Vergelijk hier uw autoverzekering

NL

Aanvullende autoverzekering kiezen

Een aanvullende autoverzekering afsluiten zorgt ervoor dat u uitgebreider én beter verzekerd bent. Denk bijvoorbeeld aan een dekking voor de inzittenden in de auto, of voor het verhalen van een autoschade bij de tegenpartij. Wij zetten de voordelen van het afsluiten van een aanvullende autoverzekering voor u op een rij:

 • Hulp bij het verhalen van schades bij de tegenpartij
   
 • Extra dekking voor de inzittenden in de auto
   
 • Een gratis UC Pluspakket

Autoverzekering berekenen


 
NL

Looking for a car insurance?


Ga direct naar


 

Schade inzittendenverzekering

Een schade inzittendenverzekering vergoedt zowel materiële als immateriële (letsel)schade aan de inzittenden van de auto, inclusief de bestuurder. Een schade inzittendenverzekering is een schadeverzekering, en vergoedt daarom de daadwerkelijk geleden schade. Wilt u meer weten over de schade inzittendenverzekering?

afbeelding

Schade inzittendenverzekering 


 

Rechtsbijstandverzekering

Een rechtsbijstandverzekering is een zeer uitgebreide aanvullende verzekering die u helpt met het verhalen van schade op de tegenpartij. Let wel op, want er wordt geen juridische hulp geboden voor eventuele verkeersboetes of overige conflicten. Wilt u meer weten over de rechtsbijstandsverzekering?

tand

Rechtsbijstandsverzekering


Gratis UC Pluspakket

Bij het afsluiten van een autoverzekering via UnitedConsumers krijgt u een gratis UC Plus pakket. Dit pakket biedt u heel veel voordelen, zoals: 

 • Een gratis verhaalservice
   
 • Een gratis jaarlijkse vergelijkingsupdate
   
 • Een gratis UC tankkaart - ter waarde van € 5,00

UC Zorg App-sfeer

Autoverzekering afsluiten 


Onze klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,1!


10 stersterstersterster

"Ik ben al jaren klant bij united consumers en ben 100% tevreden."
 

G. Verlinden

 

stersterstersterdriekwart

"Vlot geregeld. Meedenkende mensen. Betrouwbaar. En je spaart welhaast onzichtbaar een zakcentje."

Arjan

 

10 stersterstersterster

"Ik heb mijn verzekering nog nooit nodig gehad maar het spaarsysteem is geweldig."
 

Marijke

 

Lees meer reviews


 

AV

Aanvullende autoverzekering afsluiten

 

Schade Inzittendenverzekering

Schadevergoeding voor de inzittenden 


vink Letsel- en materiële schade n.a.v. ongeval
vink Ook dekking voor de bestuurder
vink Gratis UC Plus pakket

Kies direct

 

Rechtsbijstandverzekering

Juridische hulp bij een verkeersongeval


vink Hulp bij het verhalen van schades
vink Deskundige adviseurs 
vink Gratis UC Plus pakket

Kies direct

 

 

Overige aanvullende autoverzekeringen afsluiten

Bij het vergelijken van autoverzekeringen zult u merken dat enkele aanvullende verzekeringen er niet als optie bij staan. Denk hierbij aan aanvullende autoverzekeringen zoals een: 

Wilt u één van bovenstaande aanvullende autoverzekeringen afsluiten? Dan kunt u telefonisch contact opnemen met onze klantenservice. Zij kijken samen met u naar de mogelijkheden, waardoor u het best én voordeligst verzekerd bent!


Hulp nodig bij het kiezen van een aanvullende verzekering?

Vindt u het kiezen van een aanvullende autoverzekering lastig en kunt u wel advies gebruiken? Dan staan onze adviseurs klaar om u te helpen bij het kiezen van een autoverzekering die past bij uw situatie.

service

Neem contact met ons op


Veelgestelde vragen over aanvullende autoverzekeringen

Het kan per verzekeraar verschillen welke aanvullende verzekering u kunt afsluiten. Iedere verzekeraar biedt standaard een rechtsbijstand- en schade inzittendenverzekering aan. Maar bent u op zoek naar een andere aanvullende verzekering, zoals een accessoiresverzekering of een no-claim beschermer, dan kan het zijn dat de verzekeraar het niet aanbiedt.

Bent u toch geïnteresseerd in andere opties? Dan kunt u altijd contact opnemen met uw verzekeraar. Zij kunnen samen met u kijken naar mogelijkheden om andere aanvullende verzekeringen af te sluiten. Bent u via UnitedConsumers verzekerd? Neem dan contact op met onze experts! Zij helpen u graag verder.

Contact opnemen

Wij kunnen ons goed voorstellen dat u graag meer informatie wenst over de overige aanvullende verzekeringen. Wij zetten ze voor u onder elkaar, zodat u precies kunt zien welke dekking de verschillende aanvullende verzekeringen bieden:

No-claimbeschermer

Stel u voor: door een inschattingsfout ontstaat er schade aan uw auto. Claimt u de schade op de autoverzekering? Dan zorgt een no-claimbeschermer ervoor dat uw no-claim korting behouden blijft en uw premie niet stijgt.

Let op! Claimt u een schade op de verzekering, dan valt u vaak wel terug in schadevrije jaren. Dit maakt overstappen naar een andere verzekeraar vaak onaantrekkelijk, omdat de no-claimbescherming niet overgenomen wordt door een andere autoverzekeraar. Door het lagere aantal schadevrije jaren, is de premie bij een andere autoverzekeraar ineens een stuk duurder!

No-claim beschermer


Accessoiresverzekering

Accessoires die oorspronkelijk door de fabriek op de auto zijn gemonteerd, worden meegenomen in de dag- en nieuwwaarde van de auto. Deze hoeft u daarom niet apart te verzekeren. Maar als u bijvoorbeeld besluit een trekhaak te laten monteren aan uw auto, en de volgende zomervakantie ontstaat er schade aan, dan kunt u deze schade vergoed krijgen dankzij een accessoiresverzekering.

Accessoiresverzekering


Ongevallen inzittendenverzekering

Een ongevallen inzittendenverzekering keert een vooraf afgesproken bedrag uit in het geval van blijvende invaliditeit en overlijden. Verder is er geen vergoeding voor eventuele materiële schade. Omdat dit een beperkte aanvullende verzekering is, wordt tegenwoordig vaak enkel een schade inzittendenverzekering aangeboden door verzekeraars.

Ongevallen verzekering

Hoewel beide verzekeringen bedoeld zijn voor de inzittenden van de auto, zit er toch een groot verschil tussen beide verzekeringen. Het verschil tussen een schade inzittendenverzekering en een ongevallen inzittendenverzekering zit als volgt:

Schade inzittendenverzekering

Een schade inzittendenverzekering is, zoals de naam al zegt, een schadeverzekering. Dit betekent dat deze aanvullende verzekering de daadwerkelijk geleden schade vergoedt, zowel materiële als letselschade. Bij een schade inzittendenverzekering maakt het niet uit wie schuld heeft; alle daadwerkelijke geleden schade wordt vergoed - vaak ook psychische letsel of zelfs smartengeld.

Ongevallen inzittendenverzekering

Een ongevallen inzittendenverzekering is een sommenverzekering. Dit betekent dat deze aanvullende verzekering enkel schade vergoed in het geval van invaliditeit of overlijden. Vaak gaat het ook niet om een volledige schadevergoeding, maar slechts om een gedeelte van het verzekerde bedrag. Ook kan het voor deze aanvullende verzekering uitmaken wie er aansprakelijk is, waardoor er mogelijk een minder hoge uitkering plaatsvindt.

Welke kiest u?

Bovenstaande verschillen zijn zaken die u zelf dient te overwegen. Echter scheelt de premie tussen deze twee aanvullende verzekeringen vaak niet veel, en is het daarom verstandig om te kiezen voor een schade inzittendenverzekering.

Ik heb een andere vraag

Terug naar boven