Vergelijk hier uw autoverzekering

NL

Aanvullende autoverzekering

Heeft u een auto? Dan bent u in Nederland verplicht ten minste een WA verzekering af te sluiten. Met een WA verzekering bent u verzekerd voor schade die u toebrengt aan anderen. Maar hoe zit het bijvoorbeeld met letselschade? En is uw spiksplinternieuwe geluidsinstallatie ook meeverzekerd? Op deze pagina geven wij u uitleg over de mogelijke aanvullende verzekeringen die u kunt kiezen.

Aanvullende verzekering afsluiten

WA verzekering uitbreiden

Is uw auto al een aantal jaren oud en niet meer veel waard? Dan is een WA autoverzekering meestal voldoende. Is uw voertuig meer waard? Dan is een vergoeding van schade aan de eigen auto natuurlijk erg fijn! U kunt dan de dekking van uw autoverzekering verhogen naar Beperkt Casco of Casco (all risk).

Een WA Beperkt Casco verzekering vergoedt niet alleen schade aan een ander, maar ook enkele schadegevallen aan uw eigen auto. Zo bent u onder andere verzekerd tegen ruitschade, brand, diefstal, natuurrampen en botsing met loslopende dieren of losvliegende vogels.

Een All Risk of WA Casco verzekering biedt u een volledige dekking. Zo bent u niet alleen verzekerd voor bovenstaande zaken, maar ook voor veel overige schades. Zoals bijvoorbeeld eenzijdige ongelukken, zoals slippen of te water raken en overige van buiten komende onheilen.

Welke dekking u kiest, is afhankelijk van meerdere factoren.

Aanvullende autoverzekering

Naast een WA of uitgebreide WA dekking, kunt u ook kiezen voor een aanvullende verzekering. Wij zetten de verschillende aanvullende autoverzekeringen voor u op een rij.

No-claimbeschermer

Stel u voor: door een inschattingsfout ontstaat er schade aan uw auto. Claimt u de schade op de autoverzekering? Dan zorgt een no-claim beschermer ervoor dat uw no-claim korting behouden blijft en uw premie niet stijgt.

Let op! Claimt u een schade op de verzekering, dan valt u vaak wel terug in schadevrije jaren. Dit maakt overstappen naar een andere verzekeraar vaak onaantrekkelijk, omdat de no-claim bescherming niet overgenomen wordt door een andere autoverzekeraar. Door het lagere aantal schadevrije jaren, is de premie bij een andere autoverzekeraar ineens een stuk duurder!

Accessoiresverzekering

De volgende zomer staat bij u een kampeervakantie op de planning. U laat daarom een trekhaak monteren aan uw auto. Dankzij een accessoiresverzekering zijn accessoires die u zelf toevoegt aan de auto meeverzekerd.

Accessoires die oorspronkelijk door de fabriek op de auto zijn gemonteerd, worden meegenomen in de dag- en nieuwwaarde van de auto. Deze hoeft u daarom niet apart te verzekeren.

Rechtsbijstandverzekering

Met een verkeersrechtsbijstandverzekering bent u verzekerd van hulp in geval van een autoschade. De rechtsbijstand helpt u onder andere met het verhalen en afwikkelen van schadegevallen.

Let op! deze aanvullende verzekering helpt u niet in het geval van bijvoorbeeld problemen met reparatiekosten of verkeersovertredingen.

Inzittendenverzekering

Een schade inzittendenverzekering vergoedt zowel letsel- als materiële schade naar aanleiding van een ongeval. Deze aanvullende verzekering vergoedt de werkelijke schade. Is er bijvoorbeeld inkomstenverlies of, in het ergste geval, een uitvaart als gevolg van een ongeluk? Dan vergoedt de schade inzittendenverzekering deze kosten (gedeeltelijk). De dekking is geldig voor alle officiële inzittenden in de auto, maar ook voor de bestuurder.

Ongevallen inzittendenverzekering

Een ongevallen inzittendenverzekering keert een vooraf afgesproken bedrag uit in het geval van blijvende invaliditeit en overlijden. Verder is er geen vergoeding voor eventuele materiële schade. Omdat dit een beperkte aanvullende verzekering is, wordt tegenwoordig vaak enkel een schade inzittendenverzekering aangeboden door verzekeraars.

Tweede Gezinsautoregeling

Heeft u twee auto's? Dan kunt u uw tweede auto via UC met korting laten verzekeren met de Tweede Gezinsautoregeling. Dit kan ook als niet uzelf, maar uw partner in de tweede auto rijdt. Meer weten? Bekijk de voorwaarden. De Tweede Gezinsautoregeling is verstandig voor koppels of gezinnen die meer dan één auto willen verzekeren.

Waarom een aanvullende autoverzekering?

Uiteraard vergoedt een zorgverzekeraar de zorgkosten die u hebt na een ongeluk. Maar een schade inzittendenverzekering vergoedt ook andere bijkomstige zaken als gevolg van een ongeluk. Een rechtsbijstand is handig om in te schakelen voor het afhandelen van een schade. Om zo goed mogelijk verzekerd te zijn, wordt vaak aangeraden een of meerdere aanvullende verzekeringen bij uw autoverzekering af te sluiten,

Het aanbod van aanvullende verzekeringen kan bij iedere verzekeraar verschillen. Kijk daarom wat UnitedConsumers u kan aanbieden door onze premie-check te doen.

Doe de premie-check