Contact
Mijn UnitedConsumers

Aanvullende autoverzekering kiezen

Met een aanvullende autoverzekering ben je extra uitgebreid verzekerd. Denk bijvoorbeeld aan een dekking voor de inzittenden in de auto, of een aanvullende verzekering voor het verhalen van autoschade op de tegenpartij. Benieuwd naar de premie van jouw aanvullende autoverzekering?

Bereken mijn premie 
 vink Altijd gratis een vrijblijvende offerte

aanvullende verzekering


 

schade

Schadeverzekering inzittenden

Schadevergoeding voor de inzittenden 


 • Letsel- en materiële schade n.a.v. ongeval tot max. € 1.000.000,-.
   
 • Ook dekking voor de bestuurder.
   
 • Gratis Pluspakket.
   

Kies direct

 

schade

Rechtsbijstandverzekering

Juridische hulp bij een verkeersongeval


 • Hulp bij het verhalen van schades.

   
 • Deskundige adviseurs die jou helpen.
   
 • Gratis Pluspakket.
   

Kies direct

 

Welke aanvullende autoverzekeringen zijn er?

Om extra goed verzekerd de weg op te gaan, kun je een aanvullende autoverzekering afsluiten. Zo kun je bij ons terecht voor een schadeverzekering inzittenden, rechtsbijstandverzekering, no-claim beschermer, accessoiresverzekering en een ongevallen inzittendenverzekering.


Schadeverzekering inzittenden

Een schade inzittendenverzekering vergoedt zowel materiële als immateriële (letsel)schade aan de inzittenden van de auto, inclusief de bestuurder. Een schade inzittendenverzekering is een schadeverzekering, en vergoedt daarom de daadwerkelijk geleden schade. Lees hier meer over de schadeverzekering inzittenden.


Rechtsbijstandverzekering

Een rechtsbijstandverzekering is een zeer uitgebreide aanvullende verzekering die je helpt met het verhalen van schade op de tegenpartij. Let wel op, want er wordt geen juridische hulp geboden voor eventuele verkeersboetes of overige conflicten. Lees hier meer over de rechtsbijstandverzekering.


Overige aanvullende autoverzekeringen afsluiten

Bij het vergelijken van autoverzekeringen zul je merken dat enkele aanvullende verzekeringen er niet als optie bij staan. Denk hierbij aan aanvullende autoverzekeringen zoals een: 

Wil je één van bovenstaande aanvullende autoverzekeringen afsluiten? Dan kun je telefonisch contact opnemen met onze klantenservice. Zij kijken samen met jou naar de mogelijkheden.


advies Wist je dat...

"De schade inzittendenverzekering is onze meest gekozen aanvullende verzekering. Meer dan de helft van onze deelnemers kiest hiervoor. Zij zijn daarmee bij een verkeersongeluk extra goed verzekerd tegen (im)materiële schade bij alle inzittenden, inclusief de bestuurder."

Jorg van Rijn - Expert in autoverzekeringen

jorg expert autoverzekeringen


uc pluspakket

 

Cadeau bij jouw autoverzekering

Je krijgt een gratis Pluspakket bij je autoverzekering, zodat je zorgeloos de weg op gaat. Met de gratis verhaalservice helpen wij je bij het verhalen van schade op de tegenpartij. Bovendien ontvang je jaarlijks een gratis premie-check + een gratis tankkaart, zodat je kunt tanken met korting.

Autoverzekering afsluiten
 vink Altijd 14 dagen bedenktijd


schade

Gratis verhaalservice

vink

Jaarlijkse premie-check

tankkaart

Gratis tankkaart


Onze klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,1!


10 stersterstersterster

"Ik ben al jaren klant bij united consumers en ben 100% tevreden."
 

G. Verlinden

 

stersterstersterdriekwart

"Vlot geregeld. Meedenkende mensen. Betrouwbaar. En je spaart welhaast onzichtbaar een zakcentje."

Arjan

 

10 stersterstersterster

"Ik heb mijn verzekering nog nooit nodig gehad maar het spaarsysteem is geweldig."
 

Marijke

 

Lees meer reviews


Veelgestelde vragen over aanvullende autoverzekeringen

Het kan per verzekeraar verschillen welke aanvullende verzekering je kunt afsluiten. Iedere verzekeraar biedt standaard een rechtsbijstand- en schade inzittendenverzekering aan. Maar ben je op zoek naar een andere aanvullende verzekering, zoals een accessoiresverzekering of een no-claim beschermer, dan kan het zijn dat de verzekeraar het niet aanbiedt.

Ben je toch geïnteresseerd in andere opties? Dan kun je altijd contact opnemen met je verzekeraar. Zij kunnen samen met jou kijken naar mogelijkheden om andere aanvullende verzekeringen af te sluiten. Ben je via UnitedConsumers verzekerd? Neem dan contact op met onze experts! Zij helpen je graag verder.

Contact opnemen

Wij kunnen ons goed voorstellen dat je graag meer informatie wenst over de overige aanvullende verzekeringen. Wij zetten ze voor je onder elkaar, zodat je precies kunt zien welke dekking de verschillende aanvullende verzekeringen bieden:

No-claimbeschermer

Stel je voor: door een inschattingsfout ontstaat er schade aan je auto. Claim je de schade op de autoverzekering? Dan zorgt een no-claimbeschermer ervoor dat jouw no-claim korting behouden blijft en je premie niet stijgt.

Let op! Claim je een schade op de verzekering, dan val je vaak wel terug in schadevrije jaren. Dit maakt overstappen naar een andere verzekeraar vaak onaantrekkelijk, omdat de no-claimbescherming niet overgenomen wordt door een andere autoverzekeraar. Door het lagere aantal schadevrije jaren, is de premie bij een andere autoverzekeraar ineens een stuk duurder!

No-claim beschermer


Accessoiresverzekering

Accessoires die oorspronkelijk door de fabriek op de auto zijn gemonteerd, worden meegenomen in de dag- en nieuwwaarde van de auto. Deze hoef je daarom niet apart te verzekeren. Maar als je bijvoorbeeld besluit een trekhaak te laten monteren aan je auto, en de volgende zomervakantie ontstaat er schade aan, dan kun je deze schade vergoed krijgen dankzij een accessoiresverzekering.

Accessoiresverzekering


Ongevallen inzittendenverzekering

Een ongevallen inzittendenverzekering keert een vooraf afgesproken bedrag uit in het geval van blijvende invaliditeit en overlijden. Verder is er geen vergoeding voor eventuele materiële schade. Omdat dit een beperkte aanvullende verzekering is, wordt tegenwoordig vaak enkel een schade inzittendenverzekering aangeboden door verzekeraars.

Ongevallen verzekering

Hoewel beide verzekeringen bedoeld zijn voor de inzittenden van de auto, zit er toch een groot verschil tussen beide verzekeringen. Het verschil tussen een schade inzittendenverzekering en een ongevallen inzittendenverzekering zit als volgt:

Schade inzittendenverzekering

Een schade inzittendenverzekering is, zoals de naam al zegt, een schadeverzekering. Dit betekent dat deze aanvullende verzekering de daadwerkelijk geleden schade vergoedt, zowel materiële als letselschade. Bij een schade inzittendenverzekering maakt het niet uit wie schuld heeft; alle daadwerkelijke geleden schade wordt vergoed - vaak ook psychische letsel of zelfs smartengeld.

Ongevallen inzittendenverzekering

Een ongevallen inzittendenverzekering is een sommenverzekering. Dit betekent dat deze aanvullende verzekering enkel schade vergoed in het geval van invaliditeit of overlijden. Vaak gaat het ook niet om een volledige schadevergoeding, maar slechts om een gedeelte van het verzekerde bedrag. Ook kan het voor deze aanvullende verzekering uitmaken wie er aansprakelijk is, waardoor er mogelijk een minder hoge uitkering plaatsvindt.

Welke kies jij?

Bovenstaande verschillen zijn zaken die je zelf dient te overwegen. Echter scheelt de premie tussen deze twee aanvullende verzekeringen vaak niet veel, en is het daarom verstandig om te kiezen voor een schade inzittendenverzekering.

Het is niet verplicht om een aanvullende autoverzekering af te sluiten, maar in sommige situaties bieden de standaard autoverzekeringen onvoldoende dekking. Denk aan dekking voor materiële en immateriële schade. Om extra goed verzekerd de weg op te gaan is het verstandig om een aanvullende autoverzekering af te sluiten.

> Ik heb een andere vraag


 

Heb je een vraag, opmerking of advies nodig?

Wij helpen je graag!