering doet u door contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag goed verzekerd op weg! 

Contact opnemen


 

De BTW van uw bedrijfsautoverzekering

Koopt u de auto zakelijk? Dan kunt u de BTW aftrekken over de koop van de auto. Wanneer u de auto exclusief BTW koopt, wordt de waarde exclusief BTW in de polis opgenomen. Eventuele schades aan uw voertuig worden dan exclusief BTW door de verzekeraar uitgekeerd. Kijk dit dus goed na. Het is overigens niet zo dat u BTW kunt verrekenen over de premie van uw autoverzekering.

Terug naar boven